Συνέντευξη SPiT LiKE THiS στο Rock Overdose: “O Chris Tsangarides είναι ψώνιο!”

Spit Like This είναι μια μπάντα που δε μοιάζει με καμία άλλη. Σίγουρα έχουν διανύσει πολύ δρόμο από τότε που πούλησαν τη χρησιμοποιημένη κιλότα της Vikki Spit στο eBay για να χρηματοδοτήσουν το πρώτο τους EP. Μετά από χρόνια αδιάκοπου DIY η αναγνώριση ήρθε για το Punk Glam συγκρότημα από το Ηνωμένο Βασίλειο με την κυκλοφορία του δεύτερου ολοκληρωμένου άλμπουμ τους "Normalityville Horror", με τη συμβολή του υποψήφιου για Grammy παραγωγού Chris Tsangarides -το Painkiller σας λέει κάτι;- ο οποίος τυχαίνει να παίζει το Βρικόλακα Balowsky από το The Young Ones στο νέο ξεκαρδιστικό βίντεο κλιπ τους. To Rock Overdose είχε την τιμή να μιλήσει με ένα Λόρδο για αυτή τη συνέντευξη. Μη μας παρεξηγήσετε, είναι ο Lord Zion, o πνευματώδης frontman τους. Φροντίστε να τους τσεκάρετε!

 

Rockoverdose.gr: Καλησπέρα Lord Zion, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose! Λοιπόν αυτό είναι και πολύ πρώτο όνομα!

Z: Ευχαριστώ που με καλέσατε, και ευχαριστώ για το σχόλιο σχετικά με το όνομά μου. Zion είναι το όνομα που μου δόθηκε εκ γεννετής και είναι το όνομα που μου προκάλεσε μεγάλη γελοιοποίηση στα σχολικά μου χρόνια. Ευτυχώς, οι άνθρωποι τείνουν να το θυμούνται, ακόμη και αν το προφέρουν λάθος.
 

Rockoverdose.gr: Το “Normalityville Horror”, το δεύτερο full-length σας κυκλοφόρησε. Είναι αλήθεια ότι μετά από τόσα χρόνια στη σκηνή νιώθετε σαν μόλις να ξεκινήσατε;

Z: Έχει την αίσθηση μιας νέας αρχής, αυτό είναι σίγουρο. Βλέπω τα άλμπουμς με τον ίδιο τρόπο που ένας σκηνοθέτης μπορεί να βλέπει τις ταινίες του. Είναι μια οντότητα από μόνα τους και όχι απαραίτητα η συνέχιση του τι υπήρχε πριν, αν και θα μπορούσε να υπάρχει ένα οικείο ύφος μεταξύ τους. Κατά συνέπεια, όταν κάτι νέο βγαίνει, μοιάζει με την αρχή για κάτι παρά μια από τα ίδια. Πιθανώς αρκετά καλό, με σταματά από το να βαριέμαι.

 

Rockoverdose.gr: Θα μας δώσεις ένα sneak peek του άλμπουμ;

Z: Είναι το βαρύτερο πράγμα που έχουμε κάνει, είναι το πιο ειλικρινές πράγμα που έχουμε κάνει, είναι το πιο ζωντανό ηχητικά πράγμα που έχουμε κάνει. Δεν υπάρχει κανένα filler κομμάτι, κάθε τραγούδι σκοτώνει. Δεν υπολογίσαμε κανένα έξοδο στην ηχογράφησή του και το έχουμε συσκευάσει με ένα πραγματικά πάρα πολύ ωραίο τρόπο. Δεν θα μείνετε απογοητευμένοι όταν το ακούσετε - αυτό είναι υπόσχεση!
 

Rockoverdose.gr: Το βίντεο κλιπ είναι ευφυέστατο! Ποιος σκέφτηκε το concept; Και πώς πείσατε τον Chris Tsangarides σε αυτό;

Z: Φοβάμαι πως αυτός θα 'μουν εγώ! Έχω μια αρκετά περίτεχνη αίσθηση του χιούμορ και το μυαλό μου φαίνεται ακανόνιστο στις διαδικασίες της σκέψης του. Το να πολτοποιήσω το The Young Ones (κλασσική βρετανική κωμωδία) με την ταινία των Anvil φάνηκε αρκετά λογικό για μένα. Ο σκηνοθέτης όμως πέρασε έναν εφιάλτη προσπαθώντας να απεικονίσει ό, τι ήθελα. Το βρήκαμε στο τέλος παρόλα αυτά. Και ο CT δεν χρειαζόταν καθόλου πειθώ - είναι ψώνιο!
 

