Συνέντευξη ME AND MYSELF στο Rock Overdose: “Αναζητούμε την πρωτοτυπία και φυσικά την ποιότητα”

Κατά πάσα πιθανότητα δεν τους γνωρίζετε αφού ακόμα δεν έχουν παίξει ζωντανά κάπου και δεν έχουν δημιουργήσει λογαριασμό της μπάντας στο διαδίκτυο. Έχουν όμως σχεδόν έτοιμο τον ντεμπούτο δίσκο τους με τίτλο Last Wish και ετοιμάζονται να εμφανιστούν στο τρίτο ROCK HARD Live αυτή την Κυριακή στο Rainbow, όπου και θα παρουσιάσουν ουσιαστικά τα πρώτα τους τραγούδια. Ο λόγος για τους alternative-pop female fronted metallers Μe And Myself, οι οποίοι ετοιμάζουν μια δυναμική είσοδο στην ελληνική metal σκηνή. Γνωρίστε αυτή τη νέα μπάντα στη συνέντευξη που έδωσε στο Rock Overdose σε συνεργασία με το Rock Hard.

 

Rockoverdose.gr: Γεια χαρά παιδιά! Θέλετε να μας πείτε δυο πράγματα αρχικά για τους Μe And Myself;

Μe And Myself: Γεια χαρά και από εμάς! Είμαστε ένα καινούριο alternative-pop/ metal συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2012 από τον μπασίστα και συνθέτη του συγκροτήματος Νίκο Παλυβό και την τραγουδίστρια και στιχουργό Δήμητρα Βίντσου στην Αθήνα. Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος είναι ο Άγγελος Κουσάκης - Ντραμς, ο Πάνος Βαρβαρόπουλος - Κιθάρα και ο Χάρης Κυριακόπουλος - Κιθάρα.
Άμεσα, προχώρησε η δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου demo μας το οποίο περιείχε τα δέκα τελικά κομμάτια και εν συνεχεία  άρχισε η εγγραφή του πρώτου μας άλμπουμ με τίτλο Last Wish.

Rockoverdose.gr: Πού συναντιούνται το alternative, το pop και το metal;
 
Μe And Myself:
Είναι ένας χαρακτηρισμός παράξενος ο οποίος μας ακολουθεί από την αρχή της εγγραφής των τραγουδιών. Μπορείς να ακούσεις και τα τρία αυτά είδη στην μουσική μας είναι αλήθεια. Αυτός ο χρωματισμός των ήχων πιστεύουμε ότι κάνει την διαφορά... Φυσικά σαν κύριο στοιχείο μας είναι το metal αλλά περνάμε πολύ έντονα και τα άλλα στοιχεία. Τα τραγούδια ποικίλουν στο ύφος τους καθώς εναλλάσσονται και υιοθετούν διαφόρων ειδών στυλ, τα οποία συνδυάζονται αρμονικά με κλασσικούς ήχους και αποκτούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Θα ακούσετε στη συναυλία μας το υλικό και θα μας πείτε και την γνώμη σας...

Rockoverdose.gr: Το άλμπουμ είναι έτοιμο;

Μe And Myself: Ο δίσκος είναι έτοιμος κατά 80%. Έχουμε τελειώσει μίξη-mastering σε 7 τραγούδια και απομένουν άλλα 3 που είναι σχεδόν έτοιμα. Πιστεύουμε ότι μέχρι αρχές Ιανουαρίου θα είναι πανέτοιμος.
 

Rockoverdose.gr: Υπάρχουν και κάποια guests;

Μe And Myself: Ναι φυσικά... Ανάμεσα στα τραγούδια του άλμπουμ, ξεχωρίζουν το "Last Wish" και το "I Wonder How Far", στα οποία και συμμετείχαν δύο γνωστοί καλλιτέχνες της alternative και metal ελληνικής σκηνής. Στο "Last Wish" έλαβε μέρος ο Johnny Camp (Γιαννης Καμπουρόπουλος/ ex- Closer) και στο "I Wonder How Far" ο Γιώργος Προκοπίου (POEM, Mother Οf Μillions). Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για την βοήθειά τους!
 

