LEGION – “Darkness”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Μαρτίου 2017

 

Τούτη είναι άλλη μία κυκλοφορία από μια άγνωστη Αμερικάνικη μπάντα που προσπάθησε να δράσει στα late 80's early 90's, αλλά ποτέ δεν είδε το φως της μέρας μέχρι σήμερα δηλαδή.

 

Ευθύνη για το ότι κυκλοφορία των Legion με τίτλο "Darkness" τελικά "βλέπει φως", είναι η Ελληνική Arkeyn Steel Records. η οποία πραγματεύεται με συγκροτήματα που ανήκουν στο χώρο του underground και ιδιαίτερα με μπάντες που ανήκουν στο κλασσικό heavy metal, οι οποίες μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές κυριολεκτικά!

 

Γιατί οι Legion είναι μια old school heavy μπάντα, όπου ηχητικά θυμίζει αντίστοιχα συγκροτήματα όπως Omen, Heir Apparent, Metal Church και πραγματικά σε σπρώχνει πολύ πίσω στο χρόνο!

 

Το "Darkness" αποτελείται από εικοσιένα (!) κομμάτια κι αυτό γιατί το cd συμπληρώνει κι ένα LP-tape που επίσης δεν είχε (νομίζω δηλαδή) τη τύχη να κυκλοφορήσει, κάτι που δυστυχώς όμως κουράζει  μετά από ώρα.

 

Ο ήχος ναι μεν καταφέρνει να με συνεπάρει, όμως οι συνθέσεις είναι μέτριες χωρίς να ξεχωρίζω τίποτε, πέρα από τη πώρωση της τετραμελής μπάντας που παραδέχομαι πως ότι κάνει βγαίνει κατευθείαν από τη ψυχή τους!

 

Επίσης η φωνή του τραγουδιστή Loy Mitcham μου θυμίζει τη περίπτωση του Mark Shelton (Manilla Road), οπού είτε θα λάτρευες τη φωνή του, είτε θα ήθελες να κάνεις χαρακίρι ακούγοντας τη..!

 

Δυστυχώς στη περίπτωση των Legion συμβαίνει το ίδιο, ίσως γιατί οι συνθέσεις είναι αρκετές για μια κυκλοφορία, ίσως γιατί ο τραγουδιστής υπερβάλει, ίσως λόγω της πρωτόγονης παραγωγής του.. ίσως.

 

Πάντως από ένα σημείο και πέρα δεν αντέχεται!

 

Σε γενικές γραμμές το "Darkness" μπορεί να χρησιμοποιηθεί  ως ιστορική μουσική αναφορά ή ακόμη και για να πιει κανείς μερακλής μερικές μπύρες ακούγοντας το, όμως μέχρι εκεί κατά τη γνώμη μου.

 

Τσεκάρετε τους, χωρίς όμως να περιμένετε πως ανακαλύψατε κάποιο ξεχασμένο θησαυρό στη σοφίτα σας.


Βαθμολογία: 55/100

 

Για το Rock Overdose,

Μιχάλης "The Lone Werewolf" Κανακουσάκης 

 

 

 

 

 

 


Comments