Σώθηκαν το Αγγλικό Metal Hammer, το Classic Rock και το Prog!

Το Αγγλικό Metal Hammer, καθώς και τα Classic Rock και Prog, σώθηκαν για την ώρα από βέβαιο κλείσιμο χάρη στη Future Publishing, υπό τον έλεγχο της οποίας βρίσκονται ήδη περιοδικά όπως το Guitarist, το Total Film και το Τ3.

 

Τα περιοδικά ανέστειλαν την κυκλοφορία τους και αντιμετώπισαν το ενδεχόμενο κλεισίματος όταν το Team Rock, το επονομαζόμενο ‘σπίτι της rock και της metal’ , χρεοκόπησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Με την ανακοίνωση των δυσάρεστων αυτών νέων, περισσότεροι από 70 εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο χωρίς αποζημίωση απόλυσης λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

 

Σε μια μοναδική συμφωνία, η Future Publishing κατόρθωσε να αγοράσει τα περιοδικά, τα βραβεία – Golden Gods Awards και Classic Rock Awards - και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από αυτά και την άδεια για το διαδικτυακό ραδιόφωνο του Team Rock έναντι 800000 λιρών.

 

Ας μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι ήταν η Future Publishing η εταιρεία που είχε πουλήσει όλα τα παραπάνω στην Team Rock το 2013 για 10,2 εκατομμύρια λίρες.

 

O διευθύνων σύμβουλος της Future, Zillah Byng-Thorne, δήλωσε πως η εξαγορά των περιοδικών αυτών είναι ένα ακόμα στρατηγικό βήμα για την εταιρεία και πως «ελπίζουν να ενισχύσουν περαιτέρω αυτά τα θρυλικά και πολυαγαπημένα περιοδικά και να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τις κοινότητες των αφοσιωμένων αναγνωστών ανά τον κόσμο».

 

Μακάρι αυτή η ευχάριστη εξέλιξη να έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα!

 

Comments