Συνέντευξη Steel Assassin στο Rock Overdose

 

Η συνεργάτης του Rock Overdose Chris Papadjiakou συνομίλησε με τον Kevin Curran, κιθαρίστα των Steel Assassin για να μάθουμε τα τελευταία νέα του συγκρότηματος και όχι μόνο!

 

Rock Overdose: Γεια σας παιδιά, καλωσορίσατε στο Rock Overdose! Θα μπορούσατε να μας πείτε λίγα λόγια για την ιστορία της μπάντας;

 

K. Curran: Γεια σας! Ευχαριστούμε που μας καλέσατε. Δημιουργηθήκαμε το 1983 ως μπάντα για διασκευές κομματιών με το όνομα Assassin. Σιγά-σιγά ξεκινήσαμε να γράφουμε το δικό μας υλικό και αλλάξαμε το όνομα μας σε Steel Assassin μερικά χρόνια αργότερα.

 

Ήμασταν το μόνο συγκρότημα στην Βοστόνη που έπαιζε ευρωπαϊκή μέταλ μουσική. Μετά από διάφορες αλλαγές μελών του συγκροτήματος έχουμε καταλήξει στη μορφή όπως είμαστε τώρα με μόνη εξαίρεση τον John Falzone.

 

Ήμασταν πολύ τυχεροί που ο John εντάχθηκε μαζί μας όταν ξαναδημιουργηθήκαμε το 2005/2006 για να δημιουργήσουμε το “War of the Eight Saints” άλμπουμ.

 

 

Rock Overdose: Το 1985 διαλυθήκατε ως συγκρότημα. Είχατε κάποια προβλήματα, και πώς καταφέρατε να τα ξεπεράσετε;

 

K. Curran: Αντιμετωπίσαμε αρκετά από τα προβλήματα που πολλές άλλες μπάντες έχουν. Ήταν στην αλήθεια ένας συνδυασμός προβλημάτων που προκάλεσε την διάλυση. O Greg, ο Phil, ο Mike και εγώ παραμείναμε φίλοι και κάπως έτσι καταφέραμε να «σκορπίσουμε τη σκόνη» του παρελθόντος και να κάνουμε μια φρέσκια αρχή.

 

 

Rock Overdose: Καταλαβαίνω πως η διαδικασία δημιουργίας μιας δισκογραφικής δουλειάς είναι δύσκολη υπόθεση. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία σας έρχεται το 2009 με το άλμπουμ “In Hellfire Forged”. Βρίσκεται στη διαδικασία μιας νέας δισκογραφικής δουλειάς;

 

K. Curran: Ναι, η ηχογράφηση τελείωσε εδώ και μερικούς μήνες και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα κυκλοφορήσουμε μια καινούργια σειρά από τραγούδια.

 

 

Rock Overdose: Μπορείτε να μας πείτε μερικά λόγια παραπάνω για το νέο άλμπουμ; Πότε θα κυκλοφορήσει;

 

K. Curran: Είμαστε έτοιμοι να κυκλοφορήσουμε το “WWWII – Metal of Honor” από την εταιρεία High Roller Records στη Γερμανία. Αναμένεται (πιστεύω) την τελευταία εβδομάδα του Απρίλη 2012.

 

 

 

Rock Overdose: Πως διαφέρουν τα νέα τραγούδια σας από το τελευταίο άλμπουμ σας;

 

K. Curran: Το προηγούμενο άλμπουμ “In Hellfire Forged” ήταν μια προσπάθεια να ξαναδούμε τα παλιά μας κομμάτια αλλά με τον John στα φωνητικά. Τα νέα τραγούδια, αφιερωμένα στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, έχουν μια πιο συγκεκριμένη και μοντέρνα αντίληψη απ’ ότι τα προηγούμενα μας.

 

 

 

 

 

Rock Overdose: Ετοιμάζεστε για κάποιο περιοδεία;

 

K. Curran: Θα ετοιμαστούμε με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε για όλες τις εμφανίσεις μας, με εντατικές πρόβες.

 

 

Rock Overdose: Μπορείτε να μας πείτε σχετικά με τις επιρροές που είχατε;

 

K. Curran: Από που να αρχίσω; Accept, Gamma Ray, Helloween, Saxon, Thin Lizzy, Iron Maiden, Riot, Deep Purple, Black Sabbath, Jethro Tull, Judas Priest για να ονομάσουμε κάποια!

 

 

Rock Overdose: Ξεκινήσατε την καριέρα σας την δεκαετία του 80. Πώς ξεκινήσατε; Παίζατε κυρίως διασκευές;

 

K. Curran: Όλοι μας ξεκινήσαμε από άλλες μπάντες. Θυμάμαι τον αείμνηστο και πρώην μάνατζερ μας Jim Blute (R.I.P) που ήρθε στο σπίτι μου το 1980 με μια βαλίτσα γεμάτη με υλικό από άλμπουμ από την Ευρώπη.

Ο πρώτος δίσκος απ’ όλους ήταν η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Iron Maiden, μετά των Saxon, Angelwitch, Tygers of Pan Tang και πολλών άλλων. Από εκεί ξεκίνησαν όλα.

 

 

Rock Overdose: Πώς ήρθατε για πρώτη φορά σε επικοινωνία με μια δισκογραφική εταιρεία; Αντιμετωπίσατε προβλήματα όσον αφορά την υποστήριξη από τις εταιρείες αυτές;

 

K. Curran: Ο Phil διατηρούσε επαφές με την Ευρώπη τον περισσότερο καιρό, και δούλευε με την High Roller
πάνω σε προηγούμενες κυκλοφορίες. Ο Steffen ήταν ένας πολύ καλός δικηγόρος του συγκροτήματος.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα σχέδια σας τώρα;

 

K. Curran: Ελπίζουμε ότι ο νέος δίσκος θα πάει καλά στην Ευρώπη και ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε εκεί για κάποιες εμφανίσεις το συντομότερο δυνατό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rock Overdose: Αυτό ήταν όλο παιδιά. Τα τελευταία λόγια δικά σας

 

K. Curran: Σας ευχαριστούμε πολύ που μας δώσατε την ευκαιρία για την συνέντευξη αυτή. Θα συνεχίσουμε να κρατούμε τις μέταλ φωτιές αναμμένες και ανυπομονούμε να δούμε τους φανς μας στην Ευρώπη ξανά!

 

 

 

Για το RockOverdose.gr,

Chris Papadjiakou

 

Comments