Συνέντευξη THE FALLEN WITHIN στο Rock Overdose: “Ζούμε σε ένα Μάτριξ”

Το High Voltage Festival 2012 πλησιάζει για την Αθηναϊκή μπάντα The Fallen Within και έτσι, δεν χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια συζήτηση με τον κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος της μπάντας, τον Γιώργο. Μετά την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου, έφτασε η ώρα να τους ξαναδούμε μετά από καιρό ζωντανά και να μας παρουσιάσουν κομμάτια και από τη νέα τους δουλειά. Be there...

 

 

 


RockOverdose.gr: Γεια σου Γιώργο, καλωσήρθες στο RockOverdose.gr.

Γιώργος: Γεια σου Λαμπρινή, ευχαριστώ πάρα πολύ εγώ και εκ μέρους των υπολοίπων παιδιών για την πρόσκληση στο RockOverdose.


RockOverdose.gr: Για πες, ετοιμάζεστε για το φεστιβάλ της Παρασκευής, ε;

Γιώργος: H αλήθεια είναι πως εδώ και δύο εβδομάδες ειδικά βρισκόμαστε στο πόδι για το συγκεκριμένο live. Είναι κάτι που περιμέναμε εδώ και καιρό γιατί έχουμε να παίξουμε πάνω από ένα χρόνο. Τελευταία φορά που παίξαμε ήταν στην Κύπρο τον περασμένο Οκτώβρη με Arch Enemy, οπότε το συγκεκριμένο live και μετά την κυκλοφορία του καινούριου μας άλμπουμ είναι κάτι το οποίο περιμέναμε πάρα πολύ καιρό και δουλεύουμε σε εξοντωτικούς ρυθμούς για να πάνε όλα καλά.

 

RockOverdose.gr: Βγάλατε πρόσφατα καινούριο δίσκο, πες μας λίγα λόγια γι'αυτό.

Γιώργος: Ο καινούριος μας δίσκος με τίτλο "The Day you Died Inside" κυκλοφόρησε 5 Οκτωβρίου, πριν από ενάμιση μήνα δηλαδή από την NoiseHead Records, ο οποίος άρχισε να δημιουργείται απ' την προηγούμενη χρονιά και δώσαμε πάρα πολύ μεγάλη βάση τόσο στο κομμάτι το συνθετικό όσο και στο κομμάτι της παραγωγής, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Οι ηχογραφήσεις έγιναν σε δύο διαφορετικά στούντιο. Οι κιθάρες και τα μπάσα, δηλαδή όλα τα έγχορδα, ηχογραφήθηκαν στο στούντιο του Μπάμπη του Κατσιώνη, στα Sound Symmetry Studios, ενώ τα τύμπανα και οι φωνές γράφτηκαν στο Devasound Studio του Φώτη Μπενάρντο, η συνεργασία με τους οποίους ήταν κάτι παραπάνω από καλή, και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα που πήραμε ήταν κάτι το εκπληκτικό. Στη συνέχεια με τη βοήθεια και την μεσολάβηση του Φώτη κάναμε την τελική μίξη και το mastering στην Αμερική, στα Lambesis Studios με τον Daniel Castleman, παραγωγό των As I Lay Dying πίσω απ' τις κονσόλες, και πραγματικά το τελικό αποτέλεσμα ήταν κάτι το οποίο δεν περιμέναμε ούτε εμείς οι ίδιοι να ακούσουμε και είμαστε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι γι' αυτό.

