Συνέντευξη SERENITY BROKEN στο Rock Overdose: “ο Γιώργος Κόλλιας δηλώνει μεγάλος φαν της μπάντας”

Ο Ανδρέας, κιθαρίστας των Αθηναίων Serenity Broken, μίλησε στο Rock Overdose για το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας "Commercial Suicide", στην, όπως την αποκάλεσε και ο ίδιος off the record, "πιο ενημερωμένη συνέντευξη που έχoυν κάνει για την ώρα"! Ανακαλύψτε μόνοι σας το γιατί...

 

 

 

 

Rockoverdose.gr: Γεια χαρά Aνδρέα, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose! Θέλεις να μας πεις πώς ξεκίνησε η ιδέα για τους Serenity Broken;

Ανδρέας: Καλησπέρα και από εμάς!
Κάπου την άνοιξη του 2010, μόλις είχε αγοράσει ο Βίκτωρας ένα ηλεκτρονικό σετ τυμπάνων και εγώ μόλις τη πρώτη μου εφτάχορδη, οπότε ξεκινήσαμε άμεσα το jam. Στη πορεία θέλαμε να γράψουμε κάποιες ιδέες αλλά δεν ξέραμε τον τρόπο... Ξέραμε όμως τον άνθρωπο που θα μας βοηθούσε! Μετά από ένα τηλεφώνημα ο Άρης εμφανίστηκε σπίτι να μας δείξει τα βασικά στο Cubase και μυρίστηκε ότι κάτι καλό «παιζόταν» και έτσι μας πρότεινε να ξεκινήσουμε παρέα το jam και κάπως έτσι ξεκινήσαμε και  γράψαμε παρέα  τα πρώτα μας δύο κομμάτια, το "Tattooed Heart" και το "Shadows", που υπάρχουν και στον δίσκο.
Στη συνέχεια αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε και έναν δεύτερο κιθαρίστα να αναλάβει τα leads και να «σφίξουμε» τον ήχο μας. Στην αγγελία που βάλαμε απάντησε ο Μάριος, ο οποίος εμφανίστηκε αγριεμένος με τον Recto του και αμέσως υπήρξε χημεία! Με τη πρώτη πρόβα κιόλας δεν άφησε κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση και έτσι πήρε τη θέση άμεσα!
Στη θέση του μπάσου υποφέραμε αρκετά μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος, αλλά για ακόμη μία φορά ο κατάλληλος βρέθηκε από αγγελία…! Ο Λουκάς είχε την όρεξη και όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που ψάχναμε οπότε ενσωματώθηκε και αυτός στους  Serenity Broken και πλέον είμαστε όλοι πέρα από μπάντα, μια δεύτερη οικογένεια. “More than a band”, όπως συνηθίζουμε να λέμε!

Rockoverdose.gr: Παρασκευή και 13 η κυκλοφορία του “Commercial Suicide” κι ας ελπίσουμε ότι το γεγονός αυτό δεν θα 'ναι μια... “εμπορική αυτοκτονία”! Αλήθεια, πώς εμπνευστήκατε αυτόν τον τίτλο;

Ανδρέας: (Γέλια) Η ημερομηνία δεν επιλέχτηκε τυχαία, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, και περιέχει μία δόση ειρωνίας. Πριν από μερικά χρόνια, όταν βρισκόμουν στους Godlike Demon, είχε φτάσει η αντίστοιχη στιγμή για να σταλεί ο δίσκος στις εταιρείες με σκοπό κάποιο deal. Η απάντηση από μεγαλο-στέλεχος major δισκογραφικής εταιρείας ήταν αυτή ακριβώς! Ότι δηλαδή το να υπογράψουνε “newcomers” είναι εμπορική αυτοκτονία. Έκτοτε υπήρχε πάντα στο μυαλό μου αυτή η ατάκα, η οποία δεν απέχει πολύ από τη πραγματικότητα, και όταν έφτασε η στιγμή να βρούμε το τίτλο δεν δυσκολευτήκαμε και πολύ!

Rockoverdose.gr: Ενδιαφέρον! Με τι έχουμε να κάνουμε λοιπόν στον πρώτο σας δίσκο;

Ανδρέας: Οι Serenity Broken είναι μία μπάντα η οποία έχει την τύχη να αποτελείται από πέντε ανθρώπους με εντελώς διαφορετικό μουσικό background, έτσι λοιπόν το μουσικό αποτέλεσμα ποικίλει από τις επιρροές όλων. Σίγουρα υπάρχει ένας κοινός στόχος για το πώς θέλουμε να ακουγόμαστε και αυτό κάνουμε. Για κάποιον που δεν μας έχει ακούσει καθόλου λοιπόν, η μουσική μας είναι heavy με περισσότερα metal αλλά και alternative/ hard rock στοιχεία.
Το στιχουργικό κομμάτι είναι αποκλειστικό κομμάτι του τραγουδιστή μας, Άρη, όπως και ένα μεγάλο κομμάτι της μουσικής, και η θεματολογία των στίχων αφορούν προσωπικά βιώματα και ανησυχίες που τον -αλλά και μας- εκφράζουν.

