WINTERHORDE – ”Maestro”

WINTERHORDE - ''Maestro'' Cover

 

Ύστερα από 6 χρόνια δισκογραφικής απουσίας, οι Winterhorde επιστρέφουν δυναμικά με τη νέα τους ολοκληρωμένη δουλειά, με τίτλο ‘’Maestro’’. Όλον αυτό τον καιρό η μπάντα περιεργαζόταν τις ιδέες της και η αναμονή θα δικαιώσει τον ακροατή, καθώς ο δίσκος είναι προσεγμένος στην πένα. Σκοτεινή ατμόσφαιρα, εκρηκτικές συνθέσεις και μια παραγωγή που θα σου πάρει τα μυαλά είναι ένας γρήγορος απολογισμός της νέας αυτής κυκλοφορίας.

 

Μετά το στοιχειωμένο ναυάγιο του 2010 με το ‘’Underwatermoon’’, αυτή τη φορά περνάμε στα κρύα σοκάκια της Πράγας, σε μια παράσταση όπου η δύναμη του σκότους καταλαμβάνει τα ηνία της ορχήστρας υπό τις οδηγίες του ‘’Μαέστρου’’, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της κυκλοφορίας.

 

Έχοντας συνθέσει μια σκοτεινή και εκρηκτική επική ιστορία συνδυάζοντας στιγμές της κλασικής μουσικής και μιας ψυχεδελικής τρέλας, οι Winterhorde έρχονται να βυθίσουν τον ακροατή στα έγκατα του Κάτω Κόσμου, σε μια από τις πιο επιβλητικές δουλειές της καριέρας τους.

 

Ο ήχος των Ισραηλιτών χαρακτηρίζεται από βαριά μουσική ατμόσφαιρα, ορχήστρα και εναλλαγές brutal και καθαρών φωνητικών. Στο νέο δίσκο συναντάμε τα καθαρά φωνητικά σε περισσότερες στιγμές, δημιουργώντας μια αρμονία και έκρηξη συναισθήματος που θα σε κάνει να τραγουδάς κι εσύ sing-along τα περισσότερα κομμάτια. Οι ταχύτητες είναι σε ανεβασμένα επίπεδα και όλη η παραπάνω μίξη χαρακτηρίζει την extreme progressive και melodic black αίσθηση που αποπνέουν οι νότες του δίσκου.

 

Μόλις έλαβα τον δίσκο για κριτική έτυχε να τον ακούω σε λάπτοπ επί πολλές ημέρες, ωστόσο είχα μεγάλη περιέργεια να τον ακούσω και σε ηχοσύστημα με surround επιλογή. Όταν επέστρεψα στο θρόνο μου είναι περιττό να αναφέρω πως ήταν σαν να άκουγα άλλο δίσκο και η κάθε λεπτομέρεια με έκανε πραγματικά να νιώσω πως έχω να κάνω με έναν ξεχωριστό δίσκο για το 2016. Η προοπτική, το βάθος του ήχου γέννησε ένα παιχνίδι αδρεναλίνης και έκρηξης συναισθημάτων που θα με συνοδεύσει για πολύ καιρό μέσα στη χρονιά.

 

Τα χορωδιακά φωνητικά εντείνουν την ατμόσφαιρα και η προσθήκη γυναικείων φωνητικών σε ορισμένα κομμάτια, όπως το ‘’Worms Of Soul’’ ή το ‘’Dancing In Flames’’ εκτινάσσουν την ανατριχίλα στα ύψη. Σε αντίθεση με προηγούμενες δουλειές τους, οι Winterhorde έχουν προσθέσει ορισμένα μοντέρνα στοιχεία στον ήχο τους, γεγονός που εξακριβώνει την εξέλιξη τους, χωρίς όμως να κατευθύνει την μπάντα σε εμπορικές γραμμές, όπως πολλοί ίσως να αναφέρουν κάνοντας μόνο μια ακρόαση τον δίσκο.

 

Από την εισαγωγή έως και το τελευταίο κομμάτι θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε κάποια τραγούδια. Πρόκειται για ένα συμπαγές μουσικό σύνολο με αρχή, μέση και τέλος, όπου το κάθε κομμάτι φέρει τη δική του ταυτότητα ενώ ταυτόχρονα δείχνει το δρόμο για την συνέχεια της ακρόασης.

 

Οι Winterhorde με το ‘’Maestro’’ κυκλοφορούν ένα δίσκο τον οποίο θα μπορούσα να χαρακτηρίσω με τρεις λέξεις: ‘’Σκοτεινό – Απρόβλεπτο – Εθιστικό!’’. Η ατμόσφαιρα που κυριαρχεί βυθίζει τον ακροατή σε ένα παιχνίδι μαύρης μαγείας που εύχεται να μην τελειώσει ποτέ.


Βαθμολογία: 90/100

 

Για το Rock Overdose,

Περικλής Σιβρής

 

 

 

 


 

Comments