Συνέντευξη Methysos στο Rock Overdose: “Θέλουμε το κοινό να χορεύει και να τραγουδά με τη μουσική μας”

 

Το Rock Overdose φιλοξενεί στις σελίδες του το νεανικό κυπριακό συγκρότημα Methysos, ίσως την μοναδική μπάντα του νησιού που παίζει Folk Metal. O George Satyros απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν την μουσική τους. Διαβάστε την παρακάτω:

 

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Γιώργο! Καλωσορίσατε στο Rock Overdose. Πως είστε αυτόν τον καιρό;

George Methysos: Καλησπέρα φίλε Αντώνη. Είμαστε πολύ καλά, όπως και πάντα προσπαθούμε να είμαστε... Σ’ευχαριστούμε.

 

R.O.: Παρουσιάσε την μπάντα στους αναγνώστες μας. Ποιοι είστε, τι έχετε κάνει μέχρι σήμερα κλπ.

George: Είμαστε ένα Folk Metal συγκρότημα από τη Λεμεσό. Το 2011 οι τρεις μας, Γιώργος - Δήμητρα - Μάριος, αποφασίσαμε να στήσουμε αυτό το συγκρότημα. Έτσι αρχίσαμε να συντάσουμε και να συνθέτουμε αυτά που είχαμε μέσα μας. Η ιδέα για το όνομα μας, είναι εμπνευσμένο από τον φανταστικό μας φίλο TROLLMATE που μας ακολουθά παντού και πάντοντε. Σκοπός μας είναι, μέσα από τη μουσική και τους στίχους μας, να φέρουμε παλιούς μύθους και θρύλους στον κόσμο του σήμερα.

Για την ηχογράφηση του demo μας είχαμε βοήθεια από τον Johnny (Procreation) στα drums, τον Νικόλα στο φλάουτο και τον Στέφανο στο βιολί, ο οποίος είναι στην παρέα μας μέχρι και σήμερα. Στη συνέχεια αρχίσαμε να βρίσκουμε τα υπόλοιπα μέλη, αν και είχαμε διάφορες αλλαγές, προσπαθώντας να βρούμε τα κατάλληλα άτομα. Έπειτα ξεκινήσαμε τις ζωντανές εμφανίσεις, με πρώτη εμφάνιση στο διαγωνισμό Metal 2 Τhe Masses τον Ιούλιο του 2012. Ακολούθησαν εμφανίσεις σε Λεμεσό, Λευκωσία και Αγία Νάπα.

 

R.O.Πώς επιλέξατε να παίξετε αυτό το είδος μουσικής;

George: Είναι μια μίξη μελωδιών που μας αρέσουν και πάνω απ’όλα μας εκφράζουν. «Θέλουμε το κοινό μας να χορεύει και να τραγούδα με τη μουσική μας, γι αυτό αρπάξτε τα ποτά σας κι ελάτε μαζί μας»!

 

R.O.Η αλήθεια είναι ότι στην Κύπρο ειδικά, αυτό το είδος του metal δεν έχει και μεγάλη "πέραση". Σας ενοχλεί αυτό;

George: Καθόλου δεν μας ενοχλεί αυτό, αντιθέτως! It was a challenge! (γέλια) Αν και στην αρχή δεν το περιμέναμε από το κυπριακό κοινό, μια μεγάλη μερίδα μάς αγκάλιασε και μας στηρίζει, και να ξέρουν ότι έχουν την εκτίμησή μας στο μέγιστο.

 

R.O.Μετά το demo σας, ήρθε η ώρα να μπείτε στο studio. Μία πολύ όμορφη διαδικασία για πολλά συγκροτήματα. Πώς νιώθετε γι' αυτό;

George: Όντως είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία και δεν θα αφήσουμε τον κόσμο έξω από αυτό, καθώς θα αναρτούμε στο διαδίκτυο στιγμιότυπα από αυτήν την διαδικασία.  

 

R.O.Έχουμε κάτι ανακοινώσιμο, όπως τίτλο του album ή τίτλους κομματιών, ποιος θα κάνει την παραγωγή, το artwork κλπ;

George: Για τον τίτλο του album το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως έχουμε αρκετές ιδέες, αλλά ακόμα δεν καταλήξαμε. Θα αποτελείται από 10 κομμάτια, εκ των οποίων τα 3 θα είναι οι επανεκτελέσεις των τραγουδιών του demo. Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων θα παρευρεθούν μουσικοί με διάφορα παραδοσιακά όργανα. Την παραγωγή θα αναλάβει ο Ανδρέας Ροδοσθένους στο Deep Signatures Studio. Το artwork βρίσκεται σε εξέλιξη και το ανέλαβε η τραγουδίστρια της μπάντας Δήμητρα.

 

R.O.Η αλήθεια είναι ότι είδα αλλαγές στην σύνθεση του συγκροτήματος, σε σχέση με την προηγούμενη φορά που σας είχα δει. Αυτή τη φορά είχατε μία κιθάρα λιγότερη, ένα βιολί περισσότερο, ενώ δεν είχατε και το αγαπημένο μου φλάουτο…

George: Ναι, υπήρξαν κάποιες αλλαγές στη σύνθεση του συγκροτήματος και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάποια μέλη είναι μόνιμα ενώ κάποια άλλα είναι έκτακτα. Εμείς προχωράμε με τα εκάστοτε δεδομένα, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα και στην ερμηνεία των κομματιών

 

R.O.Τι μας επιφυλάσσουν οι Methysos στο μέλλον;

George: Εκτός από την κυκλοφορία του album, αποφασίσαμε να αρχίσουμε την ανάρτηση των δικών μας webisodes κι εκεί θα ανακοινώνουμε τυχόν εξελίξεις, στιγμιότυπα από τις ηχογραφήσεις, τις πρόβες κλπ.

 

R.O.Παρατηρούμε την κυπριακή σκηνή να ανεβαίνει διαρκώς με εξαιρετικές κυκλοφορίες, ενώ οι μπάντες της σιγά-σιγά βγαίνουν σε περιοδείες εκτός Κύπρου και εκπροσωπώντας το νησί επάξια. Η δική σας θέση πάνω σε  αυτό το θέμα ποια είναι;

George: Όντως! Η κυπριακή σκηνή δυναμώνει πολύ έντονα και αυτό είναι πολύ καλό, όχι μόνο για τις μπάντες, αλλά και για όλους όσους προσπαθούν για το καλό της σκηνής μας εδώ και πολλά χρόνια. Καθώς και για το κοινό επίσης, διότι εκεί που πιστεύαμε ότι η κυπριακή metal σκηνή θα εκλήψει, άρχισε να εξελίσσεται.

 

R.O.Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την συνέντευξη παιδιά! Εύχομαι τα καλύτερα για το συγκρότημά σας, αλλά και για τον καθένα σας προσωπικά. Η τελευταία παράγραφος είναι δική σας για να πείτε ό, τι θέλετε προς τους αναγνώστες μας!

George: Εμείς ευχαριστούμε Αντώνη που μας έδωσες την ευκαιρία γι’ αυτήν την συνέντευξη.

 STAY DRUNK! AVOID HANGOVERS

 

https://www.facebook.com/m3thys0s

 

Για το Rock Overdose,

Αντώνης "Jey Key" Κατσαρός

Comments