 

RockOverdose.gr: Ποιες μπάντες σας έχουν επηρεάσει;

Γιώργος: Αν κάποιος έχει ακούσει το πρώτο μας άλμπουμ, σίγουρα θα μας κατατάξει στο club των μπαντών που ασχολούνται με το μελωδικό death metal, με επιρροές από In Flames, Children of Bodom κλπ. Η αλήθεια έιναι ότι αυτές οι μπάντες αποτελούν επιρροή του συγκροτήματός μας, ωστόσο στο δεύτερο άλμπουμ κινούμαστε σε πιο μοντέρνους ήχους και επηρεαζόμενοι κυρίως από την αμερικάνικη metalcore σκηνή, δεν κρύβω ότι μπάντες οι οποίες έχουν επηρεάσει το συγκρότημά μας είναι οι As I Lay Dying, Asking Alexandria, Enter Shikari, Parkway Drive, Bullet For My Valentine, και άλλες πολλές που άμα κάτσω να τις απαριθμήσω θα τελειώσω την επόμενη μέρα.

 

RockOverdose.gr: Ποιος επιμελήθηκε το artwork;

Γιώργος: Το artwork είναι δουλειά την οποία την ανέλαβε ο Γιώργος Ζαχάρογλου από West Pole, ο οποίος είναι και κιθαρίστας των Dream Weaver και έχει σχεδιάσει εξώφυλλα και από άλλες πολύ σημαντικές μπάντες όπως αυτό των Innerwish. Έχω να πω ότι η συνεργασία μας ήταν καταπληκτική, το τελικό αποτέλεσμα που μας έδωσε ήταν κάτι που ακόμα και οι ίδιοι δεν το περιμέναμε να βγει τόσο εντυπωσιακό. Είναι ακριβώς μέσα στη φάση και είμαστε περήφανοι που το συγκεκριμένο άλμπουμ έχει αυτό το εξώφυλλο, και ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Γιώργο που βοήθησε σ' αυτό.

 

RockOverdose.gr: Aνέφερες την NoiseHead Records. Είστε ευχαριστημένοι ή ψάχνετε το κάτι παραπάνω όσον αφορά το promotion της μπάντας;

Γιώργος: Η αλήθεια είναι πως οι καιροί είναι δύσκολοι και το να βρεις μία δισκογραφική εταιρεία δεν είναι και το πλέον εύκολο τη σήμερον ημέρα. Η NoiseHead Records όπως γνωρίζετε δεν είναι κανένα μεγαθήριο στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας, ωστόσο είναι μία πάρα πολύ αξιόπιστη εταιρία η οποία μας έδειξε από την αρχή το ενδιαφέρον της και το πόσο της άρεσε το άλμπουμ και μας πρόσφερε ένα πάρα πολύ καλό συμβόλαιο για τα δεδομένα και το μέγεθος της δικιάς μας μπάντας που στην ουσία δε μας ξέρει και πάρα πολύς κόσμος. Είναι εταιρεία που εδρεύει στην κεντρική Ευρώπη, οπότε ίσως στο μέλλον αποδειχθεί σημαντικό για την μπάντα, μιας και θα έχουμε την δυνατότητα να προωθήσουμε το συγκρότημά μας και σε άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής. Ελπίζω η συνεργασία μας να συνεχιστεί όπως είναι τώρα και ευελπιστώ για το καλύτερο αποτέλεσμα έτσι ώστε και οι επόμενές μας δουλειές να κυκλοφορήσουν από εταιρείες σαν την NoiseHead Records. Τώρα, αν τα φέρει έτσι η τύχη και ο χρόνος και η δουλειά μας, και μας προσέξει κάποια εταιρία πολύ μεγαλύτερη και κάνουμε το βήμα παραπάνω, σίγουρα είναι καλοδεχούμενο αλλά χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά, επιμονή και προσπάθεια, προσύλωση στους στόχους μας για να πετύχουμε κάτι τέτοιο. Μακάρι, κι αυτό είναι κάτι το οποίο ευχόμαστε κι εμείς. Ο χρόνος θα δείξει.

 

RockOverdose.gr: Με τα μέλη της μπάντας πώς τα χετε μοιράσει; Εννοώ ποιος γράφει στίχους/ μουσική..;

Γιώργος: Γενικά οι δουλειές στην μπάντα είναι μοιρασμένες σε όλα τα μέλη, αλλά όσον αφορά τους στίχους και τη μουσική: τους στίχους τους έχει αναλάβει καθεαυτό ο Στέφανος και τη μουσική και την ενορχήστρωση την έχω αναλάβει όλη εγώ.

