Συνέντευξη WINTER CRESCENT στο Rock Overdose: “ο δίσκος θα έχει ένα ενιαίο concept”

Ο Νίκος Σπυριδάκης, τραγουδιστής των prog metallers Winter Crescent, αποκαλύπτει στο Rock Overdose λεπτομέρειες για τον επερχόμενο δίσκο της μπάντας, τα μελλοντικά τους σχέδια και πολλά περισσότερα, καθώς προετοιμάζουν την επιστροφή τους στα συναυλιακά δρώμενα της χώρας.

 

 

 

 

Rockoverdose.gr: Γεια χαρά παιδιά, καλώς ήρθατε για άλλη μια φορά στο Rock Overdose! Σε τι φάση σας πετυχαίνουμε αυτή την περίοδο;

Νίκος Σπυριδάκης: Γεια χαρά! Μας πετυχαίνετε σε μία πολύ δημιουργική περίοδο, καθότι από την μία ηχογραφούμε μέρη του καινούργιου μας δίσκου και από την άλλη κάνουμε πρόβες για τα δύο live που έχουμε προγραμματίσει αυτό το καλοκαίρι! Το πρώτο είναι στο Τεχνόπολις, στο Ηράκλειο Κρήτης, μαζί με άλλες 4 μπάντες, στις 20 Ιουλίου και το δεύτερο είναι στα Χανιά, στις 24 Αυγούστου, το καθιερωμένο και γνωστό πλέον σε όλους Chania Rock Festival με τους Grave Digger, τους Lucky Funeral και άλλες 3 μπάντες.


Rockoverdose.gr: Τελικά θα είναι θεματικός ο δίσκος; Δώστε μας μια πρώτη γεύση.

Νίκος Σπυριδάκης: Ναι, ο δίσκος θα έχει ένα ενιαίο concept, θα αποτελείται από δέκα κομμάτια τα όποια θα αφηγούνται μία ιστορία. Η κεντρική ιδέα είναι η ζωή ενός ανθρώπου ο οποίος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από εμάς, που ζει μία ζωή καταφέρνοντας να επιτύχει όλα όσα του ζητούσαν οι «άλλοι» και όσα θεωρούνται «σωστά» από την κοινωνία και τελικά συνειδητοποιεί ότι όλα αυτά απείχαν κατά πολύ από αυτά που ήθελε να κάνει και να ζήσει ο ίδιος του ο εαυτός. Στην ιστορία εμπλέκονται και άλλοι χαρακτήρες, συνειδητά όμως δεν τους δώσαμε ονόματα, απλά καθορίζονται ως συγγενικά του πρόσωπα για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να ταυτιστεί ακόμα περισσότερο με την ιστορία μας, η οποία δεν έχει κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία η συγκεκριμένη χρονική περίοδο της ανθρωπότητας.


Rockoverdose.gr: Μάλιστα! Σας παίδεψε καθόλου η δημιουργία του;

Νίκος Σπυριδάκης: Δεν μπορέσαμε να το προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς, αφενός διότι μεσολάβησαν οι στρατιωτικές θητείες δύο μελών της μπάντας και αφετέρου, το να δημιουργήσεις ένα album το οποίο θεματικά θα ενώνεται είναι πιο δύσκολο από το να κάνεις π.χ. 10 κομμάτια που θα είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Επιπλέον δεν υπήρχε λόγος να κάνουμε κάτι βιαστικό το οποίο αργότερα δεν θα μας εξέφραζε και τόσο.


