Συνέντευξη ISAWU στο Rock Overdose: “δεν επηρεαζόμαστε από ελληνική metal σκηνή”

Οι IsawU, μια νέα μπάντα στον χώρο του metalcore, μιλάει για πρώτη φορά στο ξεκίνημά της στο Rock Overdose.

 

 

 

 

 

Rockoverdose.gr: Γεια χαρά παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose! Σε τι φάση σας πετυχαίνουμε αυτήν την περίοδο;

ISAWU: Γεια χαρά και ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία της συνέντευξης αυτής. Η φάση στην οποία βρισκόμαστε είναι αρκετά «όμορφη» αλλά χρειάζεται δουλειά και υπομονή. Έχουμε τον τελικό του Stage Battle Vol.3 στις 12/7 όπου και ευελπιστούμε να περάσουμε πολύ καλά αρχικά με τις υπόλοιπες μπάντες και αν ο κόσμος το κρίνει να κερδίσουμε και ένα από τα 3 έπαθλα.
Στα μέσα του φθινοπώρου θα ολοκληρωθεί και το τέταρτο κομμάτι μας, κατά συνέπεια και το ΕΡ μας. Σε αυτήν την φάση όμως κυρίως παίζουμε κάποια live και κάνουμε αρκετές πρόβες.


Rockoverdose.gr: Άρα να περιμένουμε ολοκληρωμένη δουλειά και πότε;

ISAWU: Βεβαίως και μπορείτε να περιμένετε, διότι το ΕΡ μας θα είναι ολοκληρωμένο πριν τα τα τέλη του 2012.

 


Rockoverdose.gr: Πώς συνθέτετε τα κομμάτια σας;

ISAWU: Τα κομμάτια κατά ένα μεγάλο ποσοστό τα συνθέτει ο Peri (Guitar/ Vocals) και ο Dio (Bass), οπότε στα υπόλοιπα δύο μέλη παρουσιάζεται ο βασικός κορμός κάθε τραγουδιού στις πρόβες. Πολλές αλλαγές στην σύνθεση πραγματοποιούνται, πριν κάθε τραγούδι φτάσει στην τελική του μορφή.

 

Rockoverdose.gr: Όσον αφορά τους στίχους, με τι θέματα καταπιάνεστε και ποιος έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο;

ISAWU: Τους στίχους τους «γράφει» ο Dio κυρίως, αλλά πολλές προσθήκες γίνονται από τον Antwni (lead vocals). Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο θέμα με το οποίο να καταπιαστούμε, έχουμε συνθέσει στίχους που αναφέρονται σε διαπροσωπικές σχέσεις, ζωή - θάνατο, πολιτκή και θέματα από ταινίες του Hollywood.


Rockoverdose.gr: Έχετε ήδη ανεβάσει κάποια κομμάτια, πώς σας φαίνεται η ηχογράφηση σαν εμπειρία;

ISAWU: Η ηχογράφηση, ή μάλλον η εμπειρία της ηχογράφησης, είναι κάτι που σου μένει στο μυαλό σαν όμορφη διαδικασία και παρόλο που ενίοτε είναι κουραστική, πολλές φορές έχει πλάκα μεταξύ μας και μεταξύ του παραγωγού.


Rockoverdose.gr: Πώς ήρθε η ιδέα να ξεκινήσετε τη μπάντα;

ISAWU: Η ιδέα ξεκίνησε αρχικά από τις επιρροές όλων των μελών πάνω σε αυτήν την μουσική και την προσπάθεια, έστω και φαινομενικά, να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας που ίσως κάποτε πλησιάσει αυτές τις επιρροές.


Rockoverdose.gr: Γιατί αλλάξατε το όνομά σας;

ISAWU: Το αλλάξαμε για έναν και μοναδικό λόγο που σε κάποιους φαίνεται αστείος. Ο λόγος αυτός είναι ότι το πρώτο μας όνομα, Strikanerve, σκεφτήκαμε ότι θα ταίριαζε περισσότερο σαν τίτλος της πρώτης μας δουλειάς. Μετά από κάποια σκέψη αποφασίστηκε όντως το ΕΡ μας να ονομαστεί "Strikanerve" και η μπάντα μετονομάστηκε Isawu.

Rockoverdose.gr: Ο ντράμερ κάνει φωνητικά και στα live; Είναι εύκολο;

ISAWU: Αρχικά ήταν να κάνει φωνητικά και ο Geo (Drums) αλλά μόνος του αποφάσισε να μην έχει δύο «αρμοδιότητες» για αποφυγή σφαλμάτων και λαμβάνοντας υπ’όψην το γεγονός ότι σε ένα live performance να κάνεις φωνητικά παίζοντας drums ταυτόχρονα είναι κάτι που είναι "ακρως εντυπωσιακό αλλά απαιτεί μεγάλη εξάσκηση" (The Rev – Avenged Sevenfold).

 

Rockoverdose.gr: Τα σχέδιά σας ποια είναι, σκοπεύετε να το κυνηγήσετε;

ISAWU: Εμείς θέλουμε να το κυνηγήσουμε αλλά αυτό είναι κάτι που σίγουρα εκτός από συστηματική δουλειά, χρειάζεται τύχη και εμπιστοσύνη από τον κόσμο. Επίσης οι συνθήκες στην Ελλάδα δεν ευνοούν μια μπάντα να γίνει γνωστή στο εξωτερικό.


Rockoverdose.gr: Υπάρχουν κάποια μεγάλα ονόματα που  η πορεία τους σας εμπνέει;

ISAWU: A Day To Remember, Avenged Sevenfold, Trivium, The Devil Wears Prada και πολλές άλλες.

 

Rockoverdose.gr: Παρακολουθείτε καθόλου την ελληνική metal σκηνή;

ISAWU: Ως μέρος αυτής «αναγκαστικά» την παρακολουθούμε. Σε καμία περίπτωση δεν επηρεαζόμαστε από ελληνική metal σκηνή ασχέτως ότι είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο.


Rockoverdose.gr: Μάλιστα, καλή επιτυχία εύχομαι στα επόμενα βήματά σας!

ISAWU: Ευχαριστούμε πολύ, θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Μείνετε συντονισμένοι διότι ακολουθεί συνέχεια στην δουλειά μας.

Facebook: http://www.facebook.com/pages/IsawU/212252825472725
ReverbNation: http://www.reverbnation.com/isawu

 

Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου

Comments