Rockoverdose.gr: Είσαι τόσο αστείος και στην προσωπική σου ζωή; Πρέπει να είναι εξουθενωτικό...!

Z: Θέλω να πιστεύω ότι έχω μια υγιή αίσθηση του χιούμορ. Οι άνθρωποι που με ακολουθούν στο Facebook φαίνεται να αρέσκονται στα ανόητα σχόλιά μου. Ήμουν θύμα εκφοβισμού πολλές φορές μεγαλώνοντας και ανέπτυξα το χιούμορ μου τότε, ως ένας τρόπος για να αποφύγω τους νταήδες. Απλά μου κόλλησε κατά κάποιο τρόπο. Έχω μια ιδέα για μια κωμική σειρά που θα ήθελα κάποια μέρα να γυρίσω.
 

Rockoverdose.gr: Καλή τύχη με αυτό! Παρόλα αυτά, η ταινία “Zombie Women of Satan 2” φαίνεται να σας ταιριάζει! Τίποτα περίεργες ιστορίες πίσω από τις κάμερες;

Z: Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία. Η πρώτη ταινία μας! Αν και οι υποκριτικές μας ικανότητες δεν δοκιμάστηκαν, καθώς παίζαμε τους εαυτούς μας. Ήταν ευχάριστο όμως και ανυπομονώ να κυκλοφορήσει η ταινία. Δεν είχαμε παράξενες ιστορίες, δυστυχώς, αλλά η διαδικασία των γυρισμάτων ήταν περίεργη. Η σκηνή που παίζουμε είναι σε μια ντίσκο και, αρκετά συχνά, όλοι έπρεπε να ροκάρουμε σκληρά και το κοινό έπρεπε να χορεύει συγχρονισμένα, αλλά όλα αυτά σε απόλυτη σιωπή, ώστε ο διάλογος να μπορεί να ηχογραφηθεί. Ήταν σουρεαλιστικό!
 

Rockoverdose.gr: Είχατε τη νοοτροπία του DIY πολύ πριν γίνει μόδα! Σας φόβισε ποτέ καθόλου;

Z: Νομίζω ότι, αν γνωρίζαμε από την αρχή πού θα έπρεπε να πάμε, θα ήταν. Αλλά, καθώς παίρνεις την κάθε μέρα όπως έρχεται και οι αλλαγές τείνουν να είναι μικρά βήματα και όχι μεγάλα άλματα, δεν ήταν πραγματικά. Στην αρχή, δεν ξέραμε και πολύ τι κάναμε. Απλά το κάναμε και μαθαίναμε όσο προχωράγαμε. Είμαι περήφανος για ό, τι έχουμε πετύχει όμως - η DIY ηθική μας μάς έχει πάει πολύ μακριά. Πιο μακριά από ό, τι πολλές μπάντες που επιτυγχάνουν να υπογράψουν συμβόλαιο από την αρχή.
 

Rockoverdose.gr: Η σειρά ρούχων “Smell Your Mum” βοήθησε κι αυτή στο να έχετε ένα πολύ αφοσιωμένο κοινό; Και πώς βρίσκεις ιδέες για νέα T-shirts όλη την ώρα;

Z: Οπωσδήποτε, αν και αυτό ήρθε από σχεδιασμό και όχι τυχαία. Εξάλλου, το είδος των ανθρώπων που τους αρέσουν τα αντιπαθητικά, υβριστικά, προσβλητικά T-shirts με σλόγκαν είναι ακριβώς το είδος των ανθρώπων που τους αρέσει η αντιπαθητική, υβριστική, προσβλητική μουσική! Στην αρχή, δεν προωθήσαμε το συγκρότημα στους πελάτες των T-Shirt τόσο πολύ, αλλά όσο περνούσε ο καιρός και διαπιστώσαμε ότι στους πελάτες ΑΡΕΣΕ το γεγονός ότι υποστήριζαν και βοηθούσαν μια μπάντα, το σπρώξαμε όλο και περισσότερο. Τώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι που τους αρέσει το συγκρότημα τους αρέσουν και τα T-Shirts και αντίστροφα. Και το να εφευρίσκω νέα σχέδια όλη την ώρα είναι αρκετά εύκολο: έχω ένα από αυτά τα μυαλά που απλά λειτουργεί υπό μορφή σλόγκαν.  
 