Rockoverdose.gr: Οι παραγωγές σε home studio γίνονται όλο και περισσότερες, ποια είναι η άποψή σας; Αναγκαίο κακό ή μεγαλύτερη ελευθερία;

Νίκος Σπυριδάκης: Θα έλεγα το δεύτερο. Θεωρούμε τους εαυτούς μας πολύ τυχερούς που έχουμε δημιουργήσει το δικό μας στούντιο και που συνεχώς το βελτιώνουμε με την προσθήκη καινούργιων μηχανημάτων και της βελτίωσης των ηχοληπτικών μας ικανοτήτων. Επίσης, πολύ βασικό, έχουμε την άνεση του χρόνου να κάνουμε όσες προπαραγωγές θέλουμε μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η πίεση του χρόνου σε ένα στούντιο επί πληρωμής προσωπικά θεωρώ ότι αλλοιώνει πολλές φορές το αποτέλεσμα με αρνητικό τρόπο.


Rockoverdose.gr: Προς αναζήτηση δισκογραφικής τώρα;

Νίκος Σπυριδάκης: Αυτό που προέχει τώρα είναι η ολοκλήρωση του δίσκου, από εκεί και πέρα αν τύχει κάποιο δισκογραφικό συμβόλαιο, θα το σκεφτούμε πολύ σοβαρά αν θα θελήσουμε να συνεχίσουμε μόνοι μας ή να πάμε σε μια δισκογραφική εταιρεία. Σίγουρα σε τέτοιες κινήσεις έχεις πάντα πολλά υπέρ και πολλά κατά, όποιο δρόμο και αν διαλέξεις, το σίγουρο είναι πάντως ότι δεν θέλουμε να κάνουμε ζημιά στην μουσική μας και γι’ αυτό δεν πρόκειται να πάρουμε βιαστικές αποφάσεις, ό, τι και να γίνει.


Rockoverdose.gr: Θα σας ενδιέφερε το βινύλιο; Ξανάγινε “μόδα” τελευταία.

Νίκος Σπυριδάκης: Είναι υπό συζήτηση με τον Κώστα Αθανασόγλου από το Steel Gallery, να κοπεί το "Battle Of Egos" σε βινύλιο. Απλά περιμένουμε να βρεθεί ο χρόνος για να ασχοληθούμε περί τούτου! Αν πάνε όλα καλά, πιστεύουμε ότι σύντομα θα βγει το EP μας σε βινύλιο. Τώρα όσον αφορά τον καινούργιο δίσκο, μας ενδιαφέρει να τελειώσει και μετά θα δούμε τι και πώς.


Rockoverdose.gr: Έχετε ήδη στο ενεργητικό σας ένα video-clip για το “Battle of Egos”, είναι στα σχέδιά σας και κάποιο νέο στο μέλλον;

Νίκος Σπυριδάκης: Μας ενδιαφέρει πολύ να ντύνουμε την μουσική μας με οπτικό υλικό και μακάρι να καταφέρουμε να κάνουμε ξανά ένα τόσο δυνατό video clip όσο ήταν το "Battle Of Egos Part 1". Όταν τελειώσει ο δίσκος θα δούμε αν κάποιο video clip είναι εφικτό. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το concept album μας θα προσφέρεται για κάτι τέτοιο!


Rockoverdose.gr: Ο κόσμος πάντως φαίνεται πως ανταποκρίνεται, μπορεί εύκολα κανείς να βρει fan made videos ντυμένα με τη μουσική σας στο youtube. Πώς νιώθετε γι' αυτό;

Νίκος Σπυριδάκης: Είναι πολύ όμορφο να ξέρεις ότι κάποιος εκεί έξω αφιερώνει χρόνο στην μουσική σου και περνάει καλά ακούγοντας την. Όμως είναι ακόμα πιο όμορφο να ξέρεις ότι κάποιος άνθρωπος ξοδεύει χρόνο για δημιουργήσει κάτι με την μουσική σου. Νομίζω ότι το συναίσθημα είναι απερίγραπτο! Από το να βλέπεις κάποιον να παίζει την μουσική σου σε διασκευές μέσα από fan made video του rock band 3, μέχρι να βλέπεις άνθρωπο να κάνει BMX και να παίζει στο background Winter Crescent!  