 

RockOverdose.gr: Σχεδιάζετε να γυρίσετε κάποιο videoclip για κάποιο κομμάτι του δίσκου;

Γιώργος: Στο πρώτο άλμπουμ, όπως ίσως γνωρίζεις, έχουμε γυρίσει videoclip για το κομμάτι "Destruction", έτσι λοιπόν όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο, το καινούριο μας άλμπουμ έχουμε στα σκαριά να γυρίσουμε κάποια στιγμή ένα videoclip, το κομμάτι δεν θα το πω βέβαια, τουλάχιστον προς το παρόν. Έχουμε κατά νου κάτι τέτοιο αλλά περιμένουμε να ωριμάσουν οι καταστάσεις και να βρούμε την κατάλληλη στιγμή ώστε να κάνουμε τα γυρίσματα του video. Είναι πολύ σημαντικό για μία μπάντα και για την προώθηση της δουλειάς της να έχει και οπτικό υλικό, πέρα από το ακουστικό, οπότε σίγουρα θα έιναι ένα συν επιπλέον για εμάς.


RockOverdose.gr: Κάποια σχέδια για το μέλλον; Ίσως κάποιο live στο εξωτερικό;

Γιώργος: Η αλήθεια είναι ότι πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Έχουμε το συγκεκριμένο live την Παρασκευή 23 του μήνα στο Κύτταρο στα πλαίσια του High Voltage Festival 2012. Πέρα από αυτό το live έχουμε στα σκαριά και καναδυό άλλα lives στην Αθήνα αλλά ξεκινάμε σιγά-σιγά να οργανωνόμαστε να κάνουμε ένα μικρό tour ή κάποιες μεμονωμένες εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα, κι από κει και πέρα ήδη έχουμε κάνει κάποιες επαφές και με φεστιβάλ του εξωτερικού αλλά και με κάποια booking agencies, με απώτερο σκοπό και στόχο να φύγουμε έστω και μια ολιγοήμερη περιοδεία σε κάποιες Ευρωπαϊκές πόλεις.

 

RockOverdose.gr: Στα της επικαιρότητας τώρα. Πώς κρίνεις τα πράγματα στην Ελλάδα όχι μόνο σαν μουσικός ή μέλος μπάντας, αλλά και σαν εργαζόμενος

Γιώργος: Τι να πεις τώρα γι' αυτή την κατάσταση; Όλοι ξέρουμε πως σε όλο τον κόσμο, αλλά ειδικά στην χώρα μας ζούμε μία τραγική κατάσταση όσον αφορά την οικονομία και την κρίση την οποία κάποιοι την έχουν πάρα πολύ καλά για εκείνους σχεδιασμένη. Δεν θα καθίσω να αναλύσω το γεγονός ότι ζούμε απλά σε ένα Μάτριξ στο οποίο θέλουν να μας κάνουν καλούς και υπάκουους στρατιώτες, θα ξεφύγει η κουβέντα. Ωστόσο αυτό που θέλω να πω, που έχει αντίκτυπο στην μουσική, είναι ότι η οικονομική κρίση αποτελεί τροχοπέδι για τις ελληνικές μπάντες, για τις φιλοδοξίες και τα όνειρά τους, καθώς για να κάνει κανείς το οτιδήποτε απαιτείται κεφάλαιο, απαιτούνται θυσίες, κάτι το οποίο τα προηγούμενα χρόνια ήταν σαφώς ευκολότερο να γίνει, και πλέον όλοι μας -γιατί κακά τα ψέμματα- μέσα σε μία μπάντα δεν θα εργάζονται όλα τα μέλη της. Αυτομάτως σημαίνει μεγαλύτερο φορτίο για τους υπόλοιπους, περιορισμός των κινήσεων και γι' αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό ειδικά σ' αυτή την δύσκολη στιγμή, όσο μπορεί ο καθένας μας να στηρίζει και να βοηθάει την ελληνική σκηνή, γιατί, πίστεψέ με, υπάρχουν εξαιρετικές μπάντες, εξαιρετικοί μουσικοί και πάρα πολλές και πολλοί από αυτούς το αξίζουν και με το παραπάνω. Αξίζει λοιπόν η ελληνική σκηνή μία ευκαιρία, μία στήριξη από όλους μας.

