Μετά την αλλαγή ντράμερ αλλά και σημαντικών στοιχείων στον ήχο και την εικόνα τους, οι Πατρινοί death metallers -σκέτο πια- Vermingod επέστρεψαν γεμάτοι ενέργεια και όρεξη για το επόμενο βήμα! Το promo τους με τίτλο Symptom Cult αποτελεί δείγμα της καινούριας αρχής για το συγκρότημα και προπομπός του επερχόμενου δεύτερου ολοκληρωμένου δίσκου τους. Το Rock Overdose επικοινώνησε μαζί τους με σκοπό να σας ενημερώσει για όλα τα νέα δεδομένα της μπάντας.
Rockoverdose.gr: Καλώς ορίσατε στο Rock Overdose παιδιά!
Vermingod: Γεια σας και σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία!
Rockoverdose.gr: Τι ανταπόκριση υπάρχει από το promo, σας έχουν φιλοξενήσει σε αρκετές ραδιοφωνικές εκπομπές...;
Vermingod: Η αντατπόκριση που έχουμε πάρει ως στιγμής για το promo, Symptom Cult, είναι κάθε άλλο παρά αποθαρρυντικές. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και το feedback που έχουμε λάβει τόσο από την ελληνική σκηνή αλλά και από αυτή του εξωτερικού, καθώς τελευταία έχουμε την τύχη να ακουστούμε και από ραδιόφωνα του εξωτερικού παίζοντας τη μουσική μας καθώς και κάποιες on air συνεντεύξεις, πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.
Rockoverdose.gr: Γιατί αποφασίσατε να “ξεφορτωθείτε” όλα τα core στοιχεία που είχε μέχρι τώρα ο ήχος σας;
Vermingod: Το υλικό του πρώτου μας δίσκου, The Grand March To Devastation, είχε γραφτεί αρκετό καιρό πριν ηχογραφηθεί, που τότε είχαμε λίγο διαφορετικά ακούσματα και επικρατούσε και λίγο διαφορετική τάση στην σκηνή. Όταν ήρθε η ώρα να κάτσουμε να δούμε πού θέλουμε να κινηθούμε μουσικά στο μέλλον, αποφασίσαμε ομόφωνα πως τέτοιου είδους ήχοι δεν μας αντιπροσωπεύουν πλέον και πως θέλουμε να παίξουμε κάτι που να μας δώσει ταυτότητα και να ξεφύγουμε από τις ταμπέλες. Με άλλα λόγια θέλουμε να δημιουργήσουμε το δικό μας ήχο που να μας αντιπροσωπεύει σαν Vermingod.
Rockoverdose.gr: Αυτή τη φορά και το artwork έχει διαφορετική αισθητική σε σχέση με το ντεμπούτο άλμπουμ, ποιος είχε την ιδέα;
Vermingod: Το artwork είναι επηρεασμένο απο το όλο concept που έχει το promo. Είναι 4 κομμάτια τα οποία τα έχουμε πλαισιώσει με 4 ιστορίες του H.P. Lovecraft και τον μύθο του Cthulhu και αυτή της πόλης της R'lyeh. Η ιδέα ανήκει σε όλα τα μέλη της μπάντας και θέλαμε να ακολουθήσουμε τελείως άλλα μονοπάτια, τοσο μουσικά όσο και με οτιδήποτε έχει να κάνει με θέματα artwork. Πιο αποκρυφιστικά, σκοτεινά, κτλ. Να έχει ως αντίκτυπο έναν κόσμο πλασμένο από όνειρα εφιάλτες και δαιμόνια.
Rockoverdose.gr: Είχε κυκλοφορήσει πέρισυ το ίδιο υλικό σαν ΕΡ αντί για promo;
Vermingod: Ήταν 2 κομμάτια από τα 4 τα οποία τα δώσαμε για ακρόαση μέσω της σελίδας μας στο youtube. Αν θέλεις, ήταν κάτι ανεπίσημο απλά και μόνο για να κρατήσουμε κάπως τον δείκτη “δημοσιότητα” όσο ψηλά μπορούσαμε.
Rockoverdose.gr: Τι συνέβη με τον Στάθη, γιατί αποχώρησε;
Vermingod: Ήταν σίγουρα ό, τι πιο δύσκολο έχουμε αποφασίσει, έτσι για κάποιους προσωπικούς λόγους αποφασίστηκε να χωρίσουμε τους δρόμους μας μουσικά και του ευχόμαστε καλή τύχη σε ό, τι και αν επιλέξει να κάνει.
Rockoverdose.gr: Προετοιμάζετε το full length αυτή την περίοδο; Έχετε σκεφτεί τίτλο;
Vermingod: Αυτή τη στιγμή κάνουμε πρόβες με τον νέο μας drummer και φίλο, Ηλία Ηλιόπουλο ώστε να δώσουμε λίγα live πριν το νέο έτος καθώς με όλα τα γεγονότα και καταστάσεις που μας έχουν τύχει τον τελευταίο καιρό έχουμε περίπου ένα χρόνο να εμφανιστούμε πάνω στην σκηνή. Τα βάσανα όμως δεν τελειώνουν εδώ καθώς ο μπασίστας μας, Δημήτρης (Jimmy), με τον ερχομό του νέου έτους καλείται να υπηρετήσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα. Νέο υλικό υπάρχει και δουλεύουμε ταυτόχρονα πάνω σε αυτό, και αν όλα πάνε καλά σε συνδυασμό με το διάλειμμα του Δημήτρη, είναι ευκαιρία να μπούμε να ηχογραφήσουμε το δεύτερο full length μας, για το οποίο θα είναι λίγο βιαστικό να μιλήσουμε για τίτλο. Για το πότε θα είναι έτοιμο, ελπίζουμε στα μέσα του νέου χρόνου.
Rockoverdose.gr: Σε παλαιότερη συνέντευξη είχατε υπογραμμίσει πως είναι σημαντικό που κάνετε ολοκληρωμένα τη δουλειά στην Πάτρα. Γιατί, τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε συνήθως;
Vermingod: Οι δυσκολίες είναι πολλές αν κάποιος σκεφτεί πως όλες οι δουλειές μας πέρα απο το γεγονός ότι γίνονται στην Πάτρα γίνονται και σε home studio και όχι σε κάποιο μεγάλο επαγγελματικό studio. Εκεί έχουμε άτομα που τα εμπιστευόμαστε απόλυτα και είναι ένας από τους λόγους που έχουμε επιλέξει αυτό τον δρόμο δύο συνεχόμενες φορές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως άλλοι του χώρου δεν είναι αξιοσέβαστοι για την δουλειά που προσφέρουν, όπως επίσης είναι και αρκετά ένας πιο οικονομικός τρόπος για μπάντες σαν και εμάς, χωρίς κάποια βοήθεια από πίσω, να μπορέσει να κυκλοφορήσει κάτι καλό. Το ντεμπούτο μας ήταν και η πρώτη δουλειά των ατόμων που μας βοήθησαν, οπότε όπως φαντάζεστε οι δυσκολίες ήταν αμέτρητες και για αυτό πήραμε και τη βοήθεια από τον Γιώργο Μπόκο (Grindhouse Studios) στο τέλος, για το mastering. Στο promo, Symptom Cult και πάλι το ίδιο μονοπάτι μόνο που αυτή τη φορά ό, τι έγινε, έγινε εξ' ολοκλήρου στην Πάτρα από εμάς, γνωρίζοντας τις διάφορες παγίδες που θα αντιμετωπίζαμε. Στο τέλος πήραμε ένα αποτέλεσμα που νομίζουμε δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από άλλες παραγωγές.
Rockoverdose.gr: Είχατε δημιουργήσει κι ένα side project, τους ScisSion; Τι γίνεται με αυτό;
Vermingod: Οι ScisSion δεν είναι κάποιο side project μας, είναι η δεύτερη μπάντα του κιθαρίστα μας, Τέλη, μαζί με τον Στέλιο Παναγιωτάκη (Ω) των Once Them Edens. Προς το παρόν τα παιδιά δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό και είναι και σε αναζήτηση drummer.
Rockoverdose.gr: Τα σχέδιά σας μετά την κυκλοφορία του δίσκου ποια είναι; Κάποιο video clip ίσως; Δεν είδαμε ποτέ τελικά το “Pull Of Insanity” οπτικοποιημένο...
Vermingod: Σίγουρα είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε για σχέδια μετά τον δίσκο. Σίγουρα θα είναι πολλά και καλά, με πρώτο στην λίστα μια περιοδεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη που όλοι μας το θέλουμε πολύ. Όσο για το clip του Pull Of Insanity δεν θα ήταν κάτι το επαγγελματικό, ένα απλο studio performance που γυρίστηκε από εμάς, με την αποχώρηση όμως του drummer μας και κάποιων άλλων λόγων έμεινε στην μέση. Σίγουρα θα υπάρξει κάποιο video clip και πολύ πιθανόν να είναι το Pull Of Insanity, αλλά αυτή τη φορά έχοντας περισσότερα νέα κομμάτια γραμμένα έχουμε και περισσότερες επιλογές, ο χρόνος θα δείξει.
Rockoverdose.gr: Συζητάτε για περιοδεία στο εξωτερικό λοιπόν;
Vermingod: Ελπίζουμε να μπορέσουμε να πλαισιώσουμε τον νέο μας δίσκο όταν είναι έτοιμος, με μια περιοδεία στο εξωτερικό, πιθανότατα στην Ευρώπη. Υπήρχαν πλάνα καθώς είχαμε κάποιες προτάσεις για περιοδεία στην Ανατολική Ευρώπη/ Βαλκάνια, αλλα σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις απότομα για τον λόγο που αναφέρθηκε νωρίτερα.
Rockoverdose.gr: Τι διαφορά βλέπετε στις δουλειές που κλείνετε ή στον τρόπο που σας αντιμετωπίζουν, συνεργαζόμενοι με ένα booking agency;
Vermingod: Τις περισσότερες φορές που συνεργαστήκαμε με κάποιον ατζέντη αισθανθήκαμε πως απλά μας χρησιμοποιούσαν για κάποιον δικό τους σκοπό χωρίς η μπάντα να έχει κάποιο κέρδος. Από την άλλη όμως έχουμε να θυμόμαστε και να το λέμε πως η οργάνωση ενός ατζέντη-φίλου ήταν από τις καλύτερές μας, οπότε όπως καταλαβαίνεις εξαρτάται με ποιον συνεργάζεσαι τις περισσότερες φορές.
Rockoverdose.gr: Αναμένουμε το δεύτερο άλμπουμ σας λοιπόν! Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο;
Vermingod: Εμείς σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και ελπίζουμε να τα πούμε πάλι σύντομα. Συνεχίστε να υποστηρίζετε την ελληνική σκηνή, το αξίζει.
www.facebook.com/vermingod
www.youtube.com/vermingodtv
www.vermingod.bandcamp.com
Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου



