Σωτήρης Καστάνης (ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ) στο Rock Overdose: “Στην συναυλία μας το Σάββατο θα κάνουμε μια αναδρομή στην δισκογραφία της μπάντας”

Το Rock Overdose και ο Παύλος Γιαννακόπουλος έχουν τη χαρά και τη τιμή να φιλοξενούν για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια έναν από τους πιο ταλαντούχους κιθαρίστες της Ελληνικής σκηνής, τον Σωτήρη Καστάνη, solo artist αλλά και κιθαρίστα του συγκροτήματος ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

 

Με αφορμή την επανένωση της μπάντας για μια τουλάχιστον συναυλία στις 9 Δεκεμβρίου στο Piraeus 117 Academy, το περιοδικό είχε την ευκαιρία να έχει μια συνομιλία με τον χαρισματικό αυτόν κιθαρίστα.

 

Ας δούμε τι μας είπε…

 

 

 

Rock Overdose: Γεια σου Σωτήρη. Καλώς βρεθήκαμε ξανά. Καλωσόρισες στο Rock Overdose.

 

Σωτήρης Καστάνης: Γεια σου Παύλο κι ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκληση!

 

 

Rock Overdose: Από τη τελευταία μας κουβέντα πριν τρία χρόνια, πολύ νερό κύλισε στο αυλάκι. Το συγκρότημα σου Λευκή Συμφωνία βγήκε από το λήθαργο και επιτέλους επανενωθήκατε σαν μπάντα. Ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό;

 

Σωτήρης Καστάνης: Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποια συγκλονιστική ιστορία για να αφηγηθώ. Τα πράγματα κύλησαν σχεδόν ανεπαίσθητα. Γεγονός είναι πως υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον και κάποιες κρούσεις σχετικά με το τι κάνει το γκρουπ, αν υπάρχει υλικό ακυκλοφόρητο κλπ  από κάποιο κόσμο (ειδικά τώρα με την ευκολία της επικοινωνίας που προσφέρουν τα social media) πράγμα το οποίο έδειχνε ότι κάποιο κομμάτι του κοινού ενδιαφερόταν ακόμα για τη ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

 

Μιλώντας κάποια στιγμή με το Θοδωρή με αφορμή αυτό, έπεσε η ιδέα να δοκιμάσουμε να ξαναβρεθούμε.  Τα υπόλοιπα κύλησαν εύκολα και απολαυστικά μπορώ να πω!

 

https://youtu.be/MSnjZ56-3F0

 

Rock Overdose: Μπορείς να μας παρουσιάσεις τα τωρινά μέλη της Λευκής Συμφωνίας;

 

Σωτήρης Καστάνης: Θοδωρής Δημητρίου και Διογένης Χατζηστεφανίδης στη φωνή και το μπάσο αντίστοιχα από την «παλιά φρουρά», Σωτήρης Καστάνης από την προηγούμενη τελευταία σύνθεση στην κιθάρα, και στο τύμπανα ο νέος της παρέας Βαγγέλης Τσιμπλάκης. Επίσης συμμετέχει στα πλήκτρα ο Theo Φοινίδης.

 

 

Rock Overdose: Πως ήταν η πρώτη φορά που μπήκατε στο studio για πρόβα; Σας φάνηκαν όλα ‘μακρινά’ και ίσως δύσκολα, ή τελικά ήταν «σαν να μη πέρασε μια μέρα»;

 

Σωτήρης Καστάνης: Εντάξει κάποιο «διάβασμα» το ρίξαμε! Αλλά μην φανταστείς τώρα.  Μετά από μία-δύο πρόβες τα πράγματα ήρθαν εκεί που τα αφήσαμε. Ειδικά ο Θοδωρής ούτε καν σκονάκι με στίχους δεν χρειάστηκε, κι ο Βαγγέλης παρόλο που είχε να μάθει όλο το υλικό που επιλέχθηκε, ανταπεξήλθε τρομερά γρήγορα.

