Συνέντευξη TRANSISTOR στο Rock Overdose: “Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι δύσκολα & έχει πάρει η μπάλα και τη μουσική βέβαια”

Κατά τη διάρκεια του 34ου River Party στο υπέροχο Νεστόριο Καστοριάς, ο Ζήσης Πετκανάς κατάφερε να κλέψει λίγο χρόνο από τους Alternative pop-rockersTransistor και να τους αποσπάσει κάποια νέα σχετικά με τα σχέδια της μπάντας και όχι μόνο, σε μια πραγματικά όμορφη συζήτηση (υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες...).

 

 

 

 

Rock Overdose - Αφού σας καλωσορίσω στο Rock Overdose, θα ήθελα να μου πείτε δύο λόγια για την μπάντα. Πότε ιδρυθήκατε και ποίες είναι οι βλέψεις σας.

Μαρία Κουρμουλή - Γεια σας και από εμάς. Υπάρχουμε από το 2004 σαν συγκρότημα και δισκογραφικά από το 2008. Οι βλέψεις μας τώρα είναι σχεδόν ίδιες με κάθε άλλου συγκροτήματος σ' αυτόν το πλανήτη, να μπορούμε τέλος πάντων να έχουμε τα μέσα για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε, να γράφουμε ωραία τραγούδια, να βγάζουμε δίσκους και αν έρθει η επιτυχία σε μεγαλύτερο βαθμό απ' αυτή που έχουμε τώρα ή απ' αυτή που έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν, αυτό θα είναι… εντάξει.

 

Rock Overdose - Πώς βλέπεις τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;

Μαρία - Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι δύσκολα και έχει πάρει η μπάλα και τη μουσική βέβαια. Είναι δύσκολα τα πράγματα και εννοείται όταν βιώνεις τέτοιες καταστάσεις δεν μπορείς να λειτουργήσεις όπως λειτουργούσες στο παρελθόν. Κατά τα άλλα προσπαθεί ο κόσμος, προσπαθεί το κοινό και γίνονται πράγματα αλλα όχι με την ίδια ροή που γινόντουσαν παλαιότερα.

 

Rock Overdose - Δισκογραφικά τι ετοιμάζετε;

Νίκη Καραγιώργου - Κυκλοφορήσαμε το Φεβρουάριο  το δεύτερο μας cd με τίτλο “Resting In The Shade Of The Family Tree”, το οποίο κάναμε μόνοι μας, χωρίς εταιρία, είμαστε πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα και αργότερα βλέπουμε για τρίτο. Προς το παρόν είμαστε στην προώθηση και κάνουμε συναυλίες σε όλη την Ελλαδα.

Rock Overdose - Είπες ότι η παραγωγή έγινε από εσάς, το ίδιο είχε συμβεί και στο πρώτο cd;

Μαρία - Και η παραγωγή έγινε από εμάς και η κυκλοφορία. Στο πρώτο η παραγωγή χρηματοδοτήθηκε από εμάς, έγινε από τον Δημήτρη Παπασπυρόπουλο και κυκλοφόρησε από την Shift Records η οποία είναι ένα label της Archangel. Στο δεύτερο αποφασίσαμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας για να έχουμε τον πλήρη έλεγχο.

 

Rock Overdose - Σχετικά με τη θεματολογία των στίχων;

Μαρία - Δεν υπάρχει και κάποιο concept, αλλά ούτε και ότι βγεί. Είναι πολύ κοινή η απάντηση που θα δώσω αλλά νομίζω πως κάθε άνθρωπος έτσι γράφει τουλάχιστον. Απλά πράγματα. Το τι εμπνέει τον καθένα τώρα είναι σχετικό. Προσπαθούμε να γράφουμε πράγματα που θα αγγίξουν τον οποιονδήποτε γιατί απλοί άνθρωποι είμαστε και εμείς, σε απλούς ανθρώπους απευθυνόμαστε και θέλω να πω μ αυτό ότι δεν έχουμε βαρύγδουπες ή δυσνόητες έννοιες  στους στίχους μας. Λέξεις που ακόμη και στα αγγλικά να είναι όσο πιο προσιτές στον κόσμο.

