Το Release Athens 2023 ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο hip hop show! Η αντίστροφη μέτρηση για το Release Athens 2024 έχει ήδη ξεκινήσει!

Φίλες & φίλοι,

Το Release Athens 2023 ολοκληρώθηκε, με την αυλαία να πέφτει με μια ιστορική βραδιά αφιερωμένη στο hip-hop. Η αφρόκρεμα της εγχώριας σκηνής, ένας από τους κορυφαίους MCs των ημερών μας και η θρυλική κολεκτίβα που καθόρισε τον συγκεκριμένο ήχο τα τελευταία 30 χρόνια, ανέβηκαν στη σκηνή της Πλατείας Νερού για μία από τις κορυφαίες φεστιβαλικές ημέρες της χρονιάς.

Η αρχή έγινε με τον Junior SP. και ένα προσεκτικά επιλεγμένο DJ set που μας έβαλε αμέσως στο κλίμα. Τον διαδέχτηκαν οι Twinsanity με τον DJ Micro, σε μια εμφάνιση που προκάλεσε πολύ χορό και γνώρισε εντυπωσιακή ανταπόκριση από τους fans. Την σκυτάλη πήρε ο Ethismos με τον Melow, οπότε είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε έναν απ’τους κορυφαίους rappers της χώρας σε ένα πραγματικά ξεχωριστό show.

Τελευταίος εγχώριος καλλιτέχνης ήταν ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, από τις πιο συνεπείς και ενεργές προσωπικότητες της σκηνής, ο οποίος, μαζί με τον DJ Micro, ξεσήκωσε για τα καλά τους χιλιάδες θεατές που είχαν ήδη γεμίσει την Πλατεία Νερού και προετοίμασε κατάλληλα το έδαφος για όσα θα ακολουθούσαν.

Ο Ocean Wisdom ανέβηκε στη σκηνή λίγο πριν τις 22:00 και για την επόμενη ώρα παρακολουθήσαμε τον πιο «γρήγορο» rapper του πλανήτη να σαρώνει με τις ρίμες του, παίζοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες του και γνωρίζοντας δικαίως την αποθέωση.

Η κορύφωση της βραδιάς ήρθε, όπως αναμενόταν, με την εμφάνιση των αξεπέραστων Wu-Tang Clan. Η κολεκτίβα από τη Νέα Υόρκη παρουσίασε ένα από τα κορυφαία hip-hop shows που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ, με επιλογές από ολόκληρο τον πλούσιο κατάλογό της, παρασύροντας κάθε γωνιά της Πλατείας Νερού σε ένα ξέφρενο πάρτι.

Τα highlights πολλά - όπως η αφιέρωση στον αξέχαστο Ol’ Dirty Bastard, το sample απ΄το “Smells Like Teen Spirit” των Nirvana στο τέλος, και η φανερή ικανοποίηση της μπάντας μετά την εμφάνισή τους, όταν παρέμειναν για αρκετή ώρα στη σκηνή για να δώσουν αυτόγραφα στους σκληροπυρηνικούς οπαδούς τους – αλλά σίγουρα το κλείσιμο του set τους, με τα “C.R.E.A.M.”, “Gravel Pit” και “Triumph”, αποτέλεσε έναν συγκλονιστικό τρόπο για να κλείσει το φετινό φεστιβάλ.

Σας ευχαριστούμε όλες και όλους για την υποστήριξη, την ανεπανάληπτη ενέργεια και τις σπουδαίες αναμνήσεις που φτιάξαμε μαζί. Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες και το καλοκαίρι του 2023 ήμασταν πάλι όλοι εκεί, καλλιτέχνες, κοινό και διοργανωτές.

Η προετοιμασία για το Release Athens 2024 έχει ήδη ξεκινήσει!

Δες εδώ το photo-story από την 14η μέρα:

https://www.releaseathens.gr/photostory-wutang/

Δες εδώ το recap video:
https://youtu.be/yuoqlgcqSDs

Μείνε συντονισμένος με τα τελευταία νέα του φεστιβάλ
www.releaseathens.gr 

Comments