Συνέντευξη HEART ATTACK στο Rock Overdose: “δε γνωρίζω κανέναν που να τον χαλάει να βλέπει rock chicks να τα σπάνε”

Οι Heart Attack έχουν κυκλοφορήσει ήδη ένα promo της δουλειάς τους κάνοντας αρκετά live στην Αθήνα και την ελληνική επικράτεια. Παρόλο που η νέα σύνθεση της μπάντας είναι πρόσφατη, περιλαμβάνοντας εκτός των άλλων μέλη των Raging Storm και Spitfire, είναι φανερό πως τους χαρακτηρίζει η ενότητα, η ομαδική συνεργασία και η αλληλοϋποστήριξη. Το Rock Overdose μίλησε με τον Γιώργο, τον Teo και τη Mαριανίκη, εν αναμονή του ντεμπούτου δίσκου τους.

 

Rockoverdose.gr: Γεια χαρά παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose! Για όσους δεν είναι οικείοι με το συγκρότημα, πείτε μας δυο λόγια για εσάς.

Γιώργος: Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμαστε σε ένα δικτυακό χώρο που σέβεται και στηρίζει έμπρακτα την ελληνική σκηνή! Ξεκινήσαμε την άνοιξη του 2010 αλλά σαν ιδέα η δημιουργία ενός τέτοιου γκρουπ υπήρχε στο μυαλό μου εδώ και μια δεκαετία. Με το φίλο και συνιδρυτή Στέργιο Ντίκο -έχει αποχωρήσει πλέον από το γκρουπ- ψάχναμε για μέλη πολύ καιρό και τελικά μέσω αγγελιών, κοινών γνωστών κλπ. καταφέραμε να βρούμε τα κατάλληλα άτομα, και για περίπου ένα χρόνο δουλέψαμε εντατικά ώστε να συνθέσουμε τα πρώτα μας τραγούδια, να αποκτήσουμε set-list με διασκευές που κάλυπταν όλο το φάσμα από το hard rock ως το heavy metal, να πραγματοποιήσουμε στο διάστημα αυτό αρκετές live εμφανίσεις και τέλος να ολοκληρώσουμε τις ηχογραφήσεις για το promo μας το οποίο λόγω διαφόρων προβλημάτων κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγο καιρό. Μετά από αρκετές αλλαγές η σύνθεση του γκρουπ σήμερα έχει ως εξής: Στέφανος Γεωργιτσόπουλος - κιθάρα, Μαριανίκη Τόκα - drums/ backing vocals, Teo Ross - κιθάρα, Λίλα Μόκα - keyboards/ backing vocals, Νίκος Μιχαλακάκος - μπάσο κι εγώ στα φωνητικά.

 

Rockoverdose.gr: Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής;

Γιώργος: Δεν έχουμε παράπονο ως προς αυτό, ξεκινήσαμε να παίζουμε όπως γίνεται συνήθως μεταξύ συγγενών και φίλων και σιγά-σιγά μπορώ να πω ότι έχουμε αποκτήσει ένα μικρό πυρήνα που μας ακολουθεί σταθερά και στηρίζει την προσπάθειά μας, ενώ πολύ σημαντικό για μας είναι ότι έχουμε κερδίσει το σεβασμό των συναδέλφων, πολλοί από τους οποίους μας τιμούν με την παρουσία τους αλλά και τη συμμετοχή τους σαν guest στις live εμφανίσεις μας.Το promo που κυκλοφορήσαμε πάει αρκετά καλά αν και βγήκε μέσα στο καλοκαίρι και γενικά οι κριτικές που ακούμε είναι ενθαρρυντικές και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε.

Teo: Έχουμε παίξει 4-5 lives με το νέο line-up και μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θετική. Ακόμα και στα lives που παίξαμε εκτός Αθήνας ο κόσμος έδειξε να γουστάρει τη μουσική μας και να διασκεδάζει, πράγμα πολύ ενθαρρυντικό ειδικά όταν παίζεις ''εκτός έδρας''!

 

Rockoverdose.gr: Μας είχατε υποσχεθεί ολοκληρωμένο άλμπουμ, τι γίνεται με αυτό;

Teo: Θα έπρεπε να είναι ήδη έτοιμο αλλά καθυστέρησε κυρίως λόγω κάποιων αλλαγών στο line up αλλά και άλλων υποχρεώσεων των μελών. Προσωπικά ήθελα να αφιερώσω χρόνο στις σπουδές μου στην κλασσική κιθάρα, μιας και τον περασμένο Ιούνιο έδωσα εξετάσεις για το πτυχίο μου! Κομμάτια και ιδέες όμως υπάρχουν και λογικά μέσα στο 2013 θα κυκλοφορήσει.

Γιώργος: Kάπως έτσι έχουν τα πράγματα και δε νομίζω ότι χρειάζεται βιασύνη ούτε να πιέζονται κάποιοι από μας να τα προλάβουν όλα με δουλειές, σπουδές, οικογένεια κλπ. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω έχοντας πλήρη εικόνα του υπάρχοντος υλικού είναι ότι το album θα ικανοποιήσει απόλυτα τους fan του είδους όταν κυκλοφορήσει.

 

Rockoverdose.gr: Πώς έχουν μοιραστεί οι ρόλοι στο συγκρότημα, ποιος γράφει μουσική, ποιος τους στίχους...;

Teo: Ο καθένας είναι ελεύθερος να φέρει τις ιδέες του... Υπάρχουν ήδη πέντε κομμάτια τα οποία γράφτηκαν με την παλιά σύνθεση του γκρουπ. Ο δίσκος όμως συνεχίζεται με τέσσερα καινούρια μέλη οπότε ακόμα συνθετικά νομίζω ότι ψαχνόμαστε, κυρίως για να ''μάθουμε'' πώς σκέφτεται ο καθένας σε αυτόν τον τομέα!

Γιώργος: Στα ήδη υπάρχοντα τραγούδια οι στίχοι έχουν γραφτεί από μένα ενώ και μουσικά είχα τη μεγαλύτερη συνεισφορά μαζί με τον πρωήν πληκτρά μας, όσον αφορά τις βασικές ιδέες των κομματιών. Από 'κει και πέρα βέβαια τις ιδέες αυτές τις επεξεργαζόμασταν συνολικά εντός της μπάντας μέχρι να πάρουν τα τραγούδια την τελική τους μορφή. Πλέον με τα νέα μέλη υπάρχουν οι συνθήκες για μεγαλύτερο πλουραλισμό και στους δύο τομείς.

 

Rockoverdose.gr: Ακούγοντας το promo σας θα σας κατηγοριοποιούσα ίσως ως Glam Metal μπάντα. Πώς αποφασίσατε να παίξετε αυτό το είδος σήμερα;

Mαριανίκη: Εγώ θα το έλεγα πιο πολύ melodic hard rock με κάποια στοιχεία poser παρά γνήσιο glam. Άσε που θα έπρεπε πριν από κάθε live να κάνουμε ολόκληρη διαδικασία να φτιάξουμε μαλλί και μακιγιάζ όλοι μας. (Γέλια) Αστειεύομαι! Για μένα είναι το είδος που μπορούν να το ακούσουν όλοι. Είναι ναι μεν δυναμικό, αλλά οι μελωδίες και τα συναισθήματα που προσφέρουν αγγίζουν ακόμα και κάποιους κολλημένους «σκυλάδες». Ως εκ τούτου είναι το πιο διαχρονικό είδος στη σκηνή.

