Συνέντευξη LAST REFLECTION στο Rock Overdose

 

Οι Last Reflection είναι μία νεανική μπάντα από την Αλεξανδρούπολη με πολλές δυνατότητες για το μέλλον. Διαβάστε τι μας είπαν στην πρόσφατη συνέντευξη που μας έδωσαν:

 

Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά, καλωσορίσατε στο Rock Overdose! Πως είστε αυτόν τον καιρό;

 

Last Reflection: Καλησπέρα Αντώνη! Ευχαριστούμε για τη δυνατότητα παρουσίασης μας! Αυτό τον καιρό είμαστε σε δημιουργική φάση καθώς τελειώνουμε τον πρώτο demo δίσκο μας και ψάχνουμε το δρόμο προς κάποια δισκογραφική.

Rock Overdose: Για πείτε μας λίγα στοιχεία για το συγκρότημα. Ποιοι είστε, πότε φτιάξατε την μπάντα, τι έχετε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα…

 

Last Reflection: Oι Last Reflection αποτελούνται από τους: Βασίλη Κάτσικα - Drums, Πάνο Μπαχαρούδη - Μπάσο, Προκόπη Ζαρκαδά - Πλήκτρα, Δώρα Δημητρακοπούλου - Φωνή και Χρήστο Κάτσικα - Ηλεκτρική κιθάρα. Με τα παιδιά είμαστε μια οικογένεια καθώς μας ενώνουν πολλά χρόνια στενής φιλίας. Το συγκρότημα το φτιάξαμε τον Απρίλιο του 2011. Για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα μέναμε στις διασκευές, έτσι ώστε να δούμε και να βρούμε που ανήκουμε σαν είδος αλλά και για να δημιουργήσουμε την απαραίτητη μουσική χημεία μεταξύ μας ώστε να καταφέρουμε να γράψουμε δικά μας κομμάτια, κάτι το οποίο ξεκινήσαμε να κάνουμε από τα Χριστούγεννα του 2011. Έχουμε κυκλοφορήσει μόνο 2 από τα κομμάτια μας, το Roadtrip και το Negative Reflection και κρατάμε πολλές εκπλήξεις για το καλοκαίρι!

Rock Overdose: Αλήθεια, τι σημαίνει το όνομα της μπάντας σας;

 

Last Reflection: Το όνομα του συγκροτήματος ήρθε μετά από πολύ σκέψη! Θέλαμε να έχουμε ένα όνομα το οποίο να κρύβει ένα νόημα. Έτσι καταλήξαμε στο Last Reflection. Φέρτε για παράδειγμα στο μυαλό σας τα νερά μιας ήρεμης λίμνης πάνω στα οποία καθρεφτίζεται όλο το τοπίο αλλά και το είδωλο μας. Όμως μόλις πετάξουμε μια πέτρα στα νερά αυτής της λίμνης, αυτά ξαφνικά ταράζονται και χάνεται η αρμονία και η ηρεμία που πιο πριν υπήρχε. Λίγα δευτερόλεπτα πριν πέσει η πέτρα στο νερό, η τελευταία αντανάκλαση (Last Reflection) είναι η μόνη εικόνα ηρεμίας που μπορούμε να δούμε πριν ακολουθήσει η αναταραχή και η σύγχυση. Έτσι και στην εποχή που ζούμε, που όλα έχουν τάση της αναταραχής και τις καταστροφολογίας, ας κρατήσουμε μια τελευταία αντανάκλαση της εσωτερικής γαλήνης και αρμονίας μας… Αυτό είναι και το νόημα του συγκροτήματος. Μέσα από την μουσική να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της εποχής και να κοιτάξουμε τις όμορφες στιγμές της ζωής. Εκείνες, τις τελευταίες στιγμές της αντανάκλασης…

Rock Overdose: Σε πιο μουσικό είδος θα κατέτασσες τους Last Reflection;


Last Reflection: Η μουσική που παίζουμε και αγαπάμε είναι η Metal στην οποία λόγο των γυναικείων φωνητικών έχουμε δώσει ατμοσφαιρικά στοιχειά χάρη στα πλήκτρα. Για να μη χάσουμε όμως τον heavy χαρακτήρα μας, οι κιθάρες ''έπεσαν'' ένα τόνο κάτω και τα ρυθμικά ριφ έγιναν βαριά και κοφτά! Θα μπορούσα να πω πως το είδος μας μοιάζει με το είδος metal των Nightwish!

Rock Overdose: Από συναυλίες πως πάμε; Θα σας δούμε κάπου το καλοκαίρι ή αργότερα;
 

Last Reflection: Έχουμε παίξει σε πολλές τοπικές συναυλίες εδω στην Αλεξανδρούπολη συμπεριλαμβανόμενων και των μουσικών διαγωνισμών You Can Be a Star 2012 και Battle of Bands στο οποίο κατακτήσαμε την τρίτη θέση χάρη στον κόσμο μας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να παίξουμε ακόμη σε κάποιο μεγάλο event σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη αλλά έχουμε προγραμματίσει εμφανίσεις μας σε αρκετά μέρη όπως Κατερίνη, Ξάνθη και Έβρο. Φυσικά δεν θα λέγαμε όχι σε καμία πρόσκληση για κάποιο live γιατί συγκρότημα που δεν κάνει live δεν έχει υπόσταση.

