Ανταπόκριση: KOZANI FOUR Festival Vol.4 @Αμφιθέατρο Αγίου Δημητρίου, Κοζάνη (08/09/2018)

 

Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο Αγίου Δημητρίου διεξήχθει το 4ο Kozani Four Festival!

Φέτος για πρώτη φορά συμμετείχαν και μπάντες εκτός του νομού Κοζάνης, οι Γιαννιώτες NEPERIA και οι Σαλλονικείς PSYANIDE.
To billing συμπλήρωναν οι ECOLLAPSE και οι EXILE OF HEAVEN.

 

 

Βρεθήκαμε απο νωρίς στο χώρο, απολαμβάνοντας τις μουσικές επιλογές του Larry Papakiriakidis,ο οποίος όπως και τις πρηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος είχε αναλάβει να μας ζεστάνει και να μας προετοιμάσει για ότι πρόκειται να ακολουθήσει.

 

 

Ο κόσμος άρχισε δειλά δειλά να έρχεται, και γύρω στις 9 η πρώτη μπάντα ανέβηκε στη σκηνή. Οι Γιαννιώτες symphonic metallers NEPERIA κέρδισαν τις εντυπώσεις, με τη σκηνική τους παρουσιά. Παρουσίασαν ένα ημιώρο πρόγραμμα αποτελούμενο από έξι δικά τους κομμάτια και μία διασκευή σε NIGHTWISH! Η εναλλαγή στα ανδρικά και στα γυναικεία φωνητικά ήταν πολύ επιτυχημένη. Ο ήχος αρκετά καλός και όλα έδειχναν ότι θα ήταν μια υπέροχη και εντυπωσιακή metal βραδιά. Η τραγουδίστρια του σχήματος (Stella Tzovara) ήταν άκρως επικοινωνιακή με τον κόσμο, και όλοι οι μουσικοί γενικά επαγγελματίες και πολύ σωστοί παιχτικά. Η μπάντα έδειχνε πολύ δεμένη και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.Λίγο μετα τις εννιάμιση μας αποχαιρέτησαν για να ετοιμαστούν οι thrashers ECOLLAPSE.

 

 

NEPERIA setlist:

1) Drawing New Worlds
2) Doctrine Of The Wicked
3) Anthem
4) Sorrowful Cries
5) Ever Dream (Nightwish cover)
6) Unfeinged Emotions
7) Shattered Light

 

 

 

Δέκα παρά και πλεόν ο κόσμος,ο οποίος ήρθε και από αλλες περιοχές και όχι μόνο από Κοζάνη (Καστοριά, Πτολεμαϊδα, Γρεβενα, ακόμη και από Θεσ/νίκη) γέμισε το αμφιθέατρο. Και με γεμάτο λοιπόν το χώρο οι ECCOLAPSE ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους με το ορχηστρικό "Darkest Blues" (που μόνο blues δεν ήτανε) το οποίο πραγματικά άρεσε! Thrash Metal riffs σκίζανε τον αέρα της Κοζάνης! Η μπάντα ακτός από το ορχηστρικό παρουσιάσε και άλλα επτά κομμάτια και το κοινό ζεστάθηκε αρετά, με τους πρώτους οπαδούς να κάνουν την εμφάνιση τους μπροστά από την κεντρική σκηνη και να επιδίδωντε σε ανελέητο headbanging! Μουσικά κυμαίνονται κυριώς σε Thrash μονοπάτια με Death Metal επιρροές. Προσωπικά μου άρεσαν πάρα πολύ. Ήταν άκρως πορωτικοί και το κοινό πραγματικά φάνηκε να γουστάρει!
Από ότι μαθαίνουμε η μπάντα ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για την παραγωγή του 2ου δίσκου, τον οποίο αναμένουμε και θα ήθελα πολύ να ακούσω, γιατί αν στο λαίβ ήταν τόσο καλοί σίγουρα και σε στούντιο δουλειά θα είναι άψογοι.

 

 

ECOLLAPSE setlist:

1) Darkest Blues
2) Death Trust
3) Foreign Body
4) Straw Dogs
5) T-38
6) Dig my Grave
7) Deaf Horses
8 ) Call on Demon

 

 

 

Επόμενη μπάντα οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι EXILE OF HEAVEN, από τη Κοζάνη επίσης. Μπάντα με πάνω από 8 χρόνια παρουσίας στο χώρο, με ένα ντεμπούτο άλμπουμ που έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και με σημαντικά live στα πόδια της (INNERWISH, SKYCLAD κ.α). Με το που ανέβηκαν στη σκηνή οι ουκ ολίγοι φίλοι της μπάντας βρέθηκαν μπροστά για να απολάυσουν καλύτερα το πρόγραμμα. O ήχος συνέχιζε να είναι πολύ καλός,η βραδιά από άποψη καιρού υπέροχη και όλα φαίνοταν να κυλούν τέλεια. Οι Exile παρουσιάσαν μεταξύ άλλων και δύο νέα κομμάτια ("Ocean's Scream" και "No Anchor Strong Enough"), το οποία προκάλεσαν πολύ θετικές εντυπώσεις. Επίσης διασκεύασαν ΑΨΟΓΑ το Gutter Ballet των Savatage φυσικά, για να κλείσουν το πρόγραμμά τους με το κλασσικό πλεόν κομμάτι τους "Sky's Embrace".

 

 

EXILE OF HEAVEN setlist:

1) Aurora Borealis (intro)
2) Bloodstorm
3) Candlewish
