To βιντεοκλίπ τους "AΜΑΝΕ ΤΟΥΠΕ" κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα, "κι αφού τους κατηγόρησαν ότι τα σπάνε αποφάσισαν να χτίσουν". Οι Θεσσαλονικείς rockers Shotgunz ενσωματώνουν μπουζούκι και ελληνικούς στίχους στην κατά τα άλλα hard rock μουσική τους. Διασκευάζουν Lady Gaga και τονίζουν πως στην περίπτωσή τους κοννέ και τα λοιπά δεν χωράνε πουθενά. Ενδιαφέρον; Το Rock Overdose μίλησε μαζί τους για να τους γνωρίσουμε όλοι λίγο καλύτερα.
Rockoverdose.gr: Γεια χαρά παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose! Το καλοκαίρι σας ήταν αρκετά καυτό, βγήκατε και για live εκτός Θεσσαλονίκης...;
SHOTGUNZ: Γεια σου Rockoverdose! Το καλοκαίρι μας όντως ήταν καυτό και προτιμήσαμε να μείνουμε στο studio, ανανεώνοντας το πρόγραμμα για τη φετινή σεζόν! Βέβαια είμαστε αρκετά χαρούμενοι γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψουμε εκτός Θεσσαλονίκης, για το 12ο Οικολογικό Φεστιβάλ της Κερκίνης και το 2ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου στην Ελασσόνα!
Rockoverdose.gr: Πείτε μας δυο λόγια για τους Shotgunz, πώς ξεκινήσατε σαν μπάντα;
SHOTGUNZ: Η ιστορία μας ξεκινάει το 2004, όταν συναντιούνται οι Γιάννης Μπάκας (φωνή), Γιώργος Δασκαλόπουλος (ηλ. κιθάρα) και Άγγελος Μαυρόπουλος (τύμπανα) και σχηματίζουν τους DUSTY SHOTCUNS! Το 2009, προστίθεται ο Γιάννης Μουρτεζάς (ηλ. κιθάρα) και στις αρχές του 2011 ο Αστέρης Τόλης (μπάσο)! Έχοντας ολοκληρώσει τα στρατιωτικά μας καθήκοντα, μετονομαζόμαστε σε SHOTGUNZ και συνεχίζουμε...
Rockoverdose.gr: Γιατί ελληνικό στίχο και όχι αγγλικό;
SHOTGUNZ: Μέχρι στιγμής, η προσωπική μας δουλειά στο διαδίκτυο είναι με ελληνικό στίχο! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν ασχολούμαστε και με τον αγγλικό! Δεν θα σας κρύψουμε ότι ετοιμάζουμε και ένα τραγούδι στα Ισπανικά!
Rockoverdose.gr: Παρακολουθήσαμε και το πρώτο σας βιντεοκλίπ, ποιος είχε την ιδέα για την οικοδομή;
SHOTGUNZ: Η ιδέα ήρθε από εμάς! Πέρα από το ότι θέλαμε κάτι το διαφορετικό… και όχι ΠΑΛΙ ένα συγκρότημα να παίζει σε κάποια συναυλία… H οικοδομή έχει και αλληγορικό μήνυμα! Είμαστε πέντε εργάτες που δουλεύουν καθημερινά σε “εκτός μουσικής” δουλειές και που ποτέ δε μας χαρίστηκε τίποτα. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε από μόνοι μας και χωρίς τη βοήθεια του μπαμπά!
Rockoverdose.gr: Παίχτηκε και στην τηλεόραση, κάτι ασυνήθιστο για μπάντες του πιο σκληρού ήχου... Αλήθεια πώς τα καταφέρατε;
SHOTGUNZ: Όχι, δεν είναι κοννέ, όπως θα μπορούσε ο καθένας να πιστεύει! Απλά αναρωτηθήκαμε, “Γιατί όχι;” Έτσι, στείλαμε μήνυμα στον Θοδωρή Ρακιντζή, του άρεσε και το “Αμανέ Τουπέ” πλέον παίζεται και τηλεοπτικά! Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε δημόσια για την ευκαιρία που μας έδωσε και να του ευχηθούμε γρήγορη ανάρρωση από την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε.
Rockoverdose.gr: Γρήγορη ανάρρωση λοιπόν. Πώς σας φάνηκε η όλη εμπειρία;
SHOTGUNZ: Ήταν η πρώτη φορά που μπήκαμε στο ρόλο του ηθοποιού και ομολογούμε ότι η εμπειρία ήταν μοναδική. Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει ένα από τα πολλά όνειρα μας! Το πρώτο μας video clip! Σ’ αυτό φυσικά βοήθησε και ο σκηνοθέτης μας, Παναγιώτης Κουντουράς, ο οποίος εκτός από εξαιρετικός συνεργάτης, είναι κατά τη γνώμη μας ένα μεγάλο ανερχόμενο ταλέντο! Όταν ολοκληρώσαμε τα γυρίσματα, δεν πιστεύαμε σε ένα τόσο καλό αποτέλεσμα!
Rockoverdose.gr: Με τι σκεπτικό προχωρήσατε τόσο γρήγορα στη δημιουργία ενός, χωρίς την κυκλοφορία κάποιας ολοκληρωμένης δουλειάς ακόμα;
SHOTGUNZ: Στο παρελθόν, όντας άπειροι, είχαμε κάνει αρκετές ηχογραφήσεις όμως το αποτέλεσμα, ποιοτικά, δε μας ικανοποιεί αυτή τη στιγμή. Ο οικονομικός παράγοντας παίζει μεγάλο ρόλο και δε μας επιτρέπει να ηχογραφήσουμε όσα κομμάτια θέλουμε, άμεσα!
Rockoverdose.gr: Αναμένεται κάποιο promo;
SHOTGUNZ: Όχι, όπως νοείται ο όρος “promo”! Πάντως μέσα στους επόμενους μήνες, θα ακούσετε καινούρια τραγούδια τα οποία θα περιέχουν αρκετούς πειραματισμούς!
Rockoverdose.gr: Έχετε και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα σας από live με μεγάλα rock και metal ονόματα. Ποιο ξεχωρίζετε εσείς και γιατί;
SHOTGUNZ: Είμαστε αρκετά τυχεροί όσων αφορά τα support τα οποία έχουμε κάνει! Ξεχωριστό για εμάς ήταν το βράδυ που “ανοίξαμε” τους Δ. Πουλικάκο και Λ. Παπαδόπουλο, στο club του Μύλου! Πρόκειται για δύο εξαιρετικούς ανθρώπους!
Rockoverdose.gr: Σκοπεύετε να κατεβείτε στην Αθήνα; Τι σχέδια έχετε για το μέλλον;
SHOTGUNZ: Είναι στα άμεσα σχέδιά μας να κατεβούμε και ανυπομονούμε να τα “σπάσουμε” με το κοινό της πρωτεύουσας! Αυτό που θέλουν οι SHOTGUNZ απο τους SHOTGUNZ είναι να γράφουν καλή μουσική και να κάνουν δυνατά live όπου υπάρχει ρεύμα!
Rockoverdose.gr: Εύχομαι τα καλύτερα παιδιά, μπορείτε να κλείσετε όπως θέλετε...
SHOTGUNZ: Σας ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές και για τη δυνατότητα που μας δώσατε να προβληθούμε μέσα από το Rockoverdose! Με τη σειρά μας ευχόμαστε σε εσάς και τους αναγνώστες σας ό,τι καλύτερο και υποσχόμαστε ότι θα τα πούμε από κοντά σύντομα! Καλό, δυνατό και Rockoverdose χειμώνα!
Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου



