Συνεργασία έκπληξη του Έλληνα ντράμερ Κώστα Μυλωνά με τον θρυλικό keyboardist Derek Sherinian (ex – Dream Theater,Black Country Communion,Planet X)!

O keyboardist Derek Sherinian, γνωστός κυρίως σαν μέλος των Dream Theater από 1994 ως 1999, αλλά και ιδρυτικό μέλος των  Planet X καθώς και των Black Country Communion, έχει συνεργαστεί με τεράστια ονόματα της Metal/Rock σκηνής. Ενδεικτική αναφορά σε μουσικούς όπως  Alice Cooper, Billy Idol, Yngwie Malmsteen, Kiss, και Joe Bonamassa, αλλά και  Slash, Yngwie Malmsteen, Allan Holdsworth, Steve Lukather,  Billy Sheehan, Zakk Wylde και Al Di Meola, απλά δημιουργεί μουσικό… ίλιγγο. Έτσι η ανακοίνωση του στο προσωπικό του προφίλ στο Twitter, για ηχογραφήσεις νέου υλικού δημιουργεί πολλά χαμόγελα για τους φίλους της progressive metal.

 

Όμως η μεγαλύτερη είδηση σε αυτήν την ανακοίνωση έχει ελληνικό χρώμα. Καθώς ανακοίνωσε την συνεργασία του με τον δικό μας μεγάλο Drummer Κώστα Μυλωνά (Sunburst, Foray Btween Ocean, New Day Slave). Το tweet έχει ως εξής: «Recording keyboard tracks for Greek Drummer Kostas Milonas @kostasdrum  at @BeachwoodManor Studios-- Who is next?», γεννώντας παράλληλα και νέες απορίες σχετικά με τους επόμενους συνεργάτες του. Σε μικρή συνομιλία με τον Έλληνα Drummer μαθαίνουμε ότι όλοι οι καλεσμένοι του θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων, διεγείροντας ακόμα περισσότερο την περιέργειά μας σχετικά με αυτό το project. Οποίο όμως είναι ένα προσωπικό project του Κώστα Μυλωνά, όπως μας αποκαλύπτει στην μικρή μας συνομιλία: « Η αλήθεια είναι πως αν δεν το πόσταρε εκείνος (Derek Sherinian) δεν θα ανακοίνωνα τίποτα»

 

Στην ερώτηση πως αισθάνεται ο ίδιος για μια τόσο μεγάλη συνεργασία και σε τι ύφος θα είναι οι συνθέσεις, απαντά: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα φυσικά, δουλεύοντας με είδωλα που έχω από πολύ μικρή ηλικία και δεν μπορώ να νιώσω τίποτε άλλο παρά τεράστια υπερηφάνεια και τιμή για την συνεργασία μου αυτή. Οι συνθέσεις και το ύφος της μουσικής θα είναι progressive-heavy metal πολύ κοντά  στο στυλ του Derek και γενικώς όλοι οι καλεσμένοι του άλμπουμ. στο οποίο σε κάθε κομμάτι θα υπάρχει και διαφορετικός (guest), θα έχει πολλές επιρροές χρόνων και κάθε ένας θα βάζει το προσωπικό του ύφος σε αυτό» αποκαλύπτει ο Κώστας.

 

Εμείς είμαστε σε αναμονή για το αποτέλεσμα αυτού του project, που φαντάζει ήδη πολύ σπουδαίο. Αν δεν θα υπάρξει κάποια διαρροή από κάποιον από τους καλεσμένους, θα περιμένουμε ως τον Οκτώβριο για την ανακοίνωση της πλήρους λίστας των συμμετεχόντων.

 

Ο Κώστας δεν είναι πρώτη φορά που μας απασχολεί και όπως φαίνεται θα μας απασχολήσεις ακόμα πολλές φορές στο μέλλον. Σε ένα παλιό άρθρο του RockOverdose, διαβάζουμε μεταξύ των άλλων, για την έντονη φημολογία για την πρόσληψη του Έλληνα drummer στους Slipknot.

Comments