Συνέντευξη ROCK & LACE στο Rock Overdose: “πολύ εύκολο να ροκάρεις παρέα με Πανταζή, Θεοδωρίδου και Παπαρίζου”

Οι female fronted rockers Rock & Lace έκαναν την εμφάνισή τους στην ελληνική σκηνή δυναμικά με το πρώτο single τους "No Exception". Έχουν πλαισιώσει επί σκηνής πολλά ονόματα της εγχώριας και διεθνούς σκηνής -κάποια όχι και τόσο σκετικά με το ιδίωμα όπως θα δείτε παρακάτω, αλλά πάντα με αγάπη για τη μουσική- ενώ έχουν φιλοξενηθεί και σε διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Με το ντεμπούτο άλμπουμ τους στα σκαριά και έναν διαγωνισμό να τρέχει για το εξώφυλλο, το Rock Overdose σε συνεργασία με το Rock Hard μίλησαν με τη μπάντα από τη Θεσσαλία λίγα εικοσιτετράωρα πριν το live τους την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο Rainbow.

 

Rockoverdose.gr: Γεια χαρά παιδιά, καλωσήρθατε! Τραγουδίστρια και στιχουργός γεννημένη κι αναθρεμένη στην Αυστραλία με εμφανίσεις σε Αθήνα παρέα με μεγάλα ονόματα βλέπω, θέλεις να μας μιλήσεις για την εμπειρία σου Gale και πώς αυτά τα στοιχεία επηρεάζουν τους Rock & Lace;

Gale: Τραγουδάω και γράφω τραγούδια από πολύ μικρή ηλικία. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με αξιόλογους και ταλαντούχους καλλιτέχνες στην Αυστραλία και στην Ελλάδα και έχω μάθει τόσα πολλά από αυτούς. Λόγω αυτής της εμπειρίας και το πάθος μου για την μουσική σίγουρα επηρεάζω με κάποιο τρόπο την μπάντα. Είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος -το έχουμε αυτό στο εξωτερικό ειδικά στην Αυστραλία- και πιστεύω στις δυνατότητες των Rock & Lace και όπως λέει η φράση "Believing is Achieving."

Rockoverdose.gr: Το "Νο Εxception" πάει καλά, γίνεται και radio hit στο εξωτερικό;

Rock & Lace: Γενικά πάει αρκετά καλά το πρώτο digital single μας, παίζει σε διάφoρους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα και προωθείται μέσω internet από την εταιρία και από εμάς. Μέχρι στιγμής το "No Exception" έχει παίξει και στο εξωτερικό στον Καναδά, Γερμανία, Αμερική και Αυστραλία.

Rockoverdose.gr: Ετοιμάζετε το ντεμπούτο άλμπουμ σας τώρα, σε τι φάση βρίσκεστε; Θα κυμαίνεται στο στυλ του "No Exception";

Rock & Lace: Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση της προ-παραγωγής του δίσκου. Προβάρουμε παρά πολύ το υλικό μας και βάζουμε τις τελικές "πινελιές" στα κομμάτια μας ώστε να μπούμε στο στούντιο έτοιμοι.  Το στυλ που κυμαίνεται το CD είναι rock/ metal.
 

Rockoverdose.gr: Πώς καταφέρατε να υπογράψετε με την Final Touch/ Universal;

Rock & Lace: Μέσω internet έγινε η πρώτη μας επαφή με τον διευθυντή της Final Touch/Universal, Μίλτο Καρατζά, και αυτός με τη σειρά του μας παρακολουθούσε για αρκετό καιρό στη σελίδα μας στο Facebook και στο ΥouΤube όπου έχουν ανέβει κάποια βίντεο από live μας. Όταν παίξαμε κάποια στιγμή live στην Αθήνα ήρθε και μας είδε, από 'κει και έπειτα αποφασίσαμε να συνεργαστούμε!