Rock Overdose: Έχοντας ακούσει κάποια κομμάτια σας, όπως το "Roadtrip" και το "Negative Reflection" παρατηρώ ότι δουλεύετε αρκετά, παρά το νεαρό της ηλικίας σας. Αυτό είναι λίγο σπάνιο στις μέρες μας (βασικά πάντα σπάνιο ήταν). Πως το καταφέρνετε;
 

Last Reflection: Είναι απλό! Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και έχουμε ατελείωτη όρεξη και έμπνευση! Μετατρέπουμε κάθε συναίσθημα και κάθε σκέψη μας σε μουσική έτσι ώστε να βρουν διέξοδο προς τον κόσμο! Σ'αυτο βοηθούν και οι Ταξιδιώτες Ψυχής οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα απίστευτα ωραίο studio με πάρα πολλές δυνατότητες! Θέλω να ευχαριστήσω αυτά τα παιδιά γιατί είναι τα άτομα που δίνουν υπόσταση στα κομμάτια μας! Μέσα στο άμεσο μέλλον θα κυκλοφορήσουν αλλά 2 κομμάτια μας και ίσως και κάποιο βιντεοκλίπ, οπότε μείνετε συντονισμένοι!!!


Rock Overdose: Ποιες είναι οι επιρροές σας ως μπάντα, τόσο μουσικές όσο και στιχουργικές;

 

Last Reflection: Όπως ανέφερα και παραπάνω, παίζουμε metal. Οπότε οι επιρροές μας είναι κυρίως από αυτούς που γέννησαν αυτή τη μουσική. Οι Sabbath και ο Μεγάλος Ronnie είναι η στιχουργική μας καθοδήγηση. Από εκεί και πέρα, ο καθένας ακούει διαφορετικά είδη metal και προσπαθούμε στο τέλος να τα ενώσουμε αρμονικά ώστε να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα! Αν κάτσει κάποιος και αναλύσει τον ήχο μας θα βρει επιρροές από heavy, gothic, ακόμα και σε κάποια σημεία epic στοιχεία της μεταλ.

Rock Overdose: Η μουσική σκηνή στην Ελλάδα φαίνεται τελευταία ότι βγάζει πολύ καλό πράγμα, εν αντιθέσει με την οικονομική κρίση και γενικότερα όλη την μιζέρια που την ακολουθεί σε όλους τους τομείς. Πως μπορείς να το δικαιολογήσεις αυτό;

 

Last Reflection: Ότι και αν προσπαθήσεις να πάρεις από τον Έλληνα, ποτέ δεν θα καταφέρεις να πάρεις την ψυχή του! Εκεί δικαιολογείται η πλούσια μουσική σκηνή της χώρας μας! Όλα τα παιδιά που μπαίνουν σε ένα στούντιο με στόχο να γράψουν κάποιο κομμάτι, ότι είδος μουσικής και αν είναι, το κάνουν γιατί το λέει η ψυχή τους! Σίγουρα η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει πολλά συγκροτήματα όπως κι εμάς. π.χ. δεν έχουμε τη δυνατότητα από μόνοι μας να οργανώσουμε κάποια περιοδεία ή να πάμε σε κάποιο κέντρο για live. Αλλά καμία κρίση δεν θα καταφέρει ποτέ να επηρεάσει την ποιότητα της μουσικής μας.

Rock Overdose: Τέλος, τι πρέπει να περιμένουμε από τους Last Reflection για το μέλλον;
 

Last Reflection: Σίγουρα όσα πιο πολλά live μπορούμε και όπου μπορούμε! Επίσης την κυκλοφορία του demo δίσκου μας με την ελπίδα να συγκινήσει κάποια δισκογραφική και ίσως κάποια βιντεοκλίπ! Αλλά το κυριότερο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ατελείωτο χτύπημα σε κάθε ένα live που θα κάνουμε! Θα βάλουμε το 110% των δυνατοτήτων μας να φύγουν όλοι με αυχενικό! χαχαχα . . .


Rock Overdose: Ευχαριστούμε πολύ παιδιά! Η τελευταία πρόταση είναι δική σας για να πείτε ότι θέλετε στους αναγνώστες μας.

 

Last Reflection: Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι να μην μασάνε! Να κάνουν αυτό που λέει η καρδιά τους και όσοι θέλουν να μας γνωρίσουν, να επισκευθουν τη σελίδα μας στο facebook και το επίσημο site του συγκροτήματος στο http://last-reflection.blogspot.gr/ Ευχαριστούμε κι εμείς με τη σειρά μας όλα τα παιδιά στο Rock Overdose για την παρουσίαση και όλο τον κόσμο που μας στηρίζει και μας αγαπά. Stay Heavy!

 

 

Για το Rock Overdose,

Αντώνης "Jey Key" Κατσαρός

Comments