Κλείνει ο 105.5 Rock x-treme (106,5), ο μοναδικός ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας που έπαιζε ΜΟΝΟ Metal!

Μια μαύρη μέρα για την metal σκηνή της Θεσσαλονίκης και της χώρας γενικότερα...

 

Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε ότι ο μοναδικός metal σταθμός (που εξέπεμπε στα ερτζιανά - όχι ιντερνετικός) αναγκάστηκε να κλείσει οριστικά...

 

Ο λόγος για τον 105.5 Rock x-treme (106,5), ο σταθμός που έπαιζε 24/7 metal, κλείνει για οικονομικούς λόγους...

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ιδιοκτήτη του σταθμού, Αλέξη Αναστασιάδη:

 

 

"Χρόνια πολλά σε όλους σας,

Σήμερα είναι μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στη ραδιοφωνική μου καριέρα. Και είναι δύσκολη γιατί δε θα επιλέξω να κρυφτώ πίσω από το δάκτυλο μου.
Εχθές πήρα την απόφαση και έκλεισα τον διακόπτη του εγχειρήματος που ονομάσαμε xtreme 106,5. Μία απόφαση η οποία πάρθηκε κάτω από το βάρος των περιστάσεων - μια απόφαση που ανέβαλα για όσο χρόνο μπορούσα.
Για 6 χρόνια χρηματοδοτήσαμε με όποιο τρόπο μπορούσαμε το εγχείρημα αυτό. Ένα εγχείρημα μοναδικό για τα ραδιοφωνικά δεδομένα της χώρας, αλλά και μοναδικό για τα επιχειρηματικά δεδομένα, αφού δεν έκανε ούτε 1 ευρώ πραγματικό τζίρο. Σε έναν metal σταθμό, κανείς δεν ήθελε να διαφημιστεί - αυτή είναι η πραγματικότητα.
Παρόλα αυτά, πιστεύοντας ότι έπρεπε να υπάρχει μια συχνότητα αφιερωμένη σε αυτή τη μουσική, αφιερώναμε πόρους σε αυτό το εγχείρημα, θυσιάζοντας και το οποιοδήποτε άλλο κέρδος (ή τουλάχιστον όχι άλλη χασούρα) θα έδινε μια άλλη χρήση αυτής της συχνότητας.
Όμως στην εποχή που μας φτιάξανε να ζούμε, οι πόροι είναι περιορισμένοι σε τέτοιο σημείο που μετά βίας στηρίζεται ο 1055rock - ένας ζωντανός ραδιοφωνικός σταθμός. Δεν έχω το δικαίωμα, ούτε τη διάθεση να διακινδυνεύσω την επιβίωση (άλλο που το έχω κάνει) του 1055, και των ανθρώπων που εργάζονται εδώ.
Ξέρω ότι θα σχολιαστώ αρνητικά από εκατοντάδες ακροατές. Το γνωρίζω, αλλά πριν το κάνετε, θέλω να σκεφτείτε ένα συγκρότημα, ένα μπαρ, ένα δισκάδικο, ένα κατάστημα ρούχων, μια εταιρία δίσκων, ένα οτιδήποτε, που 6 χρόνια προσφέρει δωρεάν υπηρεσία ή προϊόν. Δε νομίζω ότι θα μπορέσετε.
Θεωρώ ότι προσφέραμε μια ανεκτίμητη υπηρεσία στους φίλους της metal μουσικής, και το κάναμε θυσιάζοντας χρόνο και πολύ χρήμα, και χωρίς καμία στήριξη της metal σκηνής - υπήρξαμε πιο φανατικοί metallers και από τους πιο φανατικούς.
Στην τελική κάναμε ότι μπορούσαμε, και το κάναμε ακόμα και όταν στην πραγματικότητα δεν μπορούσαμε άλλο.

Ευχαριστώ όλους όσους άκουσαν τον Xtreme - περιστασιακά ή φανατικά δεν έχει σημασία, σας ευχαριστώ από τα βάθη της ραδιοφωνικής μου καρδιάς.

Αλέξης Αναστασιάδης"

Comments