Συνέντευξη HERITAGE στο Rock Overdose: “Η Άρτα έχει τρομερή rock σκηνή”

Οι rock 'n' rollers Ηeritage από την Άρτα έχουν στο βιογραφικό τους πολλά live στην ελληνική επικράτεια με μεγάλα ονόματα της τοπικής και διεθνούς rock/ metal σκηνής. Ίσως και κάποιοι να τους έχετε δει στην τηλεόραση, στην εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα. Πριν μερικές ημέρες κυκλοφόρησαν το πρώτο βιντεοκλίπ τους για το τραγούδι "Saints & Sinners", ενώ αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν το δεύτερο full-length άλμπουμ τους. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα νέα, το Rock Overdose συνομίλησε μαζί τους, για να τους γνωρίσουμε όλοι λίγο καλύτερα!

 

 

 

Rockoverdose.gr: Καλησπέρα Heritage, καλωσήρθατε στο Rockoverdose!!

Heritage: Καλησπέρα Χρήστο σε ευχαριστούμε για την πρόσκληση στο Rockoverdose!!

 

Rockoverdose.gr: Πριν 3 χρόνια κυκλοφορίσατε τον πρώτο σας ολοκληρωμένο δίσκο. Πείτε λίγα λόγια για αυτό…

Heritage: Λοιπόν το 2009 ολοκληρώσαμε το Herencia Οn Τhe Road το οποίο ηχογραφήθηκε στα Segno studio στην Αθήνα, στην κονσόλα ήταν ο φίλος Νίκος Παππάς, mastering έγινε στο Athens masteing studio απο τον Χρήστο Χατζιστάμου με παραγωγή δική μας! Δεν το κυκλοφορήσαμε απο καμία εταιρεία. Βέβαια είχαμε δεχτεί κάποιες προτάσεις από εξωτερικό για την κυκλοφορία του, τελικά δεν συμφωνήσαμε, οπότε το κόψαμε μόνοι μας!!

 

Rockoverdose.gr: Από τότε μέχρι και σήμερα η σύσταση της μπάντας έχει αλλάξει αρκετές φορές. Ποιοι ήρθαν και ποιοι έφυγαν;

Heritage: Ναι, έχουν γίνει αρκετές αλλαγές. Τα σταθερά μέλη είμαστε ο Δήμος - κιθάρα/φωνή και Κώστας - μπάσο. Μετά την αποχώρηση του Βασίλη και Στέφανου,στα τύμπανα ήρθε ο Ηλίας και στην lead κιθάρα ο Δημήτρης. Όλα αυτά το 2010. Από το καλοκαίρι του 2011 στα τύμπανα ήρθε ο Πάνος και αντίστοιχα στην κιθάρα ο Νικόλας. Αυτή είναι και η τωρινή μας σύνθεση!

 

Rockoverdose.gr: Πριν λίγο καιρό βγήκε το πρώτο σας video clip. Μια πάρα πολύ καλή δουλειά η οποία σας πήγε αρκετά μπροστά…

Heritage: Το clip έγινε στην Άρτα από τους Κώστα και Δημήτρη Μανταλιά (WED Moments). Το κομμάτι ηχογραφήθηκε στα Grindhouse Studios στην Αθήνα απο τον Γιώργο Μπόκο και Βασίλη Γκουβάτσο! Απο τα σχόλια του κόσμου βλέπουμε ότι άρεσε και με την βοήθεια του Δημήτρη απο το Pandora's Box μπήκε και στo BlankTV πριν λίγο καιρό και πηγαίνει αρκετά καλά στις προβολές! Οπότε θα λέγαμε ότι βοήθησε αρκετά ώστε να μας μάθουν ακόμη περισσότεροι μιας που σήμερα όλα γίνονται μέσω ίντερνετ!

 

Rockoverdose.gr: Στο video clip φαίνεται ξεκάθαρα πως το στυλ της μπάντας έχει αλλάξει, έχει γίνει πιο metal από ότι ήταν. Αυτό έχει συμβεί λόγω των νέων μελών που έχουν έρθει στην μπάντα;

Heritage: Όχι ρε συ δεν έχει αλλάξει καθόλου, Rock n Roll είναι!!! (γέλια) Λοιπόν σίγουρα με την ένταξη του Πάνου και του Νίκου ήρθαν και νέες ιδέες στην μπάντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάξαμε και στυλ. Τα κομμάτια γράφονται από όλους μαζί και αυτή την περίοδο μας βγήκε κάπως να το σκληρύνουμε λίγο ηχητικά. Τώρα αν ο καινούριος δίσκος θα ακούγεται σαν το "Saints & Sinners" θα σας το αφήσουμε για έκπληξη!!

 

Rockoverdose.gr: Έχετε παίξει με σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής rock/ metal σκηνής. Σίγουρα θα έχετε πάρει πολλά από αυτά τα live…

Heritage: Αυτό είναι σίγουρο. Βλέπεις το πώς συμπεριφέρονται στην σκηνή, το πώς εκτελούν τα κομμάτια live και καταλαβαίνεις πως χρειάζεται πολύ δουλειά, υπομονή και επιμονή για να τα καταφέρεις. Τώρα σε μας βοήθησε πολύ και στο να μας μάθει αρκετός κόσμος μέσω από αυτά τα live, κόσμος που μπορεί να μην ήξερε την ύπαρξή μας μιας και είμαστε από Άρτα!

 

Rockoverdose.gr: Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνική rock/ metal σκηνή; Αν είχατε πρόταση για εξωτερικό θα φεύγατε;

Heritage: Πλέον υπάρχουν αρκετές αξιόλογες μπάντες σε όλα τα είδη, περισσότερες μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα, οπότε φυσικό και επόμενο είναι να ανεβαίνει το επίπεδο και η σκηνή. Βλέπεις για παράδειγμα την Άρτα, μια μικρή πόλη, και έχει τρομερή rock σκηνή!! Οπότε καταλαβαίνεις! Το θέμα είναι να μην εκμεταλλεύονται την κατάσταση οι διοργανωτές και να βγάζουν χρήματα εις βάρος άλλων, δηλαδή είναι απαράδεκτο να μην δίνουν τουλάχιστον τα έξοδα. Αυτό πιστεύουμε είναι και από τα κυριότερα μείον της σκηνής. Τώρα αν θα είχαμε πρόταση να φύγουμε για εξωτερικό δεν νομίζουμε μιας που ζούμε στην εποχή του ίντερνετ. Αλλά ποιος ξέρει; Ποτέ μην λες ποτέ!!
 

Rockoverdose.gr: Αυτό τον καιρό ετοιμάζετε κάτι;

Heritage: Είμαστε στην προπαραγωγή του δεύτερου άλμπουμ μας. Κάποια live και από το '13 μπαίνουμε στα Grindhouse studios για την ηχογράφησή του!!

 

Rockoverdose.gr: Πολύ ωραία! Κάτι που θα θέλατε να πείτε στον κόσμο;

Heritage: Να στηρίζουν την ελληνική σκηνή, έχει πολλά να δείξει, να διαβάζουν Rockoverdose και να μην το βάζουν κάτω με όσα βλέπουμε γύρω μας σήμερα.

 

Rockoverdose.gr: Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καλή συνέχεια!!!

Heritage: Εμείς ευχαριστούμε. Keep on Rocking!!
 

 

Για το Rockoverdose.gr: Χρήστος Κακαριάρης

 

Comments