Ανταπόκριση: NIGHTSTALKER – Ink @Κυβερνείο, Αλεξανδρούπολη (17/3/2017)

 

 

Οι Αθηναίοι Stoner Rockers Nightstalker, μετά από αρκετό καιρό και πιο συγκεκριμένα μετά το Φεστιβάλ Τυχερού, επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος και πιο συγκεκριμένα στο Κυβερνείο της Αλεξανδρούπολης για να παρουσιάσουν την νέα τους ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “As Above So Below”. Προσωπικά θα πω πως όσες φορές και να δώ αυτήν την μπάντα απλά δεν την βαριέμαι. Πλέον τέταρτη συνεχόμενη φορά που τους βλέπω, θεωρώ πως δεν αλλάξανε καθόλου, τους γεύεσαι και απλά ταξιδεύεις με την αλητεία τους.

Ας μην τα πολυλογώ, να μπούμε στο “Ψαχνό” όπως θα έλεγε και ο λαός. 22:00 η ώρα φτάνω στην Αλεξανδρούπολη και βλέπω όλα να’ναι στην εντέλεια. Kρεμασμένα T-Shirts,υποδοχές, ιστορίες, όμορφα πράγματα.

Μισή ώρα πρiν αφού άνοιξαν οι πόρτες, ανέβηκε στην σκηνή ένα από τα πιο ελπιδοφόρα θα έλεγα ονόματα της επαρχίας. Ο λόγος για τους INK. Τολμώ να πώ εδώ πως είχα μεγάλη περιέργεια να τους δώ διότι πολλές φήμες λέγανε ότι έχουν τρομερή σκηνική παρουσία και όντως ισχύει αυτό. Παίξανε σχεδόν μία ώρα, αν και υπήρξαν κάποια τεχνικά προβλήματα με τα ντράμς. Κατά την διάρκεια της επίλυσης του προβλήματος, παίξανε κάποιες διασκευές όπως το Hurt από τον Johnny Cash που για μένα ίσως ήταν μια από τις πιο ανατριχιαστικές στιγμές της συναυλίας, το Man In The Box των Alice In Chains και άλλα πολλά μέχρι που ήρθε ο εξοπλισμός. Αυτό κράτησε περίπου ένα μισάωρο. Αφού λοιπόν όλα κύλησαν καλώς, συνέχισαν το πρόγραμμα τους κανονικά και με τον νόμο εδώ θα πώ ότι από την συγκεκριμένη μπάντα σου μένουν κομμάτια όπως φυσικά το Persephone, το Pan και το Question τα οποία κατά την γνώμη μου μείνανε στο αυτί πιο πολύ από όλα τα κομμάτια τους. Αλλη μία τρελή στιγμή για το κοινό ήταν όταν ο τραγουδιστής των INK αφιέρωσε το Gardenia των Kyuss στους Στονεράδες. Εκεί ήταν ένα σκηνικό που απλά είχε ζεστάνει για τα καλά την ατμόσφαιρα. Μία ώρα καθόλου άσχημη για τον κόσμο, ο οποίος την ευχαριστήθηκε δίνοντας πολλά χειροκροτήματα και θετικά σχόλια στην μπάντα. Προσωπικά εύχομαι να τους ξαναδώ live.

 

 

INK Setlist:

1) Desert Son

2) Hurt (Johnny Cash Cover)

3) Man In The Box (Alice In Chains Cover)

4) Rebel Yell (Billy Idol Cover)

5) Rain

6) Gardenia (Kyuss Cover)

7) Pan

8) Question

9) Persephone

10) Welcome

11) Heart Pills

12) The Great Khan

13) Sell Me

14) Misery

 

 

Δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα την σκυτάλη στην σκηνή παίρνουν οι νυχτόβιοι αλήτες που φωνάζουν στο όνομα Nightstalker. Προσωπικά όπως το περίμενα, ξεκίνησαν με το πρώτο κομμάτι του νέου δίσκου. Ο λόγος για το Forever Stoned, στο καπάκι το Zombie Hour και αμέσως μετά το Superfreak. Εκεί έγινε πανικός στο μεγαλείο του, κάτι που προσωπικά είχα να βιώσω πολύ καιρό σε επαρχία. Ο κόσμος γούσταρε πάρα πολύ όσο περνούσε η ώρα, με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα πρώτα Mosh-Pit αλλά και με τον κόσμο να ζεσταίνεται για τα καλά σε κομμάτια όπως Line, All Around, Soma , Freakland, Just A Burn και πάει λέγοντας. Επίσης μια υπέροχη στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ανέβηκε ο τραγουδιστής των INK στην σκηνή για να ερμηνεύσει μαζί με τον Argy των Nightstalker το Go Get Some. Σύνολο παίξανε μέχρι τις 2 παρά και ο κόσμος το ευχαριστήθηκε πάρα πολύ.

 

Nightstalker Setlist:

1) Forever Stoned

2) Zombie Hour

3) Superfreak

4) All Around

5) Just A Burn

6) Naked Fire

7) Line

8) Soma

9) The Dog That No-One Wanted

10) Use

11) Freakland

12) Never Know

13) Go Get Some

14) Baby God Is Dead

15) Dead Rock Commandos

16) Trigger Happy

 

Encore:

17) Children Of The Sun

 

Ένα μεγάλο μπράβο στην διοργάνωση και προσωπικά θα το ξαναπώ και ας γίνομαι γραφικός. Αξίζει να υπάρχουν τόσο ωραίες στιγμές και στις Επαρχίες. Ο ήχος ήταν πεντακάθαρος χωρίς βουητά και πρέπει να ομολογήσω πως αυτό είναι τιμή του προσωπικού.

 

Για το Rock Overdose,

Φάνης Βιλαέτης

Comments