Συνέντευξη SUNLIGHT στο Rock Overdose: “Oι ζωντανές εμφανίσεις είναι η «τροφή»”

Sunlight είναι μια hard rock μπάντα γεμάτη ζωντάνια που πήρε το όνομά της από πού αλλού, από το μέρος καταγωγής της, την Ηλιούπολη! Έχουν παίξει ζωντανά σε Αθήνα και επαρχία και ίσως έχει πάρει το αυτί σας τη μουσική τους σε κάποια από τις πολλές ανεξάρτητες ραδιοφωνικές εκπομπές. Το πρώτο ΕΡ τους με τίτλο Rockin' All Around κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο ενώ τώρα προετοιμάζουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους. Το Rock Overdose, σε συνεργασία με το Rock Hard, μίλησε με το πενταμελές συγκρότημα πριν την εμφάνισή τους την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Rainbow Rock Bar, στα πλαίσια του ROCK HARD LIVE.

 

Rockoverdose.gr:  Γεια σας παιδιά, να ξεκινήσουμε την κουβέντα μας με δυο λόγια για τους Sunlight; Νέος μπασσίστας;

Sunlight: Καλησπέρα σας! Η μπάντα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2009, με λίγο διαφορετικό μουσικό ύφος από το σημερινό. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έγιναν αρκετές αλλαγές στο line-up με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ο σημερινός μας ήχος. Από τα αρχικά μέλη της μπάντας, ο Πάνος (Πλήκτρα) και ο Μάκης (Κιθάρα) έχουν παραμείνει μέχρι σήμερα. Όπως είπατε, πριν λίγες μέρες αποκτήσαμε καινούριο μπασίστα, τον Πάνο Μούρτζινο. Είδαμε άλλα δύο παιδιά, εξίσου καλοί, αλλά πιστεύουμε πως ο Πάνος είχε ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν. Η πρώτη του εμφάνιση με το συγκρότημα θα γίνει στο live της Κυριακής και είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα τον αγαπήσει από την πρώτη στιγμή. Ο προηγούμενος μπασίστας ο Νικόλας, πλέον μένει μόνιμα στην Αγγλία και καθώς ήταν από τα πρώτα μέλη της μπάντας, ήταν δύσκολη η αντικατάστασή του.


Rockoverdose.gr: Πέρασε ένας χρόνος από την κυκλοφορία του Rockin' All Around έτσι; Τι ανταπόκριση έχετε δει από τον κόσμο;

Sunlight: Ναι ακριβώς έτσι είναι. Μάλιστα στο live στο Rainbow κλείνουμε ακριβώς ένα χρόνο, 9/12/11 είχε γίνει το release date. Υπήρχε και υπάρχει ακόμα μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, ο οποίος έρχεται στα live μας και πολλοί από αυτούς αγοράζουν και το EP μας. Ξέρετε υπάρχουν πολλές δυσκολίες για τις νέες μπάντες, οι οποίες αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου όλα τα έξοδα για την παραγωγή ενός δίσκου -ηχογραφήσεις, μίξη, master, booklet κτλ. To EP το δίνουμε σε μια χαμηλή τιμή, αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του κόσμου, ώστε να μπορεί ο καθένας να το αγοράσει. Δεν έχουμε σκοπό να βγάλουμε κέρδος από αυτή την υπόθεση, θέλουμε να καλύψουμε ένας μέρος των εξόδων και τα τραγούδια μας να ακουστούν παντού, γιατί μας αρέσει αυτό που κάνουμε και η μουσική είναι η ζωή μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξη που μας δείχνει.

Rockoverdose.gr: Το hard rock είναι ένα ιδίωμα που καλά κρατεί;

Sunlight: Αναμφίβολα. Ίσως να μην έχει την απήχηση που είχε κάποτε, αλλά βλέπουμε πως ακόμα και σήμερα, που άλλα είδη μουσικής έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση, εμφανίζονται πολλές νέες hard rock μπάντες που καταφέρνουν να κερδίσουν τον ακροατή από το πρώτο κιόλας άκουσμα. Υπάρχουν ευτυχώς και πολλοί fans του είδους που στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες.


Rockoverdose.gr: Πώς σας επηρέασε το γεγονός ότι ο τραγουδιστής σας ήταν στο στρατό μέχρι πρόσφατα;

Sunlight: Όταν ο Δημήτρης μας ανακοίνωσε το γεγονός ότι μπαίνει φαντάρος, ήταν σαν να έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μας! (γέλια) Η αλήθεια είναι πως η είδηση ήταν ξαφνική και ακυρώσαμε τρεις καλές εμφανίσεις σε Αθήνα και επαρχία. Για να μη μείνουμε ανενεργοί, όλο αυτό το διάστημα συνεχίσαμε να δουλεύουμε κάνοντας πρόβες. Παράλληλα πραγματοποιήσαμε ένα live το καλοκαίρι με το Δημήτρη που βρισκόταν σε άδεια, αλλά και δύο ακόμα πιο πριν με κάποιους φίλους στα φωνητικά που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθούν με επιτυχία αυτά τα events, γιατί κακά τα ψέματα οι ζωντανές εμφανίσεις είναι η «τροφή» για τα συγκροτήματα.


Rockoverdose.gr: Γράφατε καινούρια τραγούδια αυτό το διάστημα;

Sunlight: Ναι, όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε σκληρά στο στούντιο για να συνθέσουμε νέα κομμάτια αλλά και να βελτιώσουμε τα ήδη υπάρχοντα με καινούριες ιδέες. Ευτυχώς ο Δημήτρης πριν αποχωρήσει προσωρινά για το στρατό, μας έφερε και αυτός ένα δικό του τραγούδι στο οποίο μετά ο καθένας μας πρόσθεσε το δικό του ύφος και έγινε αυτό που έγινε. Είναι ένα καινούριο τραγούδι που έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές μέχρι στιγμής.


