Όταν η rock μουσική συναντά την κρητική παράδοση…Δείγμα νέου κομματιού του Μάριου Λουπάση

Ο Μάριος Λουπάσης μετά την συνεργασία με τον Ψαραντώνη στο τραγούδι "Κραυγή" και το επιτυχημένο πάντρεμα που έκαναν στην μουσική της Κρήτης και της Rock έρχεται ακόμη πιο παραδοσιακός και ακόμη περισσότερο ROCK! Ακούστε δείγμα απο τις μίξεις που γίνονται αυτό τον καιρό και διαβάστε τι δήλωσε στο Rock Overdose

Rock Overdose: Γειά σου Μάριε..καλώς ήρθες πάλι στο Rock Overdose. Πες μας λίγα λόγια για τη νέα σου δουλειά.

 

Μάριος: Καλησπέρα!Καλώς σας βρήκα!Η νέα μου δουλειά ειναι ένα όνειρο ακόμα που πραγματοποιήθηκε και δούλεψα πολύ γι αυτό.Αρχικά άκουσα τον Ross να παίζει το κόμμματι σε μία συναυλία του..δεν τον είχα ξαναδεί live και έπαθα πλάκα με το παίξιμο του κ τον τρόπο που παντρέυει παραδοσιακές μουσικές Κρητης με δικές του..γύρισα σπίτι και έψαξα και βρήκα το τραγούδι που άκουσα live απο αυτόν..σιγά σιγά άρχισά να το βγάζω στην κιθάρα και μετά απο πολύ δουλειά αποφάσισα να το διασκευάσω δίνοντας μια δική μου εκδοχή για το πως ακούγεται στ'αυτία μου η Κρητική μουσικη και η μουσική του Ross.

 

Rock Overdose: Πώς σου ήρθε η ίδεα να διασκευάσεις Ross Daly και κρητικές παραδοσιακές μουσικές παιγμένες απο ηλεκτρική κιθάρα;

 

Μάριος: Την ιδέα την είχα περιπου κανά χρόνο..δηλαδή μουσικές που παιζει η Κρητική λύρα να τις παίζω με ηλεκτρική κιθάρα ως lead οργάνο..φταίνε και οι Maiden σε αυτό με τις μουσικές τους..χεχε..βέβαια η μεταφορά μιας μουσικής από την λύρα σε ηλεκτρική κιθάρα απαιτεί πολύ μελέτη και σεβασμό και ήθελα να είμαι σιγουρος ότι μπορώ να το κάνω σωστά..οπότε μελέτησα πολύ όλο αυτό τον καιρό σε βάθος την Κρητική μουσική και πολλούς σπουδαίους λυράρηδες.

 

Rock Overdose: Μίλησε μας για τους συνεργάτες σου σε αυτή την δουλεία.

 

Μάριος: Οι συνεργάτες μου σε αυτή την δουλειά ειναι ο Φωκάς Μουρτζάκης,ενας υπέροχος μουσικός που εκτός απο την τεράστια γνώση του στην Κρητική μουσική,έχει μελετήσει κλασσική μουσική,jazz και γενικά ειναι ανήσυχος μουσικός και χαίρομαι πολύ που συνεργαζόμαστε,ήδη ετοιμάζουμε και άλλα τραγούδια παρέα.Στο μπάσο είναι ο Mampre Kasardjian,εξαιρετικός τεχνίτης και καλός φίλος με πολύ feel στο παίξιμο του,έχει παίξει και το μπάσο στην "Κραυγή" και γενικά θέλω πολύ να συνεργάζομαστε σε διάφορους πειραματισμούς.Το Didgeridoo το έγραψε ο Αλέξανδρος Τσαντακης...ένας καλός φίλος που γνώρισα πρόσφατα και ήθελα να καταγράψω την ένεργεια του στο τραγούδι μέσα απο το Αυστραλεζικο πνευστό.Τα κρουστά τα έγραψε ο Τάσος Λυμπέρης..ένας υπεροχος μουσικός με φαντασία και μεγάλη γνώση πάνω στην παραδοσιακή μουσική.Η μίξη θα γίνει από τον πολύ ταλαντούχο και επίσης πειραματιστή Στάυρο Σκαλιδάκη ο οποίος είχε κάνει και την μιξη στην "Κραυγή".

 

13643969_1084794581614793_1472313548_n

Rock Overdose: Πότε κυκλοφορεί το τράγουδι και πού;

 

Μάριος: Το τραγούδι κυκλοφορεί σε λίγες μέρες. Τώρα τελειώνουμε τις μίξεις και παράλληλα κάνω και τα γυρίσματα του Video που θα το πλαισιώσει.Θα το κυκλοφορίσω στο προσωπικό μου κανάλι στο You Tube.

 

Rock Overdose: Τι άλλο κάνεις αυτο τον καιρό;

 

Μάριος: Αυτό τον καιρό γενικά είμαι συνέχεια στο Studio μας και ηχογραφώ ιδέες. Επίσης βρισκόμαστε σε καλοκαιρινό tour με τον Χρηστο Δάντη. Κάτι που πραγματικά απολαμβάνω πολυ γιατί είναι τρόμερη η όμαδα,η παρέα,η ενέργεια του κόσμου και απλά περνάμε υπέροχα όπου και αν πάμε..παίρνω καθημερινά πολλα πράγματα από αυτόν και είναι άλλος ένας δάσκαλος για μένα.

 

Rock Overdose: Τι άλλο να περιμένουμε απο εσένα;

 

Mάριος: Έχω ξεκινήσει να ετοίμαζω μια ολοκληρωμένη δουλεια..ενα Concept Album με όλα τα τράγουδια που φτιάχνω,κάτι που είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου αλλά μου φαινόταν ακατόρθωτο.Να ενώσω πολλούς μουσικούς κόσμους μεταξύ τους.Θα έχει ηλεκτρικές κιθαρες,λύρες,πιάνο,περιέργα πνευστά,περίεργα κρουστά.Θα είναι πάντρεμα της Rock-metal με Κρητική Παραδοσιακή μουσική,funk,progressive,70's Psychedelic,κλασσική μουσική,όλα τα ακούσματα μου ως τώρα.Θέλω το φθινόπωρο να είναι έτοιμο και να το μοιράστω μαζί σας.

 

13625315_1084794444948140_1055640663_n

Comments