Τα 10 albums που επηρέασαν τους THE CURF

Οι The Curf είναι μια παλιά και αγαπημένη ιστορία για την Ελληνική σκηνή. Κάτι σαν ένα παλιό ουίσκι που αφήνεται στο βαρέλι για να ωριμάσει. Και τα σημάδια της ωρίμανσης αυτής, γίνονται εμφανέστερα από ποτέ στο "Death and Love" full length album, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2017.

 

Με αφορμή αυτή την κυκλοφορία αλλά και την επερχόμενη συναυλία τους στο An Club, ζητήσαμε από την μπάντα να μας παρουσιάσει τα albums που την έχουν επηρεάσει. Ιδού οι απαντήσεις τους.

 

  1. Monster Magnet – Superjudge

 

Δίσκος σφαλιάρα για την τότε μουσική μας πραγματικότητα , από της χαρισματικές φιγούρες του είδους ...Μέγας Wyndorf!!!

 

 

  1. Kyuss- And The Circus Leaves Town

 

Το άκουσα σε βινύλιο όταν βγήκε. Το tone της γενικότερης παραγωγής είναι και θα είναι για πάντα μέσα στο κεφάλι μου. Θεωρώ ότι επηρέασε σε μεγάλο μέρος τον τρόπο που προσεγγίζουμε τον ήχο της κιθάρας και τον τυμπάνων σε μια παραγωγή.

 

 

  1. Soundgarden- Badmotorfinger

 

Άλλη μια μουσική σφαλιάρα στην εφηβεία μας. Ότι καλύτερο έχει βγει από το grunge. RIP Chris.

 

 

  1. Black sabbath - Black Sabbath

 

Είναι πλέον γνωστό και εδραιωμένο. Αυτός ο δίσκος άλλαξε την πορεία του τότε Rock, γεννώντας τα σπάργανα του metal με ότι αυτό σημαίνει, και όλα του τα παράγωγα από τότε. Πατρική επιρροή !!!

 

 

  1. Sleep- Dopesmoker

 

Θεωρούμε το “Dopesmoker” δώρο των Sleep στην ανθρωπότητα. Enough said…

 

 

  1. Nightstalker- Use

 

Σεβόμαστε και αγαπάμε. Τερατώδης δίσκος με παραγωγή και κομμάτια που ήταν πολύ προφητικά για τα χρόνια που ήρθαν μετά. Έπαιζαν το είδος από την πολύ αρχή του. Σεβασμός παρακαλώ.

 

 

  1. Motörhead- Overkill

 

Η αλητεία στο παίξιμο. Ξερό rock n roll με μεταλλική προσέγγιση. RIP Lemmy.

 

 

  1. Melvins – Lysol

 

Θα μπορούσαμε να μιλάμε πολλές ώρες για τους Melvins. Ο ήχος του beta lead στα καλύτερα του. Τρομερή επιρροή σε πολλά επίπεδα ....

 

 

  1. Yob- Atma

 

Μια κατηγορία από μόνο του. Λυρικό doom με απίστευτο εύρος συναισθημάτων και εικόνων . Όπως λέει και μια φίλη , «Yob is love, Yob is life».

 

 

  1. Crowbar- Crowbar

 

Αμόνι, βαρύ και ασήκωτο που πέφτει από ψηλά. Τράπεζα από riff. Άλλη μια βασική επιρροή .

 

 

***

 

Ακούστε, παρακάτω, ολόκληρο το νέο άλμπουμ των The Curf, “Death And Love”:

 

 

 

***

 

Οι The Curf παρουσιάζουν ζωντανά το νέο τους full length album, "Death and Love", στο An Club στην Αθήνα, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, έχοντας μαζί τους τον sludge / doom κολοσσό που ακούει στο όνομα Sadhus "The Smoking Community".

 

Όλες οι πληροφορίες εδώ: https://www.facebook.com/events/757273994461826

 

 

***

 

Μείνετε συντονισμένοι στις ιστοσελίδες και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της μπάντας και της δισκογραφικής τους εταιρείας Fuzz Ink. Records, για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις επερχόμενες δραστηριότητες:

 

***

 

Comments