Rockoverdose.gr: Πότε πιστεύετε ότι θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ; Έχετε σκεφτεί τίτλο;

Sunlight: Αν όλα πάνε καλά ελπίζουμε στα μέσα περίπου του 2013 να κυκλοφορήσει το πρώτο μας ολοκληρωμένο άλμπουμ. Τώρα για τίτλο η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ακόμα διάφορες σκέψεις και το συζητάμε ακόμα μεταξύ μας. Δεν μπορούμε να σας πούμε κάτι με σιγουριά. Το πιο πιθανό είναι να πάρει τον τίτλο ενός τραγουδιού, μέσα από το άλμπουμ, που κατά τη γνώμη μας θα είναι το πιο δυνατό.


Rockoverdose.gr: Σας έχουν προσεγγίσει δισκογραφικές, τι κινήσεις κάνετε σε αυτόν τον τομέα;

Sunlight: Όπως οι περισσότερες μπάντες έτσι και εμείς, έχουμε στείλει το EP να ακουστεί σε αρκετές εταιρείες του είδους μας. Όλοι ξέρουμε πως στις μέρες μας οι δισκογραφικές δεν προσφέρουν και πολλά στα νέα συγκροτήματα. Επομένως, δεν έχουμε κάποια αυταπάτη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Το μόνο που πιστεύουμε είναι ότι σε αντιμετωπίζουν όλοι διαφορετικά αν έχεις υπογράψει με κάποια εταιρεία. Από το κοινό μέχρι μαγαζιά, φεστιβάλ κτλ. Μας έχουν προσεγγίσει αρκετές δισκογραφικές και εμείς από τη μεριά μας εξετάζουμε με προσοχή όλα τα συμβόλαια, μέχρι να καταλήξουμε στην καλύτερη επιλογή για τους Sunlight.


Rockoverdose.gr: Από live τι γίνεται;

Sunlight: Από live άλλο τίποτα! Μιας και επέστρεψε πριν λίγες μέρες ο Δημήτρης, έχουμε όλοι μεγάλη όρεξη για να πραγματοποιήσουμε πολλές ζωντανές εμφανίσεις. Ήδη μέσα στο Νοέμβρη παίξαμε στο Κύτταρο, όπου κάναμε support στους Ιταλούς Dark Quarterer και για το Δεκέμβρη έχουμε στις 9 το live στο Rainbow, στις 22 εμφανιζόμαστε στο Εν Πλω στο Αγρίνιο στα πλαίσια του MeltWeekend Festival και στις 28 παίζουμε στο Bat City. Έπεται συνέχεια σε Αθήνα και επαρχία...


Rockoverdose.gr: Ποια χαρακτηριστικά συνθέτουν για εσάς μια καλή σκηνική παρουσία;

Sunlight: Χμμ... δύσκολη ερώτηση. Πρώτα απ’ όλα νομίζουμε πως πρέπει κάποιος να δίνει μεγαλύτερη βάση στη μουσική του και μετά στη σκηνική παρουσία. Οπότε η άποψή μας είναι ότι για να υπάρχει καλή σκηνική παρουσία πρέπει να υπάρχει και η καλή μουσική για να την υποστηρίξει. Από κει και πέρα, καλό είναι το συγκρότημα να έχει ζωντάνια και ενέργεια πάνω στη σκηνή γιατί αυτό μεταδίδεται και στον κόσμο. Επίσης να μπορεί να προσαρμόσει τα τραγούδια στις συνθήκες ενός live ώστε να γίνεται παιχνίδι και να συμμετέχει το κοινό. Τώρα από πλευράς εμφάνισης πρέπει να υπάρχει μια ομοιομορφία στα μέλη της μπάντας.


Rockoverdose.gr: Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, ο επίλογος δικός σας.

Sunlight: Θέλουμε να ευχαριστήμουμε από τη μεριά μας το Rockoverdose και το Rock Hard για την ευκαιρία και τη δυνατότητα που δίνει στις underground μπάντες να ακουστούν σε περισσότερους ανθρώπους μέσα από αυτές τις συνεντεύξεις και τα live που διοργανώνει στο Rainbow Rock Bar. Ελπίζουμε ο κόσμος που στηρίζει την ελληνική σκηνή να αυξηθεί γιατί πραγματικά υπάρχουν πολλές μπάντες που αξίζουν την προσοχή όλων μας. Θα τα πούμε την Κυριακή από κοντά...

Οι Sunlight είναι:

Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Φωνητικά)
Μάκης Καπώνης (Κιθάρα, Δεύτερα φωνητικά)
Πάνος Αναστόπουλος(Πλήκτρα)
Πάνος Μούρτζινος (Μπάσο, Δέυτερα φωνητικά)
Σάκης Κότσιρας (Ντραμς)

Μπορείτε να τους βρείτε παρακάτω:
Facebook  (http://www.facebook.com/pages/Sunlight/196597443749282)
Reverbnation (http://www.reverbnation.com/sunlighttheband)
Twitter (https://twitter.com/SunlightTheBand)
Youtube (http://www.youtube.com/sunlightTheBand)
Myspace (http://www.myspace.com/sunlighttheband)
Jumping Fish (http://www.jumpingfish.gr/sunlight_the_band)

 

Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου
 

Comments