Σωτήρης Κασσάκος (GRAVASTAR) στο Rock Overdose:”Αν καθιερωθείς έξω, είναι πιο εύκολο το μέσα”

Στα πλαίσια του River Party, ο Ζήσης Πετκανάς συναντήθηκε με τον Σωτήρη Κασσάκο, ο οποίος έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη και μίλησε τόσο για τους Gravastar όσο και για την ελληνική σκηνή. Απολαύστε τον!

 

 

Rock Overdose: Βρισκόμαστε στον χώρο του River Party και είμαστε με τον Σωτήρη από Gravastar. Σωτήρη, σε καλωσορίζω στο Rock Overdose.

 

Σωτήρης: Καλώς σας βρήκα, έχουμε ξαναμιλήσει, επιτέλους σας βλέπω κι από κοντά. Μας έχετε πει τα καλύτερα για Gravastar  και χαιρόμαστε που σας γνωρίζουμε.

 

Rock Overdose: Πες μας για την μπάντα,  ποιοι είστε , το ύφος σας, πότε δημιουργηθήκατε.

 

Σωτήρης: Αρκετοί δε μας ξέρουν, δεν έχουμε κάνει κάποιο super όνομα, αν και  χαίρομαι όταν μου λένε άτομα «α είσαι ο Σωτήρης από Gravastar”. Αν και πρόσφατα ήμουν σε συναυλία και με ρώτησαν αν ξέρω τους “Gravastar”. Καλο ε? Τώρα το τι παίζουμε, το ‘χα ξεκινήσει ως κάτι μοντέρνο ηλεκτρονικό metal, το “REPTILIAN DREAMS” που αναμένουμε είναι σε πιο melodic death ρυθμούς και ότι υλικό υπάρχει για τρίτο  δίσκο, είμαστε σε πολύ σουηδικό ήχο και νομίζω βρήκαμε την ταυτότητα μας. Ξεκίνησα το 2013 και επειδή είμαι πολύ fan του πνευματισμού και του spiritual στοιχείου, κάποτε έπινα πολύ νερό! Ναι, νερό της φύσης! Πέρα απ την πλακα,έκανα ένα πνευματικό ταξίδι, κατάλαβα ότι αυτό που ήθελα ήταν οι Gravastar. Όχι αυτό που βγήκε στον πρώτο δίσκο, αλλα αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Μπήκα HUMAN SUSHI με Θέμη από TRENDY HOOLIGUNS, κάναμε sex jokes για τον Bob Σφουγγαράκι, τον έστελνα να μου πάρει τσάι γιατί δη πίνω καφέ okay ποτε δεν είχε τσάι σπίτι !

 

Rock Overdose: Πες μας μερικές λεπτομέρειες για το  «REPTILIAN DREAMS».

 

Σωτήρης: Είναι ο δεύτερος μας δίσκος, μέσα από management της EMG από Νέα Υόρκη, ηχογραφημένος στα BREE STUDIO mix/master στα ANTHROPOCIDE STUDIOS  STUDIOS στη Λευκορωσία, με ένα lyric video με artwork του Γιάννη Νάκου (REMEDY ART DESIGN) και video του Αλεξάνδρου Αργύρη (SONATA ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ) για το «THE SERPENT GOD»

 

Rock Overdose: EMG πως κι έτσι? Ψάξατε ή σας ψάξανε?

 

Σωτήρης: Και τα 2! Εμείς τους μιλήσαμε πρώτη φορα, έκαναν review το βιογραφικό της μπάντας, τα CD, τα live, τα video clip, τα DVD και θεώρησαν ότι είμαστε καλή επένδυση!

 

14249078_10154009446983737_1022879642_n

 

Rock Overdose: Τι θα άλλαζες στον ήχο σας?

 

Σωτήρης: Προς το παρόν τίποτα! Ο πειραματισμός του πρώτου δίσκου ήταν πολύ ευχάριστως, ο δεύτερος δίσκος (REPTILIAN DREAMS) έχει μια πιο χαρούμενη νότα, αλλά το υλικό για τον τρίτο δίσκο είναι αρκετά βαρύ και  με ελάχιστα «χαρωπά» σημεία, έχει περισσότερο feeling απ’ τον δεύτερο  δίσκο.

 

Rock Overdose: Ποσο εύκολο είναι να κάνει μια μπάντα βήματα προς τα έξω?

 

Σωτήρης: Καθόλου! Πρέπει να λιώσεις στο θρανίο!

 

Rock Overdose: Σίγουρα εσείς έχετε βλέψεις προς τα έξω, σωστά?

 

Σωτήρης: Προφανώς, για έξω ξεκινάμε, γιατί το μέσα είναι πιο δύσκολο. Έχει διαφορετικό approach. Άλλες οι νόρμες και τα standard του έξω απ' το μέσα. Αν καθιερωθείς έξω, είναι πιο εύκολο το μέσα. Πήρα πολλές συμβουλές από άτομα του χώρου και όχι μονο. Έτσι, έστησα μια μπάντα, ηχογράφησα έναν πλήρη δίσκο, έκανα ένα κωμικό video clip, μερικές συναυλίες, ένα DVD σαν παρουσίαση του ποιοι ήμασταν τότε.

 

Rock Overdose: Κωμικό όντως!

 

Σωτήρης: Καλά είσαι, αν δεις τα bloopers που βγήκαν μετά από κάνα μηνα, το τι μαλακίες έγιναν, δε φαντάζεσαι!

 

Rock Overdose: Και τώρα?