Rockoverdose.gr: Τι γνώμη έχετε για την ελληνική metal σκηνή σήμερα;

Νίκος Σπυριδάκης: Το επίπεδο της ελληνικής metal σκηνής ανεβαίνει πολύ γρήγορα! Πλέον υπάρχουν τα μέσα για να εξελιχθεί η σκηνή στην χώρα μας!

 

Rockoverdose.gr: Εισάγετε όμως και έναν νέο πολιτισμό, τουλάχιστον για τα εγχώρια δεδομένα. Προωθείτε πολλές άλλες μπάντες μέσω των σελίδων σας, ενώ έχετε υποστηρίξει και τη UNICEF μέσω των πωλήσεών σας. Δεν το βλέπουμε συχνά αυτό...

Νίκος Σπυριδάκης: Όσον αφορά τις μπάντες που ποστάρουμε, θεωρούμε ότι μία μπάντα πρέπει να στηρίζει τις άλλες και για μας είναι μόνο χαρά να προωθούμε αξιόλογες ελληνικές μπάντες. Επίσης κάθε επιτυχία μιας άλλης μπάντας μάς δίνει πολύ μεγάλη ευχαρίστηση γιατί αυτή κάνει την σκηνή μας δυνατότερη!!
Για το κομμάτι της UNICEF, κάναμε την απόπειρα για μία περίοδο και δίναμε 1$ από την κάθε πώληση που γινόταν από το "Battle Of Egos" μέσω EBAY στην UNICEF. Μας άρεσε η ιδέα να μπορούμε να παρέχουμε πόσιμο νερό για ένα άπορο παιδάκι για σαράντα ημέρες, με κάθε πώληση που γίνεται μέσα από το EBAY. Για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει κάτι ανάλογο, είναι πάρα πολύ εύκολο. Απλά σε αυτό που πουλάς, βάζεις ότι θέλεις να κάνεις δωρεά, ένα ποσοστό από την πώληση σε όποιο ίδρυμα θέλεις... Βέβαια, σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να το επαναλάβουμε με την κυκλοφορία του καινούργιου δίσκου!!!


Rockoverdose.gr: Μετά από μεγάλη απουσία σας από τα συναυλιακά δρώμενα, έχετε καθόλου άγχος που θα βρεθείτε ξανά επί σκηνής σε ένα μήνα;

Νίκος Σπυριδάκης: Υπάρχει μία γλυκιά ατμόσφαιρα αναμονής στον αέρα!!! Εκτός του ότι στις πρόβες το διασκεδάζουμε απίστευτα, έχουμε ξεκινήσει συνεργασία με δικό μας ηχολήπτη, οπότε σε ένα μήνα θα είναι η παρθενική μας εμφάνιση με δικό μας άτομο πίσω από την κονσόλα!


Rockoverdose.gr: Υπάρχει περίπτωση να σας ξαναδούμε σε περιοδεία εκτός Κρήτης;

Νίκος Σπυριδάκης: Αυτό που σίγουρα υπάρχει είναι η καλή διάθεση για κάποιο tour από την μεριά μας! Εφόσον υπάρχει λοιπόν καλή διάθεση, όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται!


Rockoverdose.gr: Σχεδιάζετε κάποιο άνοιγμα και προς το εξωτερικό;

Νίκος Σπυριδάκης: Το προσπαθούμε!

 

Rockoverdose.gr: Πότε να περιμένουμε την κυκλοφορία του νέου δίσκου;

Νίκος Σπυριδάκης: Αν πάνε όλα καλά, αρχές του 2013.


Rockoverdose.gr: Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, μπορείτε να κλείσετε όπως θέλετε.

Νίκος Σπυριδάκης: Ευχαριστούμε για την υποστήριξη, τσεκάρετε την σελίδα μας για περισσότερα νέα για τον δίσκο, εύχομαι όταν τον ακούσετε να σας αρέσει, όσο αρέσει και σε εμάς και τα λέμε από κοντά σε κάποια συναυλία των Winter Crescent!

 

Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου

Comments