Όλα έτοιμα για το 6ο Los Almiros Festival!

Ρεκόρ προσέλευσης περιμένουν φέτος οι διοργανωτές του 6ου Los Almiros Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο δάσος Κουρί το τριήμερο 3-5 Αυγούστου. Το μουσικό φεστιβάλ που θα γίνει για 6η χρονιά στη σειρά, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον 10.000 και πλέον θεατών, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Τα συγκροτήματα που θα δώσουν το «παρών» στον Αλμυρό και καλύπτουν όλο το φάσμα της μουσικής σκηνής, αποτελούν «μαγνήτη» για χιλιάδες κόσμου που ετοιμάζονται να κατακλύσουν το δάσος Κουρί.

Ο Νίκος Βούλγαρης, 30 ετών, μέλος της οργανωτικής επιτροπής από τον Αλμυρό, μίλησε για το φετινό φεστιβάλ μουσικής Los Almiros, που τείνει να εξελιχθεί σε θεσμό για τη Μαγνησία και όχι μόνο. «Φέτος πρώτη φορά θα έχει τριήμερη διάρκεια κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για εμάς. Θα προηγηθεί και το προ-φεστιβαλικό πάρτι για όσους έρθουν στο Κουρί από την προηγούμενη ημέρα, πριν από την επίσημη έναρξη. Οι «One hour before the trip» θα ανοίξουν την αυλαία, στο μοναδικό live που θα έχουμε την Τετάρτη 2 Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πιστεύω ότι θα τα βγάλουμε εις πέρας. Αναμένουμε πάνω από 10.000 επισκέπτες. Με βάση τους αριθμούς που βλέπουμε στο διαδίκτυο και γενικώς ό,τι ακούμε από τον κόσμο, κάπου εκεί υπολογίζουμε τη φετινή προσέλευση», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Περιμένουμε να έρθουν από Ελλάδα και εξωτερικό. Για παράδειγμα, ένα πούλμαν θα ξεκινήσει από Ρουμανία, γιατί έχουμε κι ένα συγκρότημα από εκεί, τους «RoadkillSoda» από το Βουκουρέστι. Επίσης, έχουμε λάβει μηνύματα από Ρωσία και Κύπρο. Γενικότερα βλέπουμε ότι το Los Almiros Festival άρχισε να γίνεται γνωστό και εκτός ελληνικών συνόρων».

Στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ θα βρεθούν καλλιτέχνες από τέσσερις χώρες, πλην της Ελλάδας, με τον Νίκο Βούλγαρη να λέει: «Το μεγάλο όνομα που εξασφαλίσαμε είναι ο Μπραντ Μπιορκ, ο οποίος θα έρθει από την Αμερική για να παίξει στο φεστιβάλ του Αλμυρού. Είναι γνωστός στην αμερικανική ροκ σκηνή κι έχει μία ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα. Τον είχαμε δει τον χειμώνα που μας πέρασε σε ένα live σε club της Αθήνας. Του προτείναμε να έρθει κι αφού βόλεψαν οι ημερομηνίες θα εμφανιστεί στις 4 Αυγούστου, ενώ μετά θα παίξει σ’ ένα φεστιβάλ στην Αθήνα, με το οποίο είμαστε σε επαφή. Θα παίξουν επίσης οι «RoadkillSoda» από τη Ρουμανία, οι «Τhe Offenders» από την Ιταλία, αλλά και οι «Kadavar», ένα γερμανικό συγκρότημα από το Βερολίνο που θα κλείσει και το τριήμερο. Συνολικά φέτος καλέσαμε 16 συγκροτήματα. Κάθε χρόνο ανεβάζουμε στο line up καλύτερα ονόματα».
Η εξέλιξη του φεστιβάλ Los Almiros από το 2012 μέχρι σήμερα είναι εντυπωσιακή, με τον Νίκο Βούλγαρη να κάνει μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία ετούτων των μουσικών συναντήσεων: «Πριν από χρόνια δημιουργήσαμε ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο, το Los Almiros Rock radio. Όταν έκλεισε έναν χρόνο λειτουργίας, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα πάρτι στην παραλία του Αλμυρού με τοπικά συγκροτήματα. Έτσι έπεσε η ιδέα στο τραπέζι.

Τα τρία πρώτα φεστιβάλ έγιναν στην παραλία του Αλμυρού, ενώ από πρόπερσι μετακομίσαμε στο δάσος Κουρί. Κάνουμε κάθε χρόνο αλλαγές στο φεστιβάλ. Το σκεπτικό μας ήταν ότι το Κουρί παραμένει ανεκμετάλλευτο πολλά χρόνια τώρα. Ταυτόχρονα όμως είναι ο μοναδικός χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει τόσο κόσμο και είναι κρίμα που δεν αναδεικνύεται με κάποια εκδήλωση. Έτσι είπαμε να το τολμήσουμε. Το ρίσκο μας βγήκε σε καλό βέβαια. Την 1η χρονιά που μεταφέραμε το φεστιβάλ στο Κουρί ήρθαν 4.000 θεατές. Πέρυσι είχαμε διπλάσια προσέλευση, ενώ φέτος θα σπάσουμε το φράγμα των 10.000 επισκεπτών. Το μεγάλο «μπαμ» του 4ου φεστιβάλ ήταν εκείνο που δεν περίμενε κάποιος, αλλά από την άλλη μας πρόσφερε το πάτημα για τα επόμενα χρόνια».

Με τον Νίκο Βούλγαρη να έχει παρακολουθήσει αρκετά φεστιβάλ ανά την Ευρώπη, το στοίχημα της σωστής διοργάνωσης είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες των διοργανωτών. Κάτι που προϋποθέτει προετοιμασία μηνών. «Εννοείται ότι για να βγει το τριήμερο, έχουμε δουλέψει πολύ όλο τον υπόλοιπο χρόνο», τόνισε και πρόσθεσε: «Θέλουμε να βελτιωνόμαστε χρόνο με τον χρόνο, ώστε κάποια στιγμή να φέρνουμε κόσμο απ’ όλη την Ευρώπη. Στην οργάνωση τρέχουμε κοντά στα δέκα άτομα. Όσο πλησιάζει η ημερομηνία της έναρξης, με τους εθελοντές απασχολούνται πάνω από 100 άτομα. Όχι μόνο από τον Αλμυρό και τις γύρω περιοχές. Έχουμε εθελοντές απ’ όλη την Ελλάδα πλέον», σημείωσε, ενώ έκλεισε την κουβέντα με τη σημασία του φεστιβάλ πέρα από το μουσικό κομμάτι: «Έχει πάρει μία κινηματική μορφή, είναι αλήθεια. Ο κόσμος το νιώθει δικό του και ο καθένας συμβάλλει στο να γίνει. Το φεστιβάλ δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Είναι ελεύθερο σε όλους. Ο κόσμος το αναγνωρίζει ότι εμείς το διοργανώνουμε γιατί μας αρέσει. Και θα το κάνουμε για όσο καιρό αντέχουμε. Είναι μία συλλογική προσπάθεια όλων εκείνων που έρχονται εδώ στον Αλμυρό τα τελευταία έξι χρόνια κι αυτό μας δίνει δύναμη».

 

FB event: https://www.facebook.com/events/1280844652035752/?fref=ts

http://www.losalmirosfestival.com/

Πηγή: https://e-thessalia.gr/

Comments