Γιώργος: Nαι κι εγώ νομίζω ότι απέχουμε αρκετά από τον glam ήχο και κυρίως την glam αισθητική καθώς ναι μεν η μελωδία έχει κυρίαρχο ρόλο στα τραγούδια μας κι οι στίχοι περιστρέφονται γύρω από τον έρωτα, αλλά από την άλλη πιστεύω ότι έχουμε σαφώς πιο δυναμικά και τεχνικά παιξίματα σε σχέση με αυτά των group του συγκεκριμένου ιδιώματος. Θεωρώ ότι κινούμαστε μεταξύ του παραδοσιακού Hard Rock και του μελωδικού heavy ενώ στο blender έχουν μπει κι αρκετά ακόμα στοιχεία αφού ο καθένας μας έχει τις επιρροές του κι αυτό έχει ως συνέπεια το τελικό αποτέλεσμα να μη θυμίζει κάποιο άλλο group χωρίς φυσικά να ισχυρίζομαι ότι πρωτοπορούμε...

Τeo: Συμφωνώ με τα παιδιά! Ο λόγος που παίζουμε το συγκεκριμένο είδος νομίζω είναι γιατί όλοι το γουστάρουμε -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακούμε ή ότι παίζουμε μόνο αυτό με άλλες bands ο καθένας μας- αλλά και γιατί είναι το είδος στο οποίο συναντιόμαστε όλοι... Προσωπικά ένα από τα αγαπημένα μου συγροτήματα ever είναι οι Europe!!!

 

Rockoverdose.gr: Τον περασμένο Μάρτιο ταξιδέψατε ως τα Γιάννενα για να ανοίξετε για τους Οutloud. Η εμπειρία σας από όλο αυτό;

Teo: Όντας μεγάλος οπαδός των Firewind, των Οutloud αλλα και του Bob Katsionis ως μουσικού, με τον οποίο τα τελευταία δύο χρόνια δουλεύουμε μαζί πάνω στον πρώτο μου instrumental δίσκο, για μένα ήταν τεράστια χαρά και τιμή να μοιράζομαι τη σκηνή με μια band που γουστάρω πολύ αλλά και ειδικά με τον μέντορα μου! Ήταν ίσως το μεγαλύτερο support που κάναμε μέχρι σήμερα σαν Heart Attack!

Mαριανίκη: Αν εξαιρέσεις την ταλαιπωρία και το άδειο σχεδόν Boxx, ήταν το καλύτερο live μέχρι στιγμής και ευχαριστούμε τους Outloud για την πρόσκληση.

Γιώργος: Έχουμε συνυπάρξει συναυλιακά με αρκετά σημαντικά group του χώρου από Ελλάδα κι εξωτερικό όπως οι Cloven Hoof, Νewman, Work Of Art, Konkurent, Hungry Heart, Secret Illusion, Wild Rose, Crimson Fire, X-Piral κλπ. αλλά κι εγώ θεωρώ πολύ ιδιαίτερη τη συγκεκριμένη εμφάνιση για τους λόγους που αναφέρει ο Τeο αλλά και γιατί έκλεινε με τον καλύτερο τρόπο ένα τριήμερο mini–tour αφού είχαν προηγηθεί live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Rosewood Festival). Ήταν μια ευκαιρία για μας να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας όσον αφορά τη ζωή on the road, αλλά και σε οργανωτικό επίπεδο, μιας και τα κάναμε όλα μόνοι μας. Αν το promotion για το event ήταν ανάλογο του top class επιπέδου του συγκεκριμένου stage θα είχαμε μεγαλύτερη προσέλευση. Όσοι ήρθαν πάντως πιστεύω ότι δεν το μετάνιωσαν και ήταν αρκετά θερμοί μαζί μας.

 

Rockoverdose.gr: Ο Teo έχει κυκλοφορήσει ήδη το δικό του solo album με πολύ καλές κριτικές, νιώθετε πως έχετε ακόμα έναν... rock star στη μπάντα;

Μαριανίκη: Σίγουρα προσφέρει credits. Δεν μπορώ να πω παραπάνω για το πόσο ταλαντούχο είναι αυτό το παιδί και πόσο άξιο σεβασμού είναι όταν παίζει και πόσο κάνει τα πλήθη και τις κοπελίτσες να τρελαίνονται. Μάλλον τα είπα, ε; (Γέλια). Αξίζει βεβαίως να αναφερθεί ότι όλοι μας προερχόμαστε από άλλες μπάντες με ολοκληρωμένο και μη υλικό. O καθένας μας λοιπόν προσφέρει και το δικό του Rockstar-ιλίκι! (Γέλια)