 

RockOverdose.gr: Πιστεύεις ότι επηρεάζει η κρίση και τον οπαδό; Όσο και να 'ναι το σκέφτεται διπλά νομίζω αυτό τον καιρό να πάει σε συναυλίες...

Γιώργος: Θεωρητικά ναι. Η κρίση επηρεάζει τον οπαδό και καλό θα ήταν οι τιμές να είναι όσο τον δυνατόν χαμηλότερες. Από την άλλη όμως δεν καταλαβαίνω κι ένα πράγμα, οποιοδήποτε live γίνεται από ξένη μπάντα που έρχεται στην Ελλάδα για παράδειγμα, βλέπω σχεδόν κάθε φορά τα clubs γεμάτα, κι όταν πάει κάποιος να δει -γιατί εγώ προσωπικά αυτό επιλέγω να κάνω, να βλέπω μόνο ελληνικές μπάντες γιατί τα χρήματά μου πιάνουν τόπο εκεί- κι όταν πάει κανείς σε μια ελληνική συναυλία βλέπει άδειες αίθουσες. Και αναρωτιέμαι γιατί; Για ποιο λόγο τα ωραία μας λεφτά, και τα "πολλά" μας τα λεφτά να τα δώσουμε σε μια μπάντα που στην ουσία δεν το έχει ανάγκη, είμαστε χορτασμένοι από συναυλίες, για ποιο λόγο λοιπόν να μην στηρίξουμε την δική μας ελληνική σκηνή να φανεί μπροστά και να βγούμε από αυτό το τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε; Ναι μεν τον οπαδό τον έχει επηρεάσει η κρίση, αφετέρου δε μπορώ να καταλάβω πώς ο κόσμος βρίσκει λεφτά για να γεμίζει χώρους με 30 ή 40 ευρώ το εισιτήριο.

 

RockOverdose.gr: Αν σας δινόταν ευκαιρία με τη μπάντα θα φεύγατε μόνιμα για εξωτερικό;

Γιώργος: Το να φύγει κανείς μόνιμα στο εξωτερικό εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Είναι μία απόφαση ζωής. Πρέπει να πεις ότι τα παρατάω όλα, ό, τι έχω στην χώρα μου: εργασία, οικογένεια, φίλους, κλπ για να ζήσεις το όνειρό σου. Σίγουρα είναι κάτι ουτοπικό, το οποίο είναι πολύ δύσκολο αφού πέντε ή έξι μέλη μιας μπάντας θα πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα τους για να πάνε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Θα ήταν κάτι πάρα πολύ ιδεατό, αλλά μη πραγματοποιήσιμο, θεωρώ.

 

RockOverdose.gr: Ωραία, ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνομιλία, καλή επιτυχία στο live σας ευχόμαστε...

Γιώργος: Εμείς ευχαριστούμε πάρα πολύ, και εσένα Λαμπρινή και το Rock Overdose για την πρόσκληση. Και θα ήθελα να κλείσω με ένα τελευταίο μήνυμα που πραγματικά θεωρώ ότι εκπροσωπεί το σύνολο των ελληνικών συγκροτημάτων που δουλεύουν: Στηρίξτε την ελληνική σκηνή γιατί το έχει ανάγκη παιδιά.

 

 

Για το RockOverdose.gr: Λαμπρινή Γκούμα
 

Comments