Καταρχήν οφείλω μία συγνώμη στους Show Your Face γιατί ενώ έχω λάβει το album εδώ και μία ευδομάδα, δεν έχω κάτσει να γράψω το review! Ο φρονιμίτης μου και ή έναρξη των μαθημάτων στο προγραμμα φταίνε, αν θέλετε κυνηγήστε τα!
Λοιπόν, σε κάτι που προφανώς ενδιαφέρει πρισσότερο κόσμο από εμένα:
Show Your Face και “Unleash”.
Κυκλοφορημένο αφότου πέρασε από τα «40 κύμματα» από ό,τι καταλαβαίνω, αφού είναι γραμμένο εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο και είχε καθυστερήσει μία φορά τον Οκτώβρη, μάλλον είναι ό,τι πρέπει για τους fan του hardcore/thrash ήχου.
Sepultura, Soulfly, Pantera και ίσως λίγο progressive είναι οτι πιό σχετικό μπορώ να βρώ για να περιγράψω τον ήχο τους.
Στις συνθέσεις τους, η έμφαση είναι κυρίως στις κιθάρες με αρκετά όμορφα riffs, αρκετά «χαλαρά» drums και τέλειους ρυθμούς στο μπάσο. Καμιά αμφισβήτιση στο τεχνικό κομμάτι.
Το ίδιο και για την παραγωγή, και σαν ήχος και σαν συσκευασία, που αν και ακούγεται τετρημένο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για τα ελληνικά δεδομένα, μόνο standard δεν είναι μερικές φορές.
Όσο αφορά στους fan του είδους αμφιβάλλω αν θα βρούν έστω και ένα αρνητικό, για τους υπόλοιπους δεν ξέρω κατά πόσο τα κάποια ήρεμα/progressive περάσματα ξενίσουν ως προς το αναμενόμενο από μία hardcore/thrash μπάντα.
Εν τέλει, αν σας αρέσει το είδος πρέπει κυριολεκτικά να ψάξετε για να βρείτε κάτι κακό με το “Unleash” των Show Your Face.
Καλή δουλειά, και μακάρι να την συνεχίσουν.
Για το Rockoverdose.gr,
Kώστας Κακαβίτσας
Πάρτε και το video από το Blessed, το 5ο τραγούδι του δίσκου:










