11 Heavy Metal γεγονότα που μπορεί να μη γνωρίζατε μέχρι τώρα!

 

H ομάδα του βρετανικού κωμικού panel show QI, έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με 11 από τα πιο περίεργα, αξιοσημείωτα και όχι τόσο γνωστά γεγονότα που σχετίζονται με το χώρο του heavy metal. Η λίστα είναι η εξής:

 

-Το Big Bang ήταν πιο ήσυχο από ότι μια συναυλία των Motörhead.

 

-Ο τραγουδιστής της death metal μπάντας Hatebeak είναι ένας 27χρονος παπαγάλος που ονομάζεται Waldo. Η μπάντα ποτέ δεν περιοδεύει επειδή υπάρχουν ανησυχίες πως τα επίπεδα ντεσιμπέλ στις ζωντανές εμφανίσεις θα βλάψουν την ακοή του. Ο Waldo όμως δεν είναι ο μόνος μη-ανθρώπινος αστέρας της extreme σκηνής. Οι Caninus ήταν ένα συγκρότημα grind που αποτελούνταν από σκυλιά pitbull. Οι δύο κύριοι τραγουδιστές του ήταν δύο σκυλιά που ονομαζόντουσαν Basil και Budgie.

 

-Οι Led Zeppelin είχαν εμφανιστεί στη Δανία με την επωνυμία "The Nobs", διότι η Eva von Zeppelin - η εγγονή του εφευρέτη των αερόπλοιων Zeppelin - απείλησε να τους μηνύσει για αμαύρωση του ονόματος της οικογένειας.

 

-Ο κιθαρίστας των Black Sabbath, Tony Iommi, μια φορά ανατίναξε το προσωπικό ενυδρείο του Richard Branson. Ήταν το 1983 και ενώ βρισκόντουσαν στο στούντιο ηχογράφησης του, ο Iommi ξεκίνησε να ρίχνει πυροτεχνήματα στην ιδιωτική λίμνη του  Branson με αποτέλεσμα κατά λάθος να σκοτώσει μερικά από τα ψάρια του. Ο Iommi περιέγραψε τον Branson ως "καθόλου ευχαριστημένο" γι αυτό.

 

-Οι γάτες στρεσάρονται όταν ακούνε heavy μουσική. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Journal Of Feline Medicine And Surgery" έδειξε ότι αν βάλεις ακουστικά σε μια γάτα και παίξεις ένα κομμάτι AC/DC, ο καρδιακός παλμός της και το μέγεθος της κόρης της θα αυξηθεί. (Αντίθετα αν πρόκειται για κλασσική μουσική,  ο σφυγμός της καρδιάς και το μέγεθος των κορών μειώνονται.)

 

-Το "mosh-pit" πραγματικά θα έπρεπε να ονομάζεται "mash-pit". Ο όρος "mosh" επινοήθηκε κατά λάθος από την μπάντα Bad Brains περίπου το 1980. Ήθελαν να φωνάξουν στη σκηνή "Mash it! - Mash Down Babylon!", μια φράση εμπνευσμένη από τη reggae σκηνή, όμως αυτό ακούστηκε ως "mosh" και η φράση έμεινε έτσι από τότε.

 

-Το 2007, ένας Σουηδός κατάφερε να κάνει τον εθισμό του στο heavy metal να διαγνωστεί ως αναπηρία, με αποτέλεσμα να έχει οικονομικές αποζημιώσεις και να του επιτρέπονται έξτρα άδειες από τη δουλειά να πάει σε συναυλίες. Πήγαινε σε 300 συναυλίες ετησίως.

 

-Ο όρος "heavy metal" επινοήθηκε από τους Steppenwolf στο τραγούδι "Born To Be Wild" - αλλά στο τραγούδι δεν αναφερόταν σε ένα είδος μουσικής, αλλά σε μια μοτοσικλέτα.

 

-Η τελευταία φορά που ο αστέρας του Monty Python, Graham Chapman, εμφανίστηκε μπροστά από κάμερες πριν πεθάνει ήταν για το μουσικό video clip για το τραγούδι των Iron Maiden "Can I Play With Madness".

 

-Σε επεισόδιο του "The Simpsons" το 2014, ο Bart αναφέρει λανθασμένα τους Judas Priest ως death metal συγκρότημα. Μετά από την οργή πολλών οπαδών, το επόμενο επεισόδιο της σειράς ξεκίνησε με τον Bart γράφει στον πίνακα: "Judas Priest is not Death Metal".

 

-H rock ταινία "This is Spinal Tap" είναι η μόνη ταινία στο IMDB που μπορεί να βαθμολογηθεί με άριστα το 11 και όχι το 10.

 

 

 

Comments