Rockoverdose.gr: Βλέπετε βοήθεια από την εταιρία; Υπάρχει κάποιο videoclip στα σκαριά;

Rock & Lace: Υπάρχει βοήθεια και υποστήριξη από την εταιρία κυρίως στην προώθηση τόσο του κομματιού μας όσο και στην ίδια τη μπάντα. Πολύς κόσμος βέβαια έχει την εντύπωση πως η εταιρία  βοηθάει στο οικονομικό με τις ηχογραφήσεις, στην παραγωγή κάποιου video clip αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει πολύ και οι εταιρίες σπάνια επενδύουν οικονομικά στις μπάντες που υπογράφουν.

Το video clip είναι σίγουρα στα μελλοντικά σχέδιά μας, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουμε τις ηχογραφήσεις και την παραγωγή του album μας για να προχωρήσουμε.


Rockoverdose.gr: Τρέχει κάποιος διαγωνισμός για το εξώφυλλο του CD;

Rock & Lace: Ναι, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα διαγωνισμό με το εξώφυλλο του CD και του λογότυπου της μπάντας δίνοντας την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να αναδειχτεί η δουλειά τους. Ο νικητής του διαγωνισμού  θα αναγραφεί στη συσκευασία του CD, θα λάβει το άλμπουμ δώρο, θα προστεθεί στην επίσημη ιστοσελίδα τις μπάντας, θα έχει την ευκαιρία να σχεδιάσει το εξώφυλλο για το επόμενο άλμπουμ και το έργο του θα διαφημίζεται σε διάφορα site. (Λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό θα βρείτε εδώ: http://www.sendspace.com/file/8q36lx )

Rockoverdose.gr: Έχετε εμφανιστεί ζωντανά με αρκετά μεγάλα ονόματα, ποιο live ξεχωρίζετε και γιατί;

Rock & Lace: Δεν μπορούμε προσωπικά να ξεχωρίσουμε κάποιο live μας και ειδικά τα support που έχουμε κάνει σε μεγάλα ονόματα (Pavlovs Dog, Puressence, The Godfathers, Β. Παπακωνσταντίνου κτλ). Μπορούμε να σου πούμε το εξής: ένα live γίνεται ξεχωριστό όταν το κοινό που έχεις από κάτω γουστάρει πραγματικά τη μουσική σου και περνάει καλά! Μια πρωτόγνωρη εμπειρία της μπάντας θα λέγαμε ότι ήταν όταν παίξαμε στο Ράδιο Αρβύλα πρόσφατα.

Rockoverdose.gr: Πόσο εύκολο είναι να ροκάρει κανείς παρέα με Πανταζή, Θεοδωρίδου και Παπαρίζου...;

Rock & Lace: Πολύ εύκολο. Απλά κάνεις αυτό που αγαπάς χωρίς αμφιβολία. Ούτος ή άλλως αυτή είναι και η ουσία του rock να μην κολλάς πουθενά! Ο κάθε καλλιτέχνης έχει το κάτι διαφορετικό να προσφέρει στο σχήμα αυτό και εμείς διασκεδάζουμε τον κόσμο με ένα άλλο είδος μουσικής.

Rockoverdose.gr:  Με την ελληνική rock και metal σκηνή ασχολείστε, έχετε αγαπημένες μπάντες;

Rock & Lace: Φυσικά και ασχολούμαστε με την ελληνική σκηνή. Η ελληνική rock και metal σκηνή έχει βγάλει φοβερούς καλλιτέχνες και μπάντες, έχουμε μεγαλώσει ακούγοντάς τους και μας έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό. Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης ο καθένας μας στη μπάντα θα απαντούσε και διαφορετικό καλλιτέχνη ή γκρουπ. Σε γενικές γραμμές μας αρέσουν τα Ξύλινα Σπαθιά, οι Τρύπες, ο Σιδηρόπουλος, Β. Παπακωνσταντίνου και κάποιοι από εμάς ακολουθούμε και τις πιο Underground metal μπάντες.

Rockoverdose.gr: Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, πριν κλείσουμε αυτή τη συνέντευξη, θα θέλατε να προσθέσετε κάτι;

Rock & Lace: Rock On!!
 

 

Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου

Comments