 

 

Rock Overdose: Από την εποχή που μεσουρανούσατε στην ελληνόφωνη Ψυχεδελική/New Wave αλλά και Hard Rock σκηνή, μέχρι τώρα έχουν περάσει πάνω από 17 χρόνια. Αυτό το χρονικό κενό πως βρίσκει τη μπάντα μουσικά; Κάνατε και εσείς το ‘άλμα’ ώστε να ‘εναρμονιστήτε’ με τις μουσικές επιταγές του καιρού μας ή συνεχίζετε από εκεί που σταματήσατε αφού ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει;

 

Σωτήρης Καστάνης: Σε αυτή τη φάση και με στόχο της επανένωσης το live στις 9 Δεκέμβρη θα έλεγα ότι συνεχίζουμε από κει που σταματήσαμε. Αν «κερδίσουμε» τώρα τον κόσμο στην εμφάνιση μας αυτή και συνεχίσουμε με καινούριο υλικό, φαντάζομαι θα υπάρξουν κάποια «άλματα» αλλά όχι απαραίτητα με στόχο την εναρμόνιση στο τώρα.

 

 

Rock Overdose: Στις 9 Δεκεμβρίου θα σας απολαύσουμε ζωντανά στο  Piraeus 117 Academy σε μια ελπίζω μεγαλόπρεπη συναυλία. Τι μπορούμε να περιμένουμε από εσάς εκείνο το βράδυ;

 

Σωτήρης Καστάνης: Ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό! Ως προς το playlist φροντίσαμε να είναι μια αναδρομή στους τέσσερις δίσκους της μπάντας επιλέγοντας τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια από τον καθένα.

 

 

Rock Overdose: Σκέφτεστε να συνεχίσετε τις ζωντανές εμφανίσεις σας και σε άλλες ελληνικές πόλεις;

 

Σωτήρης Καστάνης: Δεν σου κρύβω ότι είχαμε προτάσεις από αρκετές πόλεις για μια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της επανένωσης αλλά αποφασίσαμε να ρίξουμε όλη την ενέργεια μας στο συγκεκριμένο live στο Piraeus Academy.  Αν έχουμε πείσει τους εαυτούς μας κατεβαίνοντας  από τη σκηνή ότι «το χουμε» ακόμα, πιθανόν να υπάρξουν και αλλού κάποιες εμφανίσεις .

 

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει επίσης η σκέψη για τη κυκλοφορία κάποιου καινούργιου album από εσάς;

 

Σωτήρης Καστάνης: Όχι δεν υπάρχει κάποια τέτοια σκέψη.

 

 

Rock Overdose: Τελικά τι είναι η ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ; Είναι μουσικό όχημα, είναι παρέα, είναι ίσως τα όμορφα νιάτα όλων εμάς των μεγαλύτερων ηλικιακά που έφυγαν και δεν γυρνούν πίσω, τα οποία έρχεστε εσείς με την επανένωση σας να μας τα θυμίσετε;

 

Σωτήρης Καστάνης: Πολύ ωραία διατυπωμένη ερώτηση. Κι απάντηση ταυτόχρονα! Είναι ίσως πολλά ακόμα αλλά αυτά τα τρία σίγουρα. Μουσικό όχημα ναι είναι προφανές. Η αγάπη για τη μουσική είναι πάντα η αφετηρία. Χωρίς σύμπραξη αυτό το πράγμα δεν ανθίζει οπότε ναι είμαστε παρέα και καλή μάλιστα. Όσο για τα νιάτα, όπως έλεγε κι ο παλιός μας ντράμερ  ο Βεναρδής « το ροκ σε κρατάει νέο!»

 

 

Rock Overdose: Σωτήρη εάν θέλεις στείλε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του Rock Overdose, αλλά και σε όποιον διαβάζει αυτή εδώ τη συνέντευξη.

 

Σωτήρης Καστάνης: Be yourself no matter what they say!

 

 

Rock Overdose: Σωτήρη σε ευχαριστώ πολύ.

 

Σωτήρης Καστάνης: Κι εγώ Παύλο. Καλή συνέχεια!

 

https://www.facebook.com/lefkisymphonia

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Παύλος Γιαννακόπουλος

Comments