5 κανάλια για μουσικά όργανα και εξοπλισμό: Αξίζουν το χρόνο σου;


Με όλο και περισσότερα κανάλια που παρουσιάζουν όργανα και μουσικό εξοπλισμό να θυμίζουν διαφημίσεις που παίζουν εν ώρα διαλείμματος blockbuster που βλέπεις στο Star (ατελείωτες και ενοχλητικές), έκρινα σκόπιμο να σχολιάσω μερικά από αυτά.

 

Είναι κοινό μυστικό πως οι μουσικοί αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στο να βλέπουμε βίντεο και να ξοδεύουμε λεφτά σε εξοπλισμό παρά σε μελέτη αλλά “πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι” λένε στο χωριό μου.

 

Δύο από τα πέντε κανάλια είναι γύρω από το μπάσο λόγω ιδιότητας αλλά τα υπόλοιπα είναι γενικότερου ενδιαφέροντος. 

 

 


AudioPilz

 

 

 

Ο πιο απολαυστικός reviewer εκεί έξω. Memes, pop culture αναφορές και ατελείωτο κράξιμο γύρω από synths & drum machines. Εκεί που άλλοι μακρυγορούν για να αυξήσουν τη διάρκεια των βίντεό τους όσο το δυνατόν περισσότερο, εδώ προσπαθείς να μην κλείσεις τα μάτια και χάσεις ατάκα ή καρέ. Η σειρά του Bad Gear, παίρνει με ευκολία το στέμμα των κριτικών εκπομπών. Δε χάνω βίντεο αυτής της σειράς κι ας μην έχω ούτε ένα synth στην κατοχή μου.

 

 


Low End Lobster

 

 

 

Ο τύπος που θα ήθελες να είχες φίλο, να αράζετε με μπύρες και να τζαμάρετε. Με τελείως δικό του στυλ και χιούμορ, έχει καταφέρει να χτίσει ένα fanbase ανεβάζοντας βίντεο με το ρυθμό του, είτε κριτικάροντας μπάσα παίζοντας επαναλαμβανόμενα μοτίβο είτε κάνοντας τροποποιήσεις. Θα δεις αρκετές φορές να του προσδίδεται πως “σιγά, δεν παίζει και κάτι ιδιαίτερο” αλλά προσωπικά το βάζω στα θετικά αυτό. Όταν θες να ακούσεις ένα όργανο θέλεις να είναι πάνω σε πράγματα που πάνω-κάτω θα παίζεις κι εσύ, όχι ταχυδακτυλουργικά. Του αξίζει και παράσημο καθώς ήταν ο πρώτος που ξεσκέπασε την Gretsch και την Fender για την απάτη με τους μαγνήτες του G2220.

 

 


Andertons

 

 

 

Πολύ έξυπνο το παρεΐστικο σκηνικό που έχουν στήσει και με άριστη παραγωγή. Κάθε βίντεο σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε μια παρέα με κοινά ενδιαφέροντα και συμμετέχεις στη συζήτηση. Παίρνουν το χρόνο τους να αναλύσουν και να εξερευνήσουν ήχους όμως στο τέλος της ημέρας είναι ένα κατάστημα που σε θέλει για πελάτη. Θα αποφύγουν να αποκαλέσουν ένα όργανο “βαρύ” και θα πουν πως “έχει ένα ωραίο βάρος, είναι καλή κατασκευή”, και σίγουρα δε θα αναφέρουν σε επανεκδόσεις οργάνων πως οι τιμές έχουν ανέβει αδικαιολόγητα για τα χαρακτηριστικά. Βάλε και τις υπερβολικές αντιδράσεις όπου κάποιος από τους παρουσιαστές θα κάνει λες και ανακαλύφθηκε ο τροχός και τα συναισθήματα γίνονται ανάμεικτα για το τελικό αποτέλεσμα. 

 


BassTheWorld.com

 

 

Τρομερή παραγωγή, ωραίο παίξιμο από τους καλεσμένους του αλλά μέχρι εκεί. Επιφανειακή ανάλυση και υπερβολικό “σπρώξιμο” στο αντικείμενο που παρουσιάζει σε σημείο να πεις “μεγάλε, ούτε η ίδια η εταιρεία δεν πιστεύει τόσο σε αυτό”. Απορίας άξιο πως έφτασαν τέτοιο αριθμό σε συνδρομητές αν και οι προβολές στα τελευταία βίντεο φαίνεται να αποτυπώνουν την αποστροφή του κόσμου στο συνεχόμενο χορηγούμενο υλικό.

 


JHS Pedals

 

 

 

Εταιρεία πεταλιών κιθάρας, να προτείνει πετάλια αντίπαλης εταιρείας. Κουφό;
Κι όμως συμβαίνει συχνά στο κανάλι των JHS Pedals με πρωταγωνιστή τον Josh, δημιουργό και CEO, να αναλύει τα αγαπημένα του πετάλια άνα εφέ ή κόστος και να επηρεάζει την παγκόσμια αγορά φέρνοντας στο προσκήνιο μοντέλα που ο κόσμος τα είχε “του πεταματού” (όπως έγινε με το Bad Monkey). Έχει βοηθήσει πολύ κόσμο από το να ξεκολλήσει από την εμμονή σε ακριβό εξοπλισμό και boutique πετάλια.

 

Σε ποια κανάλια ξοδεύεις το χρόνο σου εσύ αντί να μελετάς;

 

 

Για το RockOverdose,

Νίκος Χήναρης

 

Comments