Χορτοφάγος μουσικός της black metal καίει υποκατάστημα του Church’s Chicken

 

Στη Wetumpka της Alabama, λίγο αφού η πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε κάλεσμα για πιθανό εμπρησμό στο τοπικό υποκατάστημα του Church’s Chicken προχτές το βράδυ, ένας μουσικός της black metal σκηνής της Alabama ανέλαβε την ευθύνη για την πράξη.

 

Ο Artemis Nyxx (πραγματικό όνομα: Blake Lambert), ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Infinite Dvsk, καυχήθηκε για την καταστροφή του καταστήματος σε ανάρτηση του στο Facebook.

 

Γνωρίζω τη black metal καλύτερα απ’ τον καθένα σ’ αυτή την πολιτεία, φίλε. Έχω σχεδόν τελειώσει με την ανάγνωση του Lords of Chaos, και, φίλε… η black metal ήταν κατά πολύ καλύτερη όταν οι Mayhem αλληλοσκοτωνόντουσαν και έκαιγαν κάθε οίκο λατρείας στο οπτικό τους πεδίο αλά Charmeleon [ποιος θυμάται τα Pokemon]», είπε ο Nyxx. «Και τώρα, το παν είναι το πόσο καλό πτώμα φαίνεσαι με το make-up σου; Ντροπή, φίλε. Είναι καιρός να επιστρέψει η black metal στις ρίζες της εδώ στην Alabama».

 

Όταν ρωτήθηκε ευθέως για το Church’s Chicken, δήλωσε: «Αυτό το μέρος ήταν ο καρπός των δύο πραγμάτων που απεχθάνομαι περισσότερο σ’ αυτό τον κόσμο: Του επεξεργασμένου φαγητού από το κρέας κακοποιημένων και απάνθρωπα μεταχειρισμένων ζώων, και της οργανωμένης θρησκείας. Για μένα, ήταν κάτι σαν: μ’ ένα σμπάρο, δυό τρυγόνια. Οποιοσδήποτε προσκυνά έναν κενό Θεό ή τρώει έναν κουβά drumstick για δείπνο είναι μέρος του μέγιστου προβλήματος της Αμερικής. Εσείς είστε ο λόγος που θέλω να μετακομίσω σ’ ένα σκοτεινό δάσος στη Νορβηγία και να ξεμπερδέψω μ’ αυτή τη διαολεμένη χώρα».

 

Το κάποτε πολυσύχναστο κι επικερδές Church’s Chicken είναι πλέον μια στοίβα από στάχτη και χαλάσματα, όπως και η δισκογραφία των 13 δίσκων των Infinite Dvsk. «Για την ακρίβεια, συνθέτω έναν concept δίσκο για τον ενθουσιασμό που πήρα βλέποντας το κτίριο να καταρρέει μες τις φλόγες. Υπήρχε κάτι τόσο ποιητικό απ’ το οποίο δεν μπορούσα ν’ απαλλαγώ, αλλά η μυρωδιά των κοτόπουλων πλανιόταν στον αέρα για χιλιόμετρα και παρέμεινε γι’ αρκετές ώρες, κάτι που ήταν αηδιαστικό».

 

Ο Nyxx επαινέθηκε από πολλές ομάδες της black metal σκηνής, κάτι που ελπίζει ότι θα προσδώσει νέο κύρος στο συγκρότημα του και θα τους εξασφαλίσει κάποιες συναυλίες εκτός της πόλης τους. «Είμαι ήρωας;», αναρωτήθηκε ο Nyxx. «Πολύ πιθανόν».

 

 

Για το Rock Overdose,
Γκουτσίδης Στέργιος

 

Comments