Συνέντευξη REINVENTING HELL στο Rock Overdose: “η αγάπη μας για την μουσική θα μας οδηγήσει σε κάτι θετικό”

Οι Αθηναίοι Reinventing Hell, μετά από ένα χρόνο απουσίας και πριν τη μετονομασία της μπάντας, επιστρέφουν μιλώντας στο Rock Overdose μερικές ώρες πριν την πρώτη τους συναυλία με κανούριο line-up.

 

 

 

 

Rockoverdose.gr: Γεια χαρά παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose! Ποιοι απαρτίζουν τη μπάντα και πώς ξεκινήσατε;

R.H: Είμαστε οι  Reinventing Hell και θα μετονομαστούμε σε Fortunate Fault ύστερα από ανασύνταξη της μπάντας. Ξεκινήσαμε με ένα απλό τζαμάρισμα στο σπίτι του Πάνου το 2007 και αφού είδαμε ότι μας αρέσει το όλο σκηνικό, αποφασίσαμε να το συνεχίσουμε πιο σοβαρά. Και αυτή την στιγμή η μπάντα απαρτίζεται από:

Galitopoulos Christos - Rhythm/ Lead Guitar

Zazirei Dimitrios - Vocals

Kavourinos Panagiotis - Drums/ Percussion

Kechagias Miltos - Bass

Mantis Tasos - Lead/ Rhythm Guitar

Rockoverdose.gr: Ενώ είχατε ήδη ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις για κάποια κομμάτια πέρισυ, κάνατε μια μεγάλη παύση, τι συνέβη;

R.H: Είχαμε μπει σε διαδικασία συναυλιών και ηχογραφήσεων αλλά κάποιες δυσκολίες οδήγησαν σε αποχώρηση μελών της μπάντας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις του συγκροτήματος. Με τον ερχομό όμως της νέας season ξαναμπήκαμε σε μια σειρά  ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.
 

Rockoverdose.gr: Σε τι φάση βρίσκεστε τώρα;

R.H: Πλέον έχουμε δεθεί σαν μπάντα με τα καινούρια μέλη. Ολοκληρώνουμε την σύνθεση των κομματιών για το επερχόμενο demo  μας και ετοιμαζόμαστε για όσα το δυνατόν περισσότερα live γίνεται.

Rockoverdose.gr: Τι θα πρέπει να περιμένουμε να ακούσουμε όταν κυκλοφορήσουν τα κομμάτια;

R.H: Μουσική γνήσια καθώς εκφράζει τα συναισθήματά μας και πιθανόν λόγω αυτών δεν έχει σκοπό να χαιδεύει αυτιά. Επιπλέον μια δόση groove υπάρχει στα κομμάτια. Από 'κει και πέρα το κοινό θα κρίνει αν αρέσει η μουσική μας ή όχι.

Rockoverdose.gr: Οι στίχοι είναι σημαντικοί για εσάς;

R.H: Σαφώς και διαθέτουν μια βαρύνουσα σημασία οι στίχοι, διότι θέλουμε να εκφραζόμαστε εξίσου με την μουσική που παίζουμε όσο με τους στίχους που έχει το κάθε τραγούδι μας. Επιπροσθέτως, είναι σημαντικό να έχουν ουσία οι στίχοι για να μπορούμε να μεταφέρουμε συναισθήματα και μηνύματα μέσω αυτών.
 

Rockoverdose.gr: Όταν η πλειοψηφία πια χρησιμοποιεί brutal ή αρκετά "σκισμένα" φωνητικά, νιώθετε πως κάνετε τη διαφορά κατά κάποιο τρόπο;

R.H: Δεν θέλουμε να περιοριστεί ο καινούριος μας τραγουδιστής, ο Δημήτρης, σε κάτι που πιθανόν δεν τον εκπροσωπεί. Ζητούσαμε κάτι γνήσιο που θα βγάζει το προσωπικό μας στοιχείο και όχι να ακολουθήσουμε κάποια μόδα, έστω και σε κάτι εναλλακτικό από την εμπορική μουσική.
Επίσης κατά την γνώμη μας, πιο καθαρά φωνητικά αφήνουν το κοινό να καταλάβει τους στίχους και πιθανόν να ταυτιστεί με αυτούς.
 

Rockoverdose.gr: Έχετε κάνει κάποιο live με τα νέα μέλη;

R.H: Δεν είχαμε την δυνατότητα να εμφανιστούμε σε κάποια συναυλία, καθώς είχαμε αφοσιωθεί στην σύνθεση και ηχογράφηση των κομματιών του επερχόμενου demo μας με τα καινούρια μέλη της μπάντας. Αλλά θα εμφανιστούμε στα πλαίσια του Τexas Summer Festival στις 5/7, δηλαδή σήμερα.

Rockoverdose.gr: Παρακολουθείτε τις εγχώριες μπάντες;  

R.H: Παρακολουθούμε την ελληνική σκηνή, επειδή θεωρούμε πως έχει πολλά να προσφέρει. Και ως και οι ίδιοι fans αυτής της σκηνής την υποστηρίζουμε.

Rockoverdose.gr: Με ποια μεγάλα ονόματα θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή;

R.H: Οι απόψεις διίστανται ως προς αυτό το ζήτημα επειδή ο καθένας μας έχει τις δικές του προτιμήσεις. Αλλά σίγουρα αν υπήρχαν ακόμη οι  Pantera θα ήταν η σίγουρη επιλογή μας.

Rockoverdose.gr: Έχετε σκεφτεί τα επόμενά σας βήματα;

R.H: Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει, να κυκλοφορήσουμε το demo μας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η αγάπη μας για την μουσική θα μας οδηγήσει σε κάτι θετικό.

Rockoverdose.gr: Καλή επιτυχία! Ο επίλογος δικός σας.

R.H: Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συνέντευξη που μας δώσατε το δικαίωμα να παραχωρήσουμε! Σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο το υλικό μας προς ακρόαση και σας περιμένουμε στο Βat City σήμερα το βράδυ στις 21.00!

 

 

Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου

Comments