 

Rockoverdose.gr: Στα credits συμπεριλαμβάνετε mixing και mastering στo Tico Tico Studio στη Φινλανδία (Sentenced, Kalmah, Sonata Arctica, Nightfall κ.ά.). Τι σας προέτρεψε σε αυτή τη συνεργασία;

Ανδρέας: Αυτός ήταν και ο αρχικός μας στόχος, να γίνει όλο το engineering στο εξωτερικό, αλλά όχι γιατί είμαστε ξενομανείς ή κάτι τέτοιο, και θέλω να το διευκρινίσω αυτό. Θέλαμε η παραγωγή να γίνει σε μία χώρα που παράγει ροκ π.χ. εδώ και 30 χρόνια και όχι σε μία χώρα που παράγει 50 χρόνια μπουζούκια και ψεύτο-ποπ. Είναι καθαρά θέμα κουλτούρας και όχι ρατσισμού και ξενομανίας. Πλέον στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί μηχανικοί ήχου που ασχολούνται με το «σκληρό» ήχο και κάνουν αρκετά αξιόλογη δουλειά αλλά προτιμήσαμε αυτόν που την κάνει 25 χρόνια. Απλά.

Rockoverdose.gr: Και με Γιώργο Κόλλια, πώς προέκυψε;

Ανδρέας: Τον Γιώργο τον γνωρίζω προσωπικά εδώ και 9 χρόνια και είναι ένα από τα πιο κοντινά μου πρόσωπα, παραπάνω από φίλος και πληροφοριακά ένα από τα πιο down to earth πρόσωπα αυτή τη στιγμή στη βιομηχανία, μακράν. Δεν χρειάστηκε να το συζητήσουμε πάνω από δυο λεπτά όταν του το πρότεινα και μιας και ο ίδιος δηλώνει μεγάλος φαν της μπάντας, όχι απλά το έκανε αλλά το χάρηκε και πάρα πολύ!
Για αυτό το λόγο και εμείς από τη πλευράς μας θα το διαθέσουμε δωρεάν στο κοινό.


Rockoverdose.gr: Ο τραγουδιστής “είναι μεγαλωμένος και μυημένος στη Βρετανική Underground” γράφετε στο βιογραφικό σας. Πώς σας έχει επηρεάσει;

Ανδρέας: Ο Άρης έζησε και σπούδασε αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, πάνω από 6-7 αν θυμάμαι καλά, και συμμετείχε σε αρκετές μπάντες όλα αυτά τα χρόνια ενεργά, κάνοντας και αρκετά live, οπότε γνώριζε πάρα πολύ καλά την Βρετανική underground/ indie σκηνή. Όλες αυτές οι παραστάσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισε από αυτό, αυτομάτως «εμφιαλώθηκαν» μέσα στη μπάντα και σε συνδυασμό με τις εμπειρίες των υπολοίπων μελών, όπως π.χ. του Μάριου (ex-Mind The Gap, ex-Revolver) έδεσαν απόλυτα μεταξύ τους σε αυτό που είναι αυτή τη στιγμή οι Serenity Broken.

Rockoverdose.gr: Επίσης ήταν υποψήφιος στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Ανδρέας: Όχι μόνο υποψήφιος αλλά και νικητής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 στη κατηγορία «Βραβείο Ήχου» για τη ταινία «Παράδεισος»!

Rockoverdose.gr: Συγχαρητήρια! Θα σας ενδιέφερε με τη σειρά σας να συμμετάσχετε σαν μπάντα στη δημιουργία μιας ταινίας;

Ανδρέας: Αυτή η ερώτηση μας γίνεται σίγουρα για πρώτη φορά είναι η αλήθεια, αλλά σίγουρα ναι, γιατί όχι;

Rockoverdose.gr: Πέρυσι το καλοκαίρι μοιραστήκατε τη σκηνή εκτός των άλλων και με τους Rotting Christ, πώς ήταν σαν εμπειρία;

Ανδρέας: Το συγκεκριμένο live για εμάς ήταν πολύ περίεργο για δύο λόγους. Πρώτον, το να παίζεις πριν από τέτοια μπάντα είναι σίγουρα μεγάλη τιμή και είναι κάτι που σου δημιουργεί και άγχος, και κατά δεύτερον, όλο το event είχε ακραίες μπάντες και ήμασταν η μόνη μπάντα μη ακραία, οπότε δεν ξέραμε πώς θα αντιδρούσε ο κόσμος! Τελικά το κοινό αντέδρασε αρκετά ζεστά και το χαρήκαμε και εμείς με τη σειρά μας άλλο τόσο! Μεγάλη εμπειρία, πολύ δυνατό live!


Rockoverdose.gr: Τι πιστεύεις πως χρειάζεται ή πρέπει να κάνει μια μπάντα για να μπορέσει να ακουστεί και να προχωρήσει;

Ανδρέας: Αυτό είναι κάτι που δουλεύουμε και εμείς φυσικά οπότε θα πω ότι σίγουρα χρειάζεται πολύ αγάπη και μεγάλες θυσίες πάνω σε αυτό που κάνει. Η μπάντα για εμάς είναι η δεύτερη οικογένειά μας, την αγαπάμε και θα κάναμε τα πάντα για αυτή. Απόλυτη αφοσίωση, θέληση και φυσικά τύχη είναι η βάση για κάτι καλό.


Rockoverdose.gr: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ανδρέας: Τα σχέδιά μας πλέον μετά την ολοκλήρωση του δίσκου είναι η προώθησή του και φυσικά live. Πολλά live..! Αυτός είναι εξάλλου και ο προορισμός μία μπάντας, η έκθεση στο κοινό!


Rockoverdose.gr: Ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι;

Ανδρέας: Εμείς ευχαριστούμε και ελπίζουμε όλοι όσοι ακούσουν το άλμπουμ να το χαρούν όπως και εμείς και να πιουν και μία μπύρα στην υγειά μας!
Τα λέμε ζωντανά στις 13/07 στην Αρχιτεκτονική με πολύ μουσική, μπύρα και διάθεση, και χωρίς είσοδο!

 

Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου

Comments