COMEBACK KID – “Outsider”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Σεπτεμβρίου 2017

 

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να ξεκινήσεις να μιλάς για τους Comeback Kid. Μετράνε σχεδόν μία εικοσαετία στη σύγχρονη hardcore σκηνή και η πορεία τους είναι σταδιακά ανοδική. Κανονικά θα έπρεπε να υπολείπονται οι συστάσεις, αλλά είναι πολύ πιθανό ανάμεσα στο θόρυβο που επικρατεί εκεί έξω, να μην είναι όλοι οικείοι με τους Καναδούς. Μετά από 3 χρόνια απουσίας, κυκλοφόρησαν το 6ο τους LP, “Outsider”.

 

 

Πάντα σε μπάντες με αρκετές κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους, υπάρχει η διαμάχη για το ποιος είναι ο καλύτερος δίσκος, ότι κανένας δεν είναι σαν το ντεμπούτο κ.ο.κ. Οι Comeback Kid δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά δεν πτοούνται. Ξεκινώντας με το ομώνυμο κομμάτι, σου λένε ότι επέστρεψαν και πως έχουν όρεξη για λίγη μελωδικότητα που συνοδεύεται με κέφι στο “Surrender Control”. Έχοντας κυκλοφορήσει αρκετό καιρό πριν το “Absolute”,  δεν φάνηκε να το είχα βαρεθεί στο ελάχιστο. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει σίγουρα και η συνεργασία με τον Devin Townsend, η οποία, αν και αναπάντεχη, ταίριαξε απόλυτα. Συνεχίζοντας, υπάρχει αυτό που θα λέγαμε “ποτ πουρί”, με έναν αριθμό κομματιών, να μην είναι ακριβώς απαράλλαχτα με παλαιότερές τους κυκλοφορίες, αλλά να είναι αυτό που θα περίμενε κανείς από την εξέλιξη του συγκροτήματος. Κομμάτια σαν το “Somewhere, Somehow”, “Recover” και “Throw That Stone”, είναι κάποιες από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου, ενώ οι συνεργασίες με τον Κανάδό μουσικό Northcote και τον Chris Cresswell των Flatliners, αποτελούν πολύ ευχάριστες στιγμές.

 

 

Το “Outsider” είναι ένα απροσδόκητα κεφάτο και πoικιλόμορφο άλμπουμ. Γίνονται ευδιάκριτες οι punk επιρροές, αλλά και ένας μικρός πειραματισμός με από απροσδόκητες συνεργασίες μέχρι και ελάχιστα thrash στοιχεία. Και όλα αυτά γίνονται χωρίς κάποιο συγκεκριμένο στιλιστικό πλαίσιο που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Το αποτέλεσμα βγαίνει αβίαστα δημιουργώντας σου όλα αυτά τα συναισθήματα που ένας hardcore δίσκος έχει ηχογραφηθεί για να προκαλέσει. Αν και μπορεί να φαίνεται σε σημεία εδώ κι εκεί πως η φόρμουλα μπορεί να είχε δημιουργηθεί με το “Symptoms + Cures”, το 2010, και ακολουθείται έκτοτε, εξακολουθούν να υπάρχουν τρόποι που οι Comeback Kid ακούγονται φρέσκοι.

 

 

Συνδυάζοντας για ακόμα μια φορά με επιτυχία το old school hardcore με το μοντέρνο, το “Outsider” είναι δυναμικό και συνάμα διασκεδαστικό, όπως, στην τελική, πρέπει να είναι η μουσική στη βάση της.


Βαθμολογία: 80/100

 

Για το Rock Overdose,

Γεωργία Λαδοπούλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Comments