Rockoverdose.gr: Πώς καταφέρατε να γράψετε όλα τα τραγούδια σας και να ηχογραφήσετε έναν ολοκληρωμένο δίσκο με μόλις μισό χρόνο ύπαρξης σαν μπάντα;

Μe And Myself: ...Καλή ερώτηση. Ο μπασίστας μας είχε γράψει δύο τραγούδια πριν δυο χρόνια τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ. Όταν τα ακούσαμε μας άρεσαν πολύ και ήταν το ξεκίνημα και το πάτημα αν θέλετε για να ακολουθήσουμε αυτό το ηχητικό μονοπάτι. Έτσι μέσα σε ένα τρίμηνο γράφτηκαν και τα υπόλοιπα τραγούδια. Όταν τέλειωσε το demo και καταλάβαμε τι ακριβώς θέλουμε και πού πρέπει να κινηθούμε, ξεκινήσαμε κατευθείαν ηχογραφήσεις. Και έτσι σε ένα μήνα και κάτι ο δίσκος μας θα είναι πανέτοιμος.
 

Rockoverdose.gr: Στιχουργικά με τι ασχολείστε; Δήμητρα το εξασκείς και σαν επάγγελμα;

Μe And Myself: Όσον αφορά του στίχους υπάρχει μια ξεχωριστή ιστορία σε κάθε τραγούδι. Το κάθε κομμάτι διηγείται κάτι ξεχωριστό το οποίο ο ακροατής ακούγοντας και τραγουδώντας το  μπαίνει στην ψυχοσύνθεση του τραγουδιού, το διαισθάνεται και το νοιώθει. Είναι σαν πολλοί άνθρωποι να αφηγούνται κάτι πολύ προσωπικό, στον καθένα μπορεί να βγάζει κάτι διαφορετικό.

Δήμητρα: Δεν εξασκώ την στιχουργική σαν επάγγελμα. Είναι κάτι που βγαίνει αυθόρμητα, διαισθάνομαι κάθε φορά την ανάγκη να γράψω κάτι και όταν αυτό συμβεί το συνδυάζω με μελωδία για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. As simple as that...
 

Rockoverdose.gr: Πώς σκοπεύετε να κινηθείτε τώρα, επικοινωνείτε με εταιρίες;

Μe And Myself: Μιλάμε ήδη με μια εταιρία και συζητάμε για συνεργασία, οδεύουμε για συμφωνία και ευελπιστούμε ο δίσκος μας να κυκλοφορήσει στα μέσα του Φεβρουαρίου. Αρχές Ιανουαρίου επίσης θα ξεκινήσουμε και το πρώτο μας βιντεοκλίπ.
 

Rockoverdose.gr: Από live τι γίνεται;

Μe And Myself: Από live ε... πρώτη μας συναυλία είναι τώρα στο ROCK HARD Live. Έχουμε κλείσει για 13 Ιανουαρίου στο Αfter Dark και μιλάμε για άλλη μια 10 Ιανουαρίου... Θα κάνουμε δυο συναυλίες επίσης μέσα στον Φεβρουάριο που θα είναι για το release του δίσκου. Μια στην Αθήνα θα γίνει και μια Θεσσαλονίκη. Είναι δύσκολα τα πράγματα όσον αφορά τις συναυλίες δυστυχώς... Ο κόσμος ψάχνεται μεν να ακούσει καινούργια μουσική, καινούργιο υλικό αλλά λόγω οικονομικής κατάρρευσης δεν μπορεί να συνεισφέρει σε όλα τα events που γίνονται...
 

Rockoverdose.gr: Ποια συστατικά πιστεύετε απαρτίζουν “τη συνταγή της επιτυχίας” για ένα συγκρότημα;

Μe And Myself: Το κάθε συγκρότημα διαθέτει διαφορετική "συνταγή" ως προς την επίτευξη της επιτυχίας του. Το δικό μας συγκρότημα επικεντρώνεται στην αρμονική συμβίωση των μελών και φυσικά στο να φτάσουμε στο ανώτερο δυνατό επίπεδο τα τραγούδια μας. Ουσιαστικά, αναζητούμε την πρωτοτυπία και φυσικά την ποιότητα.

Rockoverdose.gr: Αφού σας ευχαριστήσω για αυτή τη συνέντευξη λοιπόν και σας ευχηθώ καλή αρχή, θα θέλατε να προσθέσετε κάτι ακόμα;

Μe And Myself: Να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ για την συνέντευξη αυτή και σας περιμένουμε όλους στην συναυλία της Κυριακής.
 

 

Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου
 

Comments