ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ (Goditha rock opera,Disharmony,Art of Simplicity,Bigus Dickus) στο Rock Overdose:”Είμαι υπερήφανος που συμμετέχω στη rock opera GODITHA).

 

Στα πλαίσια της Rock όπερας Goditha που μόλις κυκλοφόρησε, το Rock Overdose είχε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με έναν από τους συντελεστές του έργου, τον τραγουδιστή Χρήστο Κουνέλη (DISHARMONY, ART OF SIMPLICITY, BIGUS DICKUS).

 

Ας δούμε τι μας είπε…

 

 

 

Rock Overdose: Πως έγινε η γνωριμία σου με την Ελίνα (σημ: Ελίνα Εγγλέζου, συνθέτρια της Rock όπερας GODITHA). Γνώριζες τους άλλους συντελεστές;

 

Χρήστος Κουνέλης: Λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά: η Ελίνα επικοινώνησε μαζί μου, μου εξήγησε τα του project, μου ανέφερε τους συντελεστές, και με ρώτησε εάν θα με ενδιέφερε να συμμετάσχω, όπως και έγινε.

 

 

Rock Overdose: Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν σου έγινε η πρόταση να συμμετάσχεις;

 

Χρήστος Κουνέλης: Αρχικά κρατάς μικρό καλάθι, και ειδικότερα όταν μπλέκονται πολλοί άνθρωποι. Το ότι δεν έχουν υπάρξει πολλές άλλες τέτοιες -ή περίπου τέτοιες- προσπάθειες ΔΕΝ είναι τυχαίο. Είναι πολύ δύσκολο να συνδυάσεις τους διαθέσιμους χρόνους τόσο εκλεκτών μουσικών, όπως και να ικανοποιήσεις κάποιες ελάχιστες καλλιτεχνικές επιθυμίες τους.

 

Γνώριζα πάρα πολλούς-ές συνάδελφους τραγουδιστές και μουσικούς, οπότε και είπα στην Ελίνα ότι είναι τιμή μου να συμμετάσχω σε ένα τέτοιο project. Από εκεί και πέρα, το προσπαθείς και αν βγει, βγήκε. Και όπως βλέπεις τελικά, βγήκε, και μάλιστα με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Και είμαστε όλοι μας χαρούμενοι γι αυτό!

 

 

Rock Overdose: Μίλησε μας για τη μέχρι τώρα μουσική σου πορεία. Έχεις συμμετάσχει σε κάτι παρόμοιο στο παρελθόν;

 

Χρήστος Κουνέλης: Τραγουδάω, συνθέτω και γράφω στίχους σαν μέλος των Disharmony από το 1996 έως και σήμερα. Τα τελευταία 10 χρόνια τραγουδάω σε τακτές live εμφανίσεις για τους Bigus Dickus –Hard As A Rock covering machine, ενώ παράλληλα το 2012 (εαν θυμάμαι καλά) είμαι και πίσω από το μικρόφωνο των Art of Simplicity.

 

Πριν την GODITHA, είχα συμμετάσχει και σε ένα άλλο rock opera project, με τίτλο The Glass Tower, γραμμένο από τον Μπάμπη Αλέπη, το οποίο έχει ολοκληρωθεί μουσικά, αλλά δυστυχώς έχει κολλήσει στο κομμάτι της παράστασης.

 

 

Rock Overdose: Πως σου φάνηκε γενικά η ιστορία του έργου και ο ρόλος σου σε αυτό;

 

Χρήστος Κουνέλης: Εξ αρχής μου έκανε εντύπωση το πόσο ολοκληρωμένη πλοκή είχε, καθώς και η ένταση των συμβολισμών που περιέχει. Ο ρόλος μου είναι υποστηρικτικός στην πλοκή της ιστορίας της GODITHA, και ήταν κάτι που δεν είχα ξανακάνει στο παρελθόν – μια πρόκληση δηλαδή.

 

 

Rock Overdose: Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να δώσεις το 100% και να αποδώσεις τόσο θεατρικά το ρόλο σου; Υπήρξε κάτι που σε δυσκόλεψε;

 

Χρήστος Κουνέλης: Η Ελίνα ήταν αυτή που μου έδωσε να καταλάβω τι ακριβώς θέλει από μένα ερμηνευτικά, ήταν σαφέστατη και σίγουρη για αυτό που ζητούσε, και η επικοινωνία μας ήταν άριστη. Οι στίχοι της επίσης, σου έδιναν με την πρώτη κιόλας ανάγνωση, μια τέλεια περιγραφή του σκηνικού και των συναισθημάτων του ήρωα που μετενσάρκωνα. Δεν μπορούσα λοιπόν να δώσω κάτι λιγότερο στο έργο της, ούτε κάτι διαφορετικό. Τραγούδησα ό,τι μου ζήτησε, δοκιμάσαμε μαζί κάποια πράγματα και το αποτέλεσμα ήταν ότι πραγματικά απόλαυσα τα μέρη μου – και αυτό είναι μια πολύ καλή ένδειξη για το αν βγάλαμε κάτι καλό στις ηχογραφήσεις.

 

 

Rock Overdose: Θα μας πεις μερικά λόγια για τον χαρακτήρα σου στο έργο;  Έχει ή όχι κάποια κοινά στοιχεία με εσένα; Κατάφερες να ταυτιστείς;

 

Χρήστος Κουνέλης: Είμαι ένας από τους πολεμιστές του χωριού, μαζί με τον Μάριο (Silent Wedding) και τον Γιώργο (Innerwish), και προσπαθούμε να πιάσουμε το τέρας/φάντασμα που απειλεί τη γαλήνη του χωριού. Τα γυρίσματα στο θέατρο ήταν απολαυστικά, κάποιος είχε φέρει και πραγματικά σπαθιά, ο Μάριος χτυπούσε το αμόνι, πίναμε μπύρα στο καπηλειό και άλλα τέτοια ωραία... Τώρα, αν ο Κριστάν έχει κάποια κοινά με μένα, σίγουρα μοιάζουν τα ονόματα μας, οι φυσιογνωμίες μας, του αρέσει η καλή παρέα και το κοινό καλό – άρα μάλλον μοιάζουμε νομίζω.

 

 

Rock Overdose: Πέρα από την κυκλοφορία του άλμπουμ, θα ήθελες να ανέβεις στη σκηνή να ερμηνεύσεις το ρόλο σου σε σειρά εμφανίσεων σαν ολοκληρωμένη παράσταση;

 

Χρήστος Κουνέλης: Ναι βέβαια, είχε ειπωθεί εξ αρχής ότι αυτό μπορεί να γίνει κάποια στιγμή. Θα είχε σίγουρα ενδιαφέρον, αλλά και πολλή δουλειά. Μια πρόκληση, κάτι εντελώς καινούριο;  Είμαι μέσα!

 

 

Rock Overdose: Το τελικό αποτέλεσμα ήταν αυτό που περίμενες όταν σου έγινε η πρόταση να συμμετάσχεις;

 

Χρήστος Κουνέλης: Και λίγο καλύτερο. Είμαι παραπάνω από ικανοποιημένος, όλα τα παιδιά είναι καταπληκτικοί στους ρόλους τους, η μουσική της Ελίνας εξαιρετική, ο Κατσιώνης έκανε τα μαγικά του, το artwork φανταστικό. Είμαι υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτό, ναι!

 

 

Rock Overdose: Θα ήθελες και άλλες τέτοιες συνεργασίες; Θα ξαναέκανες κάτι παρόμοιο στο μέλλον;

 

Χρήστος Κουνέλης: Η δυναμική της σκηνής μας είναι ικανή να δώσει πολλά αριστουργήματα, αρκεί να υπάρχει όραμα, αποφασιστικότητα και διάθεση για ομαδικότητα – γιατί το ταλέντο περισσεύει.

 

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα ξαναέκανα κάτι παρόμοιο, ποιος δεν θέλει να αποτελεί μέρος ενός ωραίου έργου;

 

 

Rock Overdose: Εκτός από τη συμμέτοχη σου στο GODITHA, τι άλλο ετοιμάζεις στο άμεσο μέλλον; Ποια είναι τα σχέδια σου;

 

Χρήστος Κουνέλης: Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του νέου άλμπουμ των Disharmony, αλλά και των Art of Simplicity, οπότε μέσα στο 2021 θα τα ακούσετε – ΠΡΕΠΕΙ να τα ακούσετε.

 

Υπό κανονικές συνθήκες θα είχαμε αρκετές συναυλίες με τους Bigus Dickus, τα περιοριστικά μέτρα όμως δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε.  Επί τη ευκαιρία να προσθέσω ότι η πραγματικότητα του κορωνοϊού είναι σκληρή, ο ιός μπορεί να σκοτώνει κυρίως ευπαθείς ομάδες, αλλά σακατεύει  με κουσούρια και κόσμο που δεν ανήκουν σε αυτές, οπότε καλό είναι να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, αλλά και να ασκούμε κριτική σε ό,τι στραβό, ανάποδο, άδικο και αντίθετο στη λογική βλέπουμε γύρω μας.

 

Με το καλό να ελευθερωθούμε σύντομα και υγεία σε όλους!

 

 

 

OFFICIAL LINKS

https://www.youtube.com/watch?v=ZidKmCQxDoE

https://www.facebook.com/bobkatsionisofficial/

https://www.facebook.com/symmetricrecords

https://www.facebook.com/Goditha-The-Rock-Opera-419374551800097/

https://www.youtube.com/channel/UC_g0RvMnstf9xxhIt19N-dQ

https://goditha.bandcamp.com/

 

Comments