Συνέντευξη SKYSENT LU στο Rock Overdose: “Aντιδράστε δημιουργικά”

Ο χαβαλές και η παρεΐστικη διάθεση φαίνεται πως δουλεύουν μια χαρά για τους Αθηναίους hard rockers Skysent LU, οι οποίοι μόλις κυκλοφόρησαν το sequel ΕΡ τους “Touch me Mo#erfu(k3r!”. Το Rock Overdose μίλησε μαζί τους μια μέρα πριν την εμφάνισή τους στα πλαίσια του ROCK HARD LIVE στο Rainbow Rock Bar, για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες!

 

 

 

Rockoverdose.gr: Γεια χαρά παιδιά, σε τι φάση σας βρίσκουμε αυτόν τον καιρό;

Skysent LU: Καλησπέρα και από εμάς! Μας πετυχαίνεις σε μια αρκετά παραγωγική και δημιουργική φάση. Παραγωγική διότι πρόσφατα κάναμε μία εξαιρετική συνεργασία με την FM Records και κυκλοφορήσαμε το cd-single “TOUCH ME ΜO#HERFU(K3R!” και η αλήθεια είναι ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την αποδοχή του κόσμου και από τις κριτικές που έχουμε λάβει ως τώρα. Το βασικό κομμάτι του single, “Touch me Mo#erfu(k3r!” είναι μια hard rock διασκευή του τραγουδιού της Samantha Fox “Touch me (I want your body)”. Επίσης κυκλοφορήσαμε το promo video του ομότιτλου τραγουδιού. Εδώ να μας επιτρέψεις να σημειώσουμε ότι το τραγούδι έχει ηχογραφηθεί ζωντανά, καθότι θεωρήσαμε ότι έτσι μπορεί να δοθεί στον κόσμο και η live αίσθηση του κομματιού. Μάλιστα το video προέρχεται από μαγνητοσκόπηση της πραγματικής live ηχογράφησης του κομματιού! Όσον αφορά στο δημιουργικό κομμάτι, κλεινόμαστε αρκετές ώρες στο studio συνθέτοντας νέα τραγούδια.
 

Rockoverdose.gr: Γιατί χαρακτηρίζετε το ΕΡ sequel του ντεμπούτου σας;

Skysent LU: Το χαρακτηρίζουμε sequel διότι περιλαμβάνει επιπλέον, εκτός από το “Touch me Mo#erfu(k3r!”, 2 τραγούδια από το “2 Seconds Late”, τον προηγούμενο δίσκο της μπάντας, σε διαφοροποιημένες εκτελέσεις: το “Punishment” σε ακουστική εκτέλεση και το “Loneliness of my heart” σε επεξεργασία για ραδιοφωνική εκτέλεση. Το “2 Seconds Late” άλλωστε κυκλοφόρησε μόλις τον Ιανουάριο του 2012 και η προώθησή του συνεχίζει να βρίσκεσαι στις προτεραιότητές μας!
 

Rockoverdose.gr: Μαζί έγινε και η επανακυκλοφορία του “2 Seconds Late”; Πού βρίσκουμε τις κυκλοφορίες σας;

Skysent LU: Σε φυσική μορφή θα τα βρείτε σε όλα τα γνωστά δισκοπωλεία της Ελλάδας, ενώ μπορείτε να τα παραγγείλετε και από το site της FM Records. Σε ηλεκτρονική μορφή υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας μέσω όλων των γνωστών sites όπως τα amazon, iTunes, last.fm, emusic κλπ.
 

Rockoverdose.gr: Πώς προέκυψε η διασκευή στη Samantha Fox;

Skysent LU: Ήταν μια ιδέα του Νώντα η οποία μας άρεσε και είπαμε να τη δοκιμάσουμε. Θεωρήσαμε από την αρχή ότι θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα disco/pop κομμάτι στα δικά μας μέτρα! Το «πειράξαμε» λοιπόν λιγάκι και τελικά το αποτέλεσμα είναι αυτό που ακούτε στο cd.
 

Rockoverdose.gr: Δεν φοβηθήκατε να έχετε σαν κύριο κομμάτι σας μία διασκευή;

Skysent LU: Όχι, καθόλου! Και αυτό γιατί το κομμάτι έχει ήδη παιχτεί live αρκετό καιρό και βλέπαμε ότι ξεσηκώνει και ενθουσιάζει τον κόσμο! Η συμμετοχή του κόσμου ήταν που μας έκανε να πάρουμε αυτή την απόφαση.
 

Rockoverdose.gr: Τι άσσους κρύβετε στο μανίκι;

Skysent LU: Η αλήθεια είναι ότι ετοιμάζουμε αρκετά πράγματα αυτή την περίοδο, αλλά μάλλον αυτό που θα δείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι ένα video clip ενός τραγουδιού από το δίσκο “2 Seconds Late”.
 

Rockoverdose.gr: Είδατε διαφορές μετά τη συνεργασία με manager; Είναι απαραίτητο στοιχείο;

Skysent LU: Εμείς έχουμε την τύχη να έχουμε δίπλα μας την Έλενα Διαμαντή, στην οποία θα θέλαμε για άλλη μια φορά να εκφράσουμε, όχι μόνο τις ευχαριστίες μας για όσα έχει κάνει αλλά και την αγάπη μας. Η Έλενα έχει αναλάβει τα κομμάτια της προώθησης και της διαφήμισης καθώς και της συνεννόησης και οργάνωσης των live. Όλα αυτά βοηθούν μια μπάντα να αφιερωθεί σε αυτό που πρέπει, τη μουσική - να συνθέτει και να δίνει τον καλύτερο εαυτό της στα live!
 

Rockoverdose.gr: Υπάρχουν βλέψεις προς εξωτερικό;

Skysent LU: Σίγουρα υπάρχουν βλέψεις και όνειρα για το εξωτερικό. Τον τελευταίο χρόνο έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις και ελπίζουμε ότι θα έχουμε θετική ανταπόκριση.
 

Rockoverdose.gr: Τι θα ζήσουν την Κυριακή όσοι είναι στο Rainbow;

Skysent LU: Την Κυριακή, στα πλαίσια του Rock Hard Festival, θα δώσουμε ένα live με δωρεάν είσοδο μαζί με τους φίλους μας -και εξαιρετικούς μουσικούς- Sunlight και Cemetery Dance. Μπορούμε να υποσχεθούμε στον κόσμο που θα έρθει ότι θα διασκεδάσει ροκάροντας δυνατά, θα τραγουδήσει και θα κουνηθεί σε hard & heavy ρυθμούς! Περιμένουμε αυτό το live με χαρά και καλή διάθεση και σίγουρα θα το ευχαριστηθούμε όλοι!
 

Rockoverdose.gr: Αφού σας ευχαριστήσω για τον χρόνο σας, μπορείτε να κλείσετε όπως θέλετε.

Skysent LU: Καταρχήν σε ευχαριστούμε κι εμείς πολύ για τη φιλοξενία και εννοείται ότι θα χαρούμε να δούμε το Rockoverdose στο live!
Επιπλέον θέλουμε να τονίσουμε στον κόσμο, που οπωσδήποτε ζει, όπως όλοι μας, δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές καταστάσεις, πως για εμάς η μουσική σημαίνει πολλά και σκοπέυουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε μουσική και να αντιδρούμε με τρόπο δημιουργικό σε όλα αυτά. Παροτρύνουμε λοιπόν όλους να αντιδράσουν δημιουργικά, αφήνοντας πίσω την απάθεια και τον συμβιβασμό!
 

 

Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου

Comments