Ψηφοθηρία ή η Rock μπαίνει για τα καλά στην Βουλή; Έλληνες πολιτικοί δηλώνουν τις Rock μουσικές τους προτιμήσεις

Οι καιροί αλλάζουν και κει που κανένας πολιτικός δεν ήθελε να αναφερθεί καν στην rock μουσική και πόσο στην metal, τώρα η ψηφοθηρία περιλαμβάνει και επιλογές μουσικών συγκροτημάτων. Μετά το τωρινό πρωθυπουργό, που ο επινίκιος του λόγος σε κάποια από τις πρόσφατες προεκλογικές αναμετρήσεις, προλογιζόταν με τραγούδι των Clash, ένας άλλος υποψήφιος πρωθυπουργός δηλώνει φαν hard rock συγκροτήματος. Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο  news247 και στο άρθρο «Live Chat Κ. Μητσοτάκη στο FB: 'Iron Maiden ή Metallica; -Guns N' Roses φυσικά'» ότι ο γόνος της πολιτικής οικογένειας προτιμάει το αμερικάνικο γκρουπ.

 

mitsotakis iron maiden h metallica

 

Όμως δύο πράγματα μπορώ να επισημάνω: τα συγκροτήματα δεν είναι κόμματα και μπορεί εύκολα κανείς να είναι οπαδός παραπάνω του ενός συγκροτήματος και η rock/metal μπορεί να ασχολείται με την πολιτική, αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα γίνει έρμαιο των πολιτικών. Το γεγονός ότι η rock/metal άρχισε να αποδαιμονοποιείται και ακόμα άνθρωποι που στοχεύουν την εξουσία, δεν την χρησιμοποιούν σαν αποδιοπομπαίο τράγο, σίγουρα είναι θετικό. Αλλά από την άλλη η οπαδοί της, λίγο δύσκολα θα πειστούν από κάποιον πολιτικό, μόνο και μόνο επειδή έχει την ίδια  μουσική προτίμηση με αυτούς.

 

 

Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πρώτος που αναφέρεται σε rock/metal. Υπάρχουν και αρκετές άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη, που εμφανίστηκε στην βουλή με μπλούζα των Joy Division από το εξώφυλλο του άλμπουμ «Unknown Pleasures»!, ψηφίζοντας για τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα.

 

 

 

Αλλά και η Ραχήλ Μακρή έκανε post: «Δεν μ' ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους μ' ένα κριτήριο: την αρετή. Για μένα, κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος. -Μέγας Αλέξανδρος ο βασιλιάς των Μακεδόνων. Θρύλος στους αιώνες.Ένα εξαιρετικό κομμάτι από ένα αγαπημένο συγκρότημα της εφηβικής μου ηλικίας. Καλό ξημέρωμα», συνοδεύοντας το με το τραγούδι των Iron Maiden, το «Alexander the Great»., όπως διαβαζουμε στο παλιότερο μας άρθρο με τίτλο: Η Ραχήλ Μακρή (βουλευτής Κοζάνης) ποστάρει το “Alexander The Great” των IRON MAIDEN!

 

Η Ραχήλ Μακρή (βουλευτής Κοζάνης) ποστάρει το “Alexander The Great” των IRON MAIDEN!

 

Και ο σύζυγος της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου δηλώνει φαν των Iron Maiden, Motorhead, Ozzy αλλά και System of a Down, Marilyn Manson, αλλά Six Feet Under, όπως αναφέρει το άρθρο : Ο μεταλλάς σύζυγος της Ζωής Κωνσταντοπούλου:”We Love Hard Rock!We hate TV propaganda!”

 

 

 

 

 

Κάποιες φήμες για πρώην υπουργό του πάλαι ποτέ κυβερνώντος κόμματος για διπλή ζωή του σαν τραγουδιστής metal μπάντας και πολιτικός, μάλλον δεν ευσταθούν.

Comments