Συνέντευξη The Gathering στο Rock Overdose (Pt 2): “Δοκιμάσαμε πολλά νέα στοιχεία στο νέο άλμπουμ!”

Παρακάτω μπορείτε να διαβάστε το 2ο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στο Ζήση Πετκανά και το Rock Overdose ο ιδρυτής των dream rockers The Gathering Hans Rutten

Το 1ο μέρος θα το βρείτε εδώ:

 

 

Rockoverdose: Τι άλλα νέα των The Gathering;

Hans: Ο νέος μας δίσκος βγαίνει σύντομα, θα βγάλουμε και ένα EP, που θα κυκλοφορήσει περίπου το ίδιο διάστημα. Θέλουμε να κάνουμε περιοδεία και να παίξουμε, αν και δε θα κάνουμε μεγάλες περιοδείες.

Rockoverdose: Στην Ελλάδα;

Hans: Μακάρι, δεν ξέρω. Ίσως, πάντα κάνουμε κάτι στην Ελλάδα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Θα απογοητευτούμε αν δεν παίξουμε στην Ελλάδα. Τώρα βγαίνει ο νέος δίσκος, και θα είμαστε πολύ απασχολημένοι με το να το προωθούμε τον επόμενο μήνα. Νομίζω πως φτιάξαμε κάτι που θα πάρει λίγο χρόνο να το "χωνέψουν" οι ακροατές μας, είναι λεπτομερέστατος δίσκος. Ανυπομονώ να ακούσω τις αντιδράσεις του κόσμου. Οπότε ναι, ελπίζουμε να ξανάρθουμε στην Ελλάδα οπωσδήποτε, να παίξουμε, αλλά όχι φέτος.

Rockoverdose: Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι του χρόνου να μάθουμε εάν θα έρθετε. Ανέφερες ότι ένα EP θα κυκλοφορήσει πριν τον δίσκο;

Hans: Ναι, θα το κυκλοφορήσουμε στο ίδιο μας το web shop, είναι 10" βινύλιο με κάποια αποκλειστικά τραγούδια. Με αυτό ασχολούμαστε προς το παρόν, με το τι θα βάλουμε πάνω.

Rockoverdose: Πότε θα βγει το EP;

Hans: Περίπου το ίδιο διάστημα με τον δίσκο, περίπου αρχές Σεπτεμβρίου.

Rockoverdose: Πάμε στις τελευταίες ερωτήσεις. Ποια η καλύτερη, και ποια η χειρότερη συναυλία που έχετε δώσει ποτέ;

Hans:  Το χειρότερο live που έχουμε κάνει ήταν σχετικά πρόσφατα. Ήταν ένα φεστιβάλ στην Ολλανδία, και ήταν λες και δε μας ήξερε κανείς. Παίξαμε σε ένα μικρό χωριό στη νότια Ολλανδία, και ήταν μικρό σε ηλικία το κοινό, και ήταν γελοία ατμόσφαιρα! Είχε πάρα πολύ κόσμο, και ενώ παίζαμε, νιώθαμε λες και παίζαμε σε παιδικό πάρτι ή γάμο. Κανείς δε μας έδινε σημασία. Για εμένα, ήταν η χειρότερη συναυλία. Αυτό ήταν πριν από δύο-τρία χρόνια. Το καλύτερο; Έχουμε παίξει σε τόσες καλές συναυλίες, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να πω. Στην Ελλάδα, κάναμε μια καταπληκτική συναυλία στην Αθήνα το 2004, στην περιοδεία του Souvenirs, και είχε πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Θυμάμαι ήμασταν στο Gagarin. Αυτό ήταν σίγουρα απ' τις καλύτερες συναυλίες που κάναμε στην Ελλάδα.

Rockoverdose: Οπότε έχεις έναν λόγο παραπάνω να μας ξανάρθεις!

Hans: Μας αρέσει πολύ η Ελλάδα, θα θέλαμε πολύ να ξανάρθουμε.

Rockoverdose: Ποια η άποψή σου για τους Έλληνες; Πως νομίζεις ότι μας βλέπουν στη χώρα σου;

Hans:  Είναι πολύ δύσκολα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, αλλά σιγά σιγά θα αλλάξουν τα πράγματα. Στην αρχή όλοι έλεγαν πως οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, αλλά αυτό θέλουν οι Γερμανοί να πιστέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ότι οι Έλληνες είναι συνέχεια σε διακοπές. Υπάρχει και πολλή διαφθορά στην Ελλάδα βέβαια, και πρόβλημα φοροφυγής. Βέβαια, ειδικά στις Κάτω Χώρες, και πολλοί φίλοι μου, αρχίζουν και καταλαβαίνουν ότι είναι πιο περίπλοκο. Ήταν η Goldman Sachs, και τα λεφτά που δανείστηκε η Ελλάδα, οι ανταλλαγές. Ίσως είναι πολύ τεχνικό, αλλά νομίζω πως καταλαβαίνουν όλοι τι παίχτηκε πραγματικά στην Ελλάδα. Υπάρχει διαφθορά για την οποία πρέπει να υποφέρει όλη η χώρα. Είναι γελοίο, τι να πω; Είναι τρομερό αυτό που έχει γίνει. Συμπάσχουμε με τον λαό, όχι βέβαια για τους πολιτικούς, που τα κάνανε μπάχαλο, και οι μεγάλες τράπεζες, σαν τη Goldman Sachs, που πραγματικά τα έκαναν όλα μαντάρα. Οπότε σιγά σιγά καταλαβαίνει ο κόσμος. Τώρα η Ισπανία έχει μεγάλο πρόβλημα, και η Ιταλία και η Ιρλανδία.