 

Σωτήρης: Τώρα είμαστε σε συζητήσεις με booking agencies εξωτερικού, καθώς και δισκογραφική από Φινλανδία. Τον Οκτώβρη θα χούμε τις μεγάλες ανακοινώσεις!

 

 

Rock Overdose: Ποιο είναι το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι σας για κάποιον που δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί σας?

 

Σωτήρης: Αν είναι για τον πρώτο δίσκο, θα πω το «EVER AFTER», το χαζό video clip. Αν είναι για τον δεύτερο  δίσκο, αναμονή να βγει το video clip που γυρίσαμε με άτομα απ’ το συνεργείο που έκαναν το «PROMETHEUS» των SEPTIC FLESH.

 

14256647_10154009447008737_1600784195_n

 

Rock Overdose: Θα είναι στο ίδιο στυλ? Χιουμοριστικό?

 

Σωτήρης: Καθόλου όμως!

 

Rock Overdose: Χαίρομαι που υπάρχει αγάπη και προοπτικές! Και είστε 2-3 χρονια μπάντα!

 

Σωτήρης:  Έχουμε θυσιάσει πολλά γι αυτά, πίστεψε με..

 

Rock Overdose: Κάποιο live στα σχέδια?

 

Σωτήρη : Είμαστε φλου τώρα, υπάρχουν κάποιες προτάσεις, αλλα αν υπάρχουν σωστές προτάσεις με σωστή διοργάνωση, μπήκαμε με τα τσαρούχια!

 

Rock Overdose: Πως είναι τα πράγματα στην ελληνική σκηνή?

 

Σωτήρης: Παρα πολλές γαμάτες ιδέες από παρα πολλές θαμμένες θαμμένες!! Και θαμμένες καθαρά λόγω Ελλάδος.

 

 

Rock Overdose: Θαμμένες λόγω λάθος κινήσεων?

 

Σωτήρης:  Μα και να είναι «λάθος», η ποιότητα πρέπει να αναγνωρίζεται! Και αυτό είναι λάθος του ακροατή. Δεν είσαι αναγκασμένος να υποστηρίζεις, αλλα για μένα είναι απαγορευτικό το να θάβω..

 

Rock Overdose: Το κράξιμο είναι όντως κακό..

 

Σωτήρης: Κοίτα, σκέψου ότι για Gravastar το περισσότερο θάψιμο το άκουσα από κοντινούς μου υποτίθεται ανθρώπους..

 

14287704_10154009447013737_1256032431_n

 

Rock Overdose Το internet και το σπρώξιμο από εκεί είναι απαραίτητο?

 

Σωτήρης: Προφανώς και είναι, απ’ όπου μπορείς να αρπάξεις κοινό, κάντο! Ακόμα κι όταν είσαι νέος και στέλνεις αυτό το κλασσικό «γεια, τσέκαρε τη μπάντα μου». Κι αυτό μπορεί να σου δώσει κάτι.

 

Rock Overdose: Πολλοί όμως αυτό μπορεί να το θεωρήσουν πρήξιμο και κάνουν delete.

 

Σωτήρης:  Και γω αν είχα κακογαμηθεί το πρηγούμενο βραδυ το ίδιο θα έλεγα, άνθρωποι είμαστε.

 

Rock Overdose: Το like στο facebook παίζει ρολο?

 

Σωτήρης:  Όταν έχεις λίγα, μετράει ότι έχεις λίγα. Όταν έχεις πολλά, δε σημαίνει ότι απαραίτητα έχεις και ανταπόκριση..

 

14249339_10154009447033737_939324631_n

 

Rock Overdodse: Θες να πεις κάτι για την μπάντα τώρα στο τέλος;

 

Σωτήρης: Ο drummer μας έπαιξε με Tidal Dreams στο Wacken πριν λίγες μέρες και αναμένουμε να γυρίσει, να πει εντυπώσεις και πως τα πήγαν, γιατί οι Tidal Dreams είναι ένα δυνατό συγκρότημα. Σίγουρα θα κάνουν κάτι σημαντικό στην πορεία τους, γιατί κι άλλες μπάντες πήγαν Wacken και δεν είδαμε διαφορα. Κι αυτοί είναι καλλιτέχνες.

 

Rock Overdose: Τι εννοείς καλλιτέχνες;

 

Σωτήρης: Καλλιτέχνης είναι αυτός που μένει ξάγρυπνος το βραδυ να τραβάει τα μαλλιά του και να ξύνει τα μάτια του με τα νύχια του, σκεπτόμενος τι μπορεί να έκανε λάθος. Κι αυτή την απελπισία και την απόγνωση, την έχουν νιώσει κάποιοι, το χω νιώσει και γω. Ήμουν σε φάση "ξυπνάω αύριο το πρωί, στέλνω μήνυμα σε όλους ότι η μπάντα διαλύεται, διαγράφω facebook, διαγράφω social media, να πάνε να γαμηθούν!" K όμως ξυπνάς την επόμενη και κάτι έχει γίνει που σου λέει "κάντο και μην υπολογίζεις τίποτα!"

 

Rock Overdose: Mε αυτό το slogan θα κλείσουμε τη συνέντευξη. Θες να αφήσεις κάποιο μήνυμα χωρίς χρέωση στους αναγνώ στες μας;

 

Σωτήρης: Αν είσαι η μοναδική μου αγάπη, άφησε μήνυμα λατρείας! Μπιιιιιιιιιπ!

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=X42NsoDSbqA

Comments