Τα 10 Καλύτερα Ελληνικά metal άλμπουμς όλων των εποχών σύμφωνα με τους αναγνώστες του Rock Overdose

Οι αναγνώστες του Rock Overdose μίλησαν! Πραγματικά η συμμετοχή σας ήταν μεγαλύτερη από τις προσδοκίες μας!

Δεν έμεινε πλέον τίποτα άλλο από το να σας παρουσιάσουμε τα 10 καλύτερα metal albums από Ελληνικά συγκροτήματα που εσείς επιλέξατε! Αντίστροφα λοιπόν...

 

 

 

No 10: Planet of Zeus - Macho Libre (2011)

 

 

 

 

 

 

 

 

No 9: Marauder - 1821 (2000)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νο 8: Elysion - Silent Scream (2009)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No 7: Rotting Christ - Aealo (2010)

 

 

 

 

 

 

 

 

No 6: Rotting Christ - Non Serviam (1994)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No 5: Rotting Christ – Thy Mighty Contract (1993)

 

ΤΟ ντεμπούτο! Τι να πούμε γι αυτό το album που δεν έχει ήδη υποθεί; Όταν οι Νορβηγοί προσπαθούσαν να δώσουν ένα "όσο-πιο-γρήγορο-τόσο-πιο-βλάσφημο" black metal, οι δικοί μας Rotting Christ τους έβαζαν τα γυαλιά με μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση της σκοτεινής, μαύρης μουσικής! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No 4: SepticFlesh – Communion (2008)

 

Η επιστροφή των SepticFlesh με το "Communion", μετά από 5 χρόνια δισκογραφικής απουσίας και μετά από μία μικρή "διακοπή", έσκασε σαν βόμβα στο κεφάλι μας! Η μελωδία συνδυάζεται απόλυτα με την τραχύτητα της μουσικής τους, ενώ ο Χρήστος Αντωνίου δίνει και εδώ δείγματα εκπληκτικής γραφής στην ενορχήστρωση των κομματιών. Masterpiece όπως θα έλεγαν και οι αγγλόφωνοι φίλοι μας!

 

 

 

 

 

 

 

 

No 3: Rotting Christ – Theogonia (2007)

 

Οι Rotting Christ έχτισαν ένα τεράστιο όνομα στις αρχές της καριέρας τους, το απογείωσαν με το Dead Poem, πήγαν να "χαθούν" με τις επόμενες 2 κυκλοφορίες, επανήλθαν με το Genesis και το Sanctus και τελικά μπήκαν ξανά όλα στην θέση τους με το Theogonia. Ένα συγκρότημα που ότι και να βγάλει, πάντα θα έχει πιστούς οπαδούς δίπλα του! Οι Rotting Christ είναι από τα συγκροτήματα που μας κάνει περήφανους που είμαστε Έλληνες! Κομμάτια σαν το "Keravnos Kivernitos", "Nemecis", "Threnogy" κλπ κλπ κάποιοι μόνο στα όνειρά τους τα βλέπουν…

 

 

 

 

 

 

No 2: Spitfire – First Attack (1987)

 

Σε μία Ελλάδα συναυλιακά σχεδόν ανύπαρκτη, με ελάχιστα συγκροτήματα να προσπαθούν να δώσουν ότι μπορούν χωρίς αντίκρισμα και οπαδούς διχασμένους ανάμεσα στο thrash και το παραδοσιακό metal, ήρθαν οι Spitfire με το ντεμπούτο τους "First Attack" να κάνουν το μεγάλο μπαμ! Ένας δίσκος με καταπληκτική - για την εποχή – παραγωγή, με κομμάτια ύμνους (το "Lead Me On" σπάνια λείπει από τη λίστα μου όταν παίζω dj σε μαγαζιά) αποτελούν ένα διαμάντι του Ελληνικού Metal, με κιθάρες ξυράφια και τρομερό κέφι για heavy metal!

 

 

 

 

 

 

 

No 1: SepticFlesh – The Great Mass (2011)

 

 

 

Το 8ο στη σειρά album των Septic Flesh, έμελε να είναι το πρώτο στις προτιμήσεις σας ως το καλύτερο album των ελληνικών metal συγκροτημάτων! Οι SepticFlesh στο απόγειο της δημιουργικότητάς τους, έκαναν έναν δίσκο αριστούργημα, με πολλά μέρη συμφωνικής μουσικής που έγραψε ο Χρήστος Αντωνίου και έπαιξε η φιλαρμονική ορχήστρα της Πράγας! Ορισμένες φορές όταν μιλάω γι αυτό το album, αδυνατώ να πιστέψω ότι μιλάω ακόμα για… Metal!

Comments