Rockoverdose: Όλη η Ευρώπη είναι το πρόβλημα.

Hans: Όλη η Ευρώπη, και οι άνθρωποι αρχίζουν και καταλαβαίνουν το τι παιχνίδι παίζεται με τις τράπεζες. Είναι λες και έχεις ένα τεράστιο χταπόδι στο κεφάλι σου, που σου τρώει όλα τα λεφτά, και δε μπορείς να το διώξεις.

Rockoverdose: Θα προσπαθήσουμε να είμαστε δυνατοί.

Hans:  Αυτό είναι καλό. Στην αρχή υπήρχε πολλή κακή δημοσιότητα, και μετά άρχισαν να βγαίνουν τα γεγονότα. Πάντα έτσι γίνεται, και αυτό είναι ένα καλό με το Internet, βλέπεις ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα, σχηματίζεις τη δική σου άποψη και δεν ακούς των άλλων, λες, ναι υπάρχει πρόβλημα φοροφυγής, έχεις τις τεράστιες ναυτιλιακές εταιρείες που πρέπει να φορολογούνται και να μην βάζουν τα λεφτά σε έναν χοντρό λογαριασμό κάπου στην Ελβετία σίγουρα, αλλά υπάρχουν και άλλα προβλήματα, και έχουν γίνει κιάλλα χοντρά. Ελπίζω να τελειώσει σύντομα και ο πληθυσμός να καταλάβει τι γίνεται πραγματικά.

Rockoverdose: Νομίζω πως έχει καταλάβει ο κόσμος, όπως λες. Οι πολιτικοί πρέπει να τιμωρηθούν για όλα αυτά.

Hans: Εννοείται! Προφανώς και αυτό το σύστημα δε λειτουργεί, αυτός ο νεοφιλελευθερισμός. Στην Ολλανδία, όλοι τείνουν πιο αριστερά από ποτέ. Ο λαός καταλαβαίνει ότι χρειαζόμαστε έλεγχο, δε θέλουμε τα ίδια δεύτερη φορά γιατί ο κόσμος δε θα το αντέξει. Τώρα όλοι πρέπει να δουλεύουν περισσότερα χρόνια, μέχρι και τα 70. Είναι ηλίθιο, και όλοι είμαστε πολύ αγριεμένοι, και απλά πρέπει να καταλάβει ο κόσμος.

Rockoverdose: Μέχρι τα εξήντα είναι καλή ηλικία. Νομίζω πιο μετά δε θα μπορέσεις να δουλέψεις.

Hans: Νομίζω μέχρι τα 65 είναι καλά, τώρα είναι 67 ή 68 και μετά θα πάει στα 70. Ίσως θα χρειαστεί να δουλέψω όλη μου τη ζωή.

Rockoverdose: Θα πρέπει να πεθάνεις δουλεύοντας!

Hans: Είμαστε όλοι σκλάβοι, είτε καπιταλιστές είτε κομμουνιστές, είσαι πάλι σκλάβος! Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, και να είμαστε έξυπνοι.

Rockoverdose: Να ακούμε μουσική, και τη μουσική των Gathering και να ταξιδέψουμε μακριά απ' όλα τα προβλήματα.

Hans:  Είναι ωραίο το ότι μπορεί να σε βοηθήσει η μουσική, έστω αν είναι να ξεφύγεις για λίγο. Τότε γίνεται ένα υγιέστατο καλό ναρκωτικό.

Rockoverdose: Πιστεύεις πως οι μεταλλάδες μπορούν να ακούσουν τη μουσική σας; Νομίζω είσαστε πιο rock τώρα πια.

Hans: Ναι, αλλά υπάρχουν στοιχεία metal, και εννοείται πως γεννηθήκαμε metal. Όλοι μπορούν ευχαρίστως να ακούσουν τη μουσική των The Gathering, και νομίζω πως έχει metal επιρροές, και rock, και ίσως και λίγο pop. Για εμένα, είναι μουσική, και είτε μου αρέσει η μουσική, είτε δε μου αρέσει. Υπάρχει κακή μουσική και καλή μουσική, αλλά δεν υπάρχουν κακά και καλά είδη μουσικής.

Rockoverdose: Σε ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτήν την συνέντευξη. Νομίζω πως ήταν πολύ ενδιαφέρον, καλύψαμε πολλά θέματα. Σας εύχομαι τα καλύτερα για τη νέα σας κυκλοφορία.

Hans: Ελπίζω να σας δω στην Ελλάδα!

 

Απομαγνητοφώνηση,        

Για το RockOverdose: Βίκυ Δεναξά

Comments