Rock Overdose - Αν θέλει  κάποιος να αποκτήσει τις δύο δουλειές σας;

Νίκη - Η πρώτη δεν ξέρω αν υπάρχει πλέον σε κυκλοφορία.

Μαρία - Εγώ να φανταστείς δεν την έχω…

Νίκη - Εντάξει, εμείς έχουμε κάποια κομμάτια οπότε αν κάποιος θέλει μπορεί μέσω facebook στην διεύθυνση www.facebook.com/transistorgreece ή στο www.transistor.gr  να επικοινωνήσει μαζί μας και να το ζητήσει. To δεύτερο τώρα κυκλοφορεί κανονικά, αλλά υπάρχει και σε ψηφιακή μορφή και σε iΤunes μπορείς να το βρεις.

 

Rock Overdose - Δημήτρη και εσύ και ο Duru (μπασίστας)  παίζετε και στους Tsopana Rave. Tι γίνεται αυτό τον καιρό με την μπάντα; Γιατί απ όσο ξέρω είναι στον πάγο.

Δημήτρης Καλαντζής - Ναι όντως… Οι Tsopana Rave χρειάζονται απόψυξη… Θα κάνουμε τα Χριστούγεννα το αντίστοιχο Disney on Ice, εμείς θα κάνουμε το Tsopana Rave On Ice

Rock Overdose - Ο χώρος του River Party πως σας φαίνεται;

Μαρία - Υγρός και πράσινος.. (γέλια). Βασικά είναι πάρα πολύ ωραίος απ' όσο έχουμε προλάβει να δούμε μιας και δεν μας έχει αφήσει η βροχή και μας κρατάει κλεισμένους σε ένα βαν. Φαντάσου ότι την κεντρική σκηνή ακόμη δεν την έχω δει.

 

Rock Overdose - Να πούμε λίγο για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις σας; Απ όσο ξέρω έχετε ανοίξει και κάποια μεγάλα ονόματα.

Μαρία - Σε πολλά… Γενικά έχουμε παίξει στο Eject Festival, Rockwave… Έχουμε ανοίξει για James, Unkle, Stereo Mc’s, Black Eyed Peas, Faithless… Και τώρα είμαστε σε περιοδεία οπότε παίξαμε σε αρκετές πόλεις με τελευταίο αυτό στην Τεχνόπολη.

 

Rock Overdose - Υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό;

Μαρία - Υπάρχει αλλά ξέρεις ποιο είναι το θέμα; Είμαστε αγγλόφωνη μπάντα, αυτό είναι το δύσκολο. Οι ελληνόφωνες μπάντες στην Ελλάδα σε οποιοδήποτε στυλ πάνε πιο καλά.

 

Rock Overdose - Εχετε σκεφτεί να κάνετε κάτι προς τα έξω;

Μαρία - Ναι αλλά εκεί υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες και δεν περιμένουν εμάς. Γενικά όμως και στην Ελλάδα υπάρχει κοινό αλλά σίγουρα χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη μιας και υπάρχουν πολύ ωραίες μπάντες με αγγλόφωνο στίχο.

 

Rock Overdose - Εγώ να σας ευχαριστήσω και να σας ευχηθώ καλή συνέχεια κάπου εδώ.

Transistor - Kαι εμείς το ίδιο και ότι καλύτερο σε εσάς και τους αναγνώστες σας.

 

 

Απομαγνητοφώνηση για το RockOverdose.gr: Χρήστος Κατσιρέας

 

Ακολουθεί φωτογραφία ντοκουμέντο από το van της μπάντας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, κάτω από ισχυρή βροχόπτωση...

 

Comments