Τι σημαίνουν οι BLACK SABBATH για τους JUDAS PRIEST?

Στις 4 Φεβρουαρίου, οι πατέρες του heavy metal Black Sabbath, ολοκλήρωσαν την τελευταία τους περιοδεία η οποία λεγόταν “The End” στην πόλη του, το Birmingham. Η μπάντα μετρά μισό αιώνα ζωής, με πολλά ανεβοκατεβάσματα, αλλαγές line up κ.α. ενώ αποτελούν το Α και το Ω της μουσικής που ακούμε και αγαπάμε. Η επιρροή τους εκτός των άλλων έφτασε και στους Judas Priest, και ο Rob Halford έδωσε συνέντευξη στο Αγγλικό Metal Hammer σχετικά με αυτό. Πάμε να δούμε μερικά αποσπάσματα από το τι έχει να πει.

 

Metal Hammer: Πότε ήταν η πρώτη φορά που άκουσες Black Sabbath; Τι πέρασε από το μυαλό σου;

 

Rob Halford: Όταν το Black Sabbath” κυκλοφόρησε μου ακούστηκαν, όπως και σε όλους, πάρα πολύ σκληροί. Πίστευα πως ήταν τέλειο το να είσαι σε μια τοπική μπάντα και η προσοχή να τραβιέται πάνω σου, και από τότε είχα όνειρο να τραγουδήσω σε μια δημοφιλή μπάντα όπως αυτοί.

 

Metal Hammer: Πόση επιρροή άσκησαν οι Black Sabbath στους Judas Priest;

 

Rob Halford: Στους Judas Priest ακούγαμε με τεράστια προσοχή ότι έβγαζαν οι Black Sabbath. Μάθαμε πάρα πολλά πράγματα σχετικά με το πώς η σκληρή μουσική πρέπει να γράφεται, να ηχογραφείται και τι παραγωγή πρέπει να έχει.

 

Metal Hammer: Είσαι οπαδός της εποχής του Diο ή του Ozzy;

 

Rob Halford: Η κοινότητα του Metal ξέρει την μεγάλη μου αγάπη για τον Ronnie, και ο Ozzy δεν μπορεί να τον ξεπεράσει (σαν φωνή). Αφού είπα αυτά, με τον Ozzy είναι η αγαπημένη μου περίοδος καθώς αυτή ήταν η φωνή των Sabbath εξ αρχής.

 

Metal Hammer: Πιστεύεις πως οι Black Sabbath θα παίξουν ξανά;

 

Rob Halford: Όλοι ξέρουμε πως αυτή ήταν η τελευταία περιοδεία τους, όμως όντας ένας από τους πολλά εκατομμύρια οπαδούς της μπάντας, δεν μπορώ να περιμένω να τους ξαναδώ ζωντανά. Οπότε έχω ένα προαίσθημα πως το πραγματικό τέλος ακόμα δεν έχει έρθει.

 

Comments