MANTAR – “The Modern Art Of Setting Ablaze”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Αυγούστου 2018

 

 

Βόρειο Γερμανοί Mantar με το “ The Modern Art Of Setting Ablaze” έφτασαν στον τρίτο full-Length τους δίσκο. Καθόλου άσχημα για ένα σχήμα που το πρώτο τους full-length ήταν το 2014 (“Death by Burning”) και έχει επίσης ένα live album και ένα ep στο ενεργητικό του. Βέβαια το ντουέτο όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει κάνει μόνο ηχογραφήσεις αλλά έχει κάνει αρκετές περιοδείες και εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου.
Ο σκοπός που είχαν βάλει οι Mantar για τον καινούργιο τους δίσκο ήταν τα τραγούδια να παραμείνουν to the point. Τα τραγούδια παραμένουν σε διάρκειες γύρω στα 3-4 λεπτά (εκτός από το “The Funeral” που διαρκεί 5:15). Θέλοντας να κρατήσουν μια Rock ‘n’ Roll διάθεση, προσπάθησαν (και κατάφεραν) να δημιουργήσουν τραγούδια που δεν μοιάζουν μεταξύ τους αλλά παρόλα αυτά να παραμένουν catchy επίσης υπάρχει και μία ευχάριστη ροή στο δίσκο. Σε σχέση με το δεύτερο τους full-length (“Ode to the Flame”) πέταξαν ότι τους ακουγόταν περιττό και δημιούργησαν τραγούδια που τα riff έχουν τον πρώτο λόγο .

 

Μην ξεχνάμε ότι οι επιρροές στους τείνουν προς την Punk σκηνή περισσότερο παρά στη Metal (αν και δέχονται ότι παίζουν Metal). Βέβαια το “ The Modern Art Of Setting Ablaze” είναι περισσότερο Metal από τα υπόλοιπα δύο(δράττομαι της ευκαιρίας να σας πω ότι μιλάμε για δύο καταπληκτικούς δίσκους).Νομίζω ότι ο δίσκος όντας δυνατός, ακατέργαστός και έχοντας την απαραίτητη επιθετικότητα θα μπορούσε να παιχτεί live ολόκληρος με χαρακτηριστική ευκολία και χωρίς να κάνει κάπου κοιλιά.

 

Χωρίς να αφήσει τους παλιότερους τους οπαδούς με κάποιο παράπονο νομίζω ότι το “ The Modern Art Of Setting Ablaze” είναι ο δίσκος που θα κάνει περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί με την μουσική τους (δικαίως!) και θα τους ανοίξει μεγαλύτερες πόρτες. Κάτι που έχουν διάθεση να κάνουν. Προσοχή όντας από εκείνους που τους ακολούθησαν από την αρχή πρέπει να υπογραμμίσω ότι δεν έχουν κάνει εκπτώσεις στην τέχνη τους για να πετύχουν το κάτι παραπάνω, απλά κάνουν το σημαντικότερο, δουλεύουν.

 

Το“ The Modern Art Of Setting Ablaze” είναι ένας δίσκος ευχάριστος(όχι χαζοχαρούμενος, ούτε καν χαρούμενος) που έχει μια live διάθεση αλλά και μια Black Metal αισθητική. Τα τραγούδια είναι φτιαγμένα για να σου στοιχειώσουν το μυαλό, δίνοντας έτσι το εισιτήριο στο σχήμα να πάει ένα βήμα παραπάνω. Νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με ένα δίσκο που θα μας απασχολήσει αρκετά και όχι μόνο αυτή την χρονιά.

 

 


Βαθμολογία: 80/100

 

 

Για το Rockoverdose.gr

Κωνσταντίνος Μπενάς

Comments