Γιώργος: Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς ως rock star στη χώρα και στο χώρο μας με ό, τι αυτό συνεπάγεται σε αναγνωρισιμότητα κι εκτός συνόρων κλπ. μπορούν να χαρακτηριστούν μετά βίας 5-6 άτομα τα οποία λίγο πολύ όλοι ξέρουμε ποια είναι. To σημαντικότερο είναι ότι πρόκειται για πολύ προσγειωμένο και συνεργάσιμο άτομο που εντάσσει το παίξιμό του στο σύνολο θυσιάζοντας κάποιες φορές μέρος των δυνατοτήτων του χάριν ενός πιο λειτουργικού και δεμένου αποτελέσματος. Αυτό ισχύει βέβαια και για τα υπόλοιπα παιδιά και πραγματικά αισθάνομαι πολύ τυχερός που συνεργάζομαι μαζί τους.

Τeo: Αφού τους ευχαριστήσω για τα καλά τους λόγια επέτρεψε μου να κάνω μια μικρή διορθωσούλα. Κυκλοφόρησα ένα promo cd με 4 κομμάτια τα οποία υπάρχουνε στα profiles μου σε myspace και facebook και τα οποία θα περιέχονται και στο full-length album μου το οποίο είναι ήδη έτοιμο και αυτή τη στιγμή είμαι σε αναζήτηση εταιρίας!
Επίσης θέλω να τονίσω ότι αν παίζω καλά όπως λένε τα παιδιά είναι επειδή παίζουνε άλλοι 5 μουσικοί εξίσου καλά και πως όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Άλλωστε rock-stars θεωρώ και εγώ με τη σειρά μου και το Γιώργο ο οποίος σύμφωνα με το τελευταίο Hammer ανήκει στο πάνθεον της ελληνικής metal σκηνής με τους Raging Storm. Και το Νίκο που παίζει με μια από τις πλέον κορυφαίες και ιστορικές bands τους Spitfire. Και τη Μαριανίκη των Normah η οποία παίζει live από τα 15 της! Αλλά και το Στέφανο και τη Λίλα οι οποίοι είναι αναπόσπαστα κομμάτια του συνόλου!

 

Rockoverdose.gr: Στη μπάντα επίσης υπάρχουν όχι μία αλλά δύο γυναικείες παρουσίες, στα πλήκτρα και σε κάτι όχι πολύ συνηθισμένο, τα ντραμς! Σας επηρεάζει καθόλου και ποια είναι η άποψή σας για τις γυναίκες σε αυτό το χώρο;

Teo: Κανένας δεν είπε ποτέ ότι η μουσική και ειδικά το rock παίζεται μόνο απο άντρες! Οι δύο κοπέλες -η μια είναι δικιά μου!!- έχουνε αποδείξει ότι το 'χουνε και δεν επαναπαύονται καθόλου!

Γιώργος: Mας επηρεάζει και μάλιστα πολύ θετικά -κάποιον ίσως λίιιιιιιιγο περισσότερο- καθώς με την παρουσία τους μας φτιάχνουν τη διάθεση και φέρνουν άλλο αέρα στις πρόβες και κυρίως στα live, ενώ με βοηθάνε αφάνταστα στα φωνητικά, πράγμα απαραίτητο για το είδος μας. Είναι άριστες η καθεμία στο όργανό της κι η επιλογή τους έγινε με κριτήρια καθαρά παικτικά. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ανατομικού τύπου περιορισμός για μια γυναίκα στο να παίξει metal απλά το ιδίωμα είναι ίσως λίγο εκτός της ψυχολογίας και των προτύπων που έχουν οι περισσότερες, ειδικά στη μπουζουκοκλαμπανίδικη ελληνική πραγματικότητα. Ούτε νομίζω ότι υπάρχει προκατάληψη ώστε να τις εμποδίζει να ασχοληθούν, καθώς προσωπικά δε γνωρίζω κανέναν που να τον χαλάει να βλέπει κάποιες rock chicks να τα σπάνε! Aγαπάμε τις γυναίκες με τα προτερήματα και τις αδυναμίες τους και πιστεύω μπορούν να πετύχουν τα πάντα αρκεί να το βάλουν στο μυαλουδάκι τους...

 

Rockoverdose.gr: Οπότε παρακολουθείτε στενά την ελληνική metal σκηνή;

Teo: Αρκετά. Και θα 'θελα να τονίσω το εξής, το οποίο βέβαια έχουνε αναφέρει πολλοί πριν από μενα... Επειδή παρακολουθώ διάφορα σχόλια σε youtube και facebook, στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλούς μουσικούς που έχουνε καταφέρει τεράστια πράγματα έξω, με κορυφαίο παράδειγμα έναν από τους αγαπημένους μου κιθαρίστες, τον Gus G., αλλά και κορυφαίες bands όπως Firewind, Suicidal Angels, Nightrage, Planet Of Zeus, Lucky Funeral... Αν μας λείπει κάτι από την εγχώρια σκηνή αυτό σίγουρα δεν είναι το ταλέντο αλλά η αλληλεγγύη μεταξύ καλλιτεχνών και συγκροτημάτων!

Γιώργος: Kι εγώ πιστεύω ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο κι ατομικά υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο το οποίο όταν καταφέρνουμε και εντάσσεται σε ένα σύνολο παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες λόγω γεωγραφικής θέσης της χώρας μας, οργάνωσης και γενικότερης νοοτροπίας, προκύπτουν δουλειές που έχουν πολλά να πουν! Δε θα ήθελα να αναφέρω ονόματα συγκροτηματων γιατί σίγουρα θα ξεχάσω κάποια αλλά υπάρχουν 10δες group από όλο το φάσμα του σκληρού ήχου που αξίζουν την προσοχή και την υποστήριξη του Ελληνικού κοινού και όχι μόνο.

 

Rockoverdose.gr: Τι σχέδια έχετε για τους επόμενους μήνες;

Teo: Σαν συγκρότημα προτεραιότητά μας είναι να γράψουμε τον πρώτο δίσκο με το νέο μας line-up και από εκεί και πέρα όσο το δυνατόν περισσότερα lives για να τον προωθήσουμε!

Γιώργος: Όπως είπε κι ο Τeο αυτό που προέχει είναι να ετοιμάσουμε το cd μας. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία σύνθεσης νέων τραγουδιών ώστε μέχρι το τέλος της χρονιάς να μπούμε στο studio να γράψουμε για την πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά. Στο διάστημα αυτό θα περιορίσουμε κάπως τις live εμφανίσεις για να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο στόχο αυτό εκτός αν προκύψει κάποια καλή πρόταση.

Rockoverdose.gr: Καλή επιτυχία εύχομαι παιδιά και πολλά live! Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι;

Γιώργος: Μια προτροπή μόνο στο ελληνικό κοινό! Στηρίξτε όσο μπορείτε την εγχώρια σκηνή!!!Θα κερδίσετε πολλά και σε μουσικό αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο καθώς όλοι εμείς που ασχολούμαστε είμαστε οπαδοί σαν κι εσάς και σίγουρα κάπου θα βρεθούμε να πίνουμε μπύρες παρέα... Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε το promo μας που περιέχει 4 τραγούδια. Μπορείτε να πάρετε γεύση στο http://www.jumpingfish.gr/HEART_ATTACK και να το παραγγείλετε επικοινωνόντας με κάποιο από τα μέλη μας μέσω fb ή στέλνοντας mail στο [email protected]. Σας ευχαριστούμε για την ως τώρα υποστήριξη και φυσικά το Rock Overdose για τη φιλοξενία!!!

 

Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου

Comments