Χρόνια πολά στον Klaus Meine ο οποίος κλείνει σήμερα τα 68 του χρόνια!

Μια πολύ ιδιαίτερη φωνή, με απίστευτο χρώμα και μεγάλο εύρος, που παρά τις πέντε δεκαετίες παρουσίας της στο μουσικό στερέωμα, διατηρεί ακέραια τη λάμψη της, ο Klaus Meine, κλείνει σήμερα τα 68 του χρόνια.

Γεννήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας και μεγάλωσε δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον για το rock ‘n’ roll και τη μουσική, εν αντιθέσει με το σχολείο και τις σπουδές, που τον άφηναν μάλλον αδιάφορο. Ο πατέρας του βλέποντας πως ο γιος του δεν το’χε με τα μαθήματα, πίστευε πως θα μάθαινε κάποια τέχνη ή θα γινόταν εργάτης. Εκείνος απ’ την άλλη είχε πάρει απόφαση πως η μελλοντική δουλειά θα ήταν αυτή του τραγουδιστή. Ήδη άλλωστε πέρναγε μεγάλο μέρος απ’ τον ελεύθερο χρόνο του για να τραγουδάει σε πάρτι και σχολικές εκδηλώσεις. Θαυμάζοντας rock και progressive γκρουπ, όπως για παράδειγμα τους Βρετανούς  Colosseum, αποφάσισε να σχηματίσει μια δική του μπάντα, τους Mushroom, που έπαιζαν σε μαγαζιά του Ανόβερου. Το συγκρότημα όμως αναγκάστηκε να διακόψει την πορεία του, μια και ο Meine κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του. Επιστρέφοντας, ίδρυσε νέα μπάντα, τους Copernicus, σε μια εποχή που ένα άλλο σχήμα, μάχονταν για τον τίτλο του καλύτερου συγκροτήματος στο Ανόβερο. Ήταν οι Scorpions, του Rudolf Schenker.Όταν όμως οι δύο μπάντες συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, γεννήθηκε η νέα μορφή των Scorpions.

Ο Meine ξεχώρισε ευθύς εξ’ αρχής για την ξεχωριστή του φωνή και την ικανότητα του να ερμηνεύει μοναδικά διαφορετικά στυλ κομματιών. Τα καθήκοντα του στην μπάντα περιλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό το στιχουργικό κομμάτι, ενώ ο ίδιος έχει γράψει και τη μουσική σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στο “Wind of Change”, που είναι ολοκληρωτικά δική του σύνθεσή. Το 1981, είχε την ατυχία μετά από μια παγκόσμια περιοδεία και κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων για το άλμπουμ “Blackout”, να χάσει τη φωνή του σε σημείο που δεν μπορούσε καν να μιλήσει σωστά, κατάσταση που διήρκησε επτά μήνες και που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν η χειρότερη της ζωής του. Παρά τις συμβουλές των γιατρών να εγκαταλείψει την καριέρα του, παρά τις σκέψεις του ιδίου ότι θα αυτοκτονούσε αν δεν ανακτούσε τη φωνή του, κατάφερε μετά από θεραπεία και δύο εγχειρήσεις στις φωνητικές του χορδές, ν’ ανακάμψει. Στους Scorpions, που έχουν που θα επισκεφθούν τη χώρα μας στις 20 Ιουλίου, βρίσκεται σταθερά και είναι το μοναδικό τους μέλος μαζί με τον Rudolf Schenker που εμφανίζεται σε όλα τα άλμπουμ τους. Στην προσωπική του ζωή είναι παντρεμένος από το 1976, με τη σύζυγό του Gabi και έχουν έναν γιο, τον  Christian που σήμερα είναι 31 ετών.

Comments