Rockoverdose.gr: Είδα μια ανάρτησή σας, ξέρεις, συγκροτήματα που φεύγουν μετά το σετ τους ήταν πάντα ένα θέμα και στην ελληνική metal σκηνή...

Z: Φαίνεται απλά αγενές για μένα, ειδικά αν το συγκρότημα έχει χρησιμοποιήσει το backline σου, να φύγει μόλις το δικό τους σετ ολοκληρωθεί. Δείχνει έλλειψη σεβασμού και κάθε συγκρότημα που το κάνει σε μας δεν θα ξανανοίξει για εμάς. Δεν μου αρέσουν όλες οι μπάντες με τις οποίες παίζουμε, αλλά κάνω μια προσπάθεια να τις παρακολουθήσω και να συμμετέχω. Υποστηρίζω τη σκηνή και ενθαρρύνω νέες μπάντες όπου μπορώ. Όλα ξεκινούν με σεβασμό, όμως.
 

Rockoverdose.gr: Δείχνεις πολύ καλά πάνω στη σκηνή, έχεις το δικό σου fitness blog;

Z: Από τότε που ήμουν 18 γυμνάζομαι και προσέχω τι τρώω. Ήμουν ένα χοντρό παιδί, βλέπετε, άρα πρέπει να κρατάω τον εαυτό μου υπό έλεγχο. Με τα χρόνια, οι άνθρωποι μου ζητούσαν συμβουλές για τη διατροφή ή την άσκηση οπότε, τελικά, σκέφτηκα να συγκεντρώσω πολλές από τις πιο συχνές ερωτήσεις και ξεκίνησα το www.fitlikethis.co.uk - φαίνεται δημοφιλές. Η παχυσαρκία και η κακή υγεία είναι ένα σημαντικό θέμα και μου κάνει πάντα εντύπωση το πόσο ανίδεοι οι άνθρωποι είναι σχετικά με το ποια πράγματα είναι καλά για αυτούς και ποια πράγματα είναι κακά. Με μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής, οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να βελτιώσουν την υγεία τους και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης που θα οδηγούσε σε μια μεγαλύτερη, υγιέστερη διάρκεια ζωής. Και ποιος δεν το θέλει αυτό;
 

Rockoverdose.gr: Άρα πόσο εύκολο είναι να ακολουθείς ένα πρόγραμμα κατά τη διάρκεια περιοδειών;

Z: Είμαι τόσο συνηθισμένος σε αυτό τώρα που δεν το σκέφτομαι. Για τόσα πολλά χρόνια τώρα, έχω απλά αρνηθεί να τρώω ορισμένα τρόφιμα και αποφεύγω ορισμένα εστιατόρια. Τα riders είναι ως γνωστόν κακά έτσι, όσο το δυνατόν, ζητάμε buy-out, έτσι ώστε να μπορούμε να πάμε σε ένα τοπικό κατάστημα και να αγοράσουμε τα δικά μας πράγματα. Είμαι πάντα προετοιμασμένος και ταξιδεύω παντού με το δικό μου μεσημεριανό σε πακέτο!
 

Rockoverdose.gr: Tι γίνεται με τους SluTz;

Z: Αυτό ήταν το όνομα για το παλιό fan club μας. Δεν το λειτουργούμε πια αφού πράγματα όπως το Facebook έχουν πραγματικά πάρει τα πάνω τους. Η κοινότητά μας έχει μετατοπιστεί σε νέα τοποθεσία οπότε αλληλεπιδρούμε μαζί τους εκεί. Μου αρέσει να αποκαλώ τους οπαδούς μας SPiTHEADS τώρα. Ακούγεται πολύ πιο διασκεδαστικό.
 

Rockoverdose.gr: Σίγουρα! Ευχαριστούμε γι'αυτή την ωραία κουβεντούλα που είχαμε Lord Z, ελπίζουμε να μας επισκεφθείτε σύντομα! Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις;

Z: Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Ελπίζω πραγματικά ότι θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την Ελλάδα σύντομα. Θα ήθελα να ενθαρρύνω τους αναγνώστες σας να δουν το βίντεο “Zero To Sixty” στην ιστοσελίδα μας στο www.spitlikethis.com. Υπάρχει και ένα ελληνόγλωσσο site  στο www.spitlikethis.gr και βρείτε μας στο www.facebook.com/spitlikethis.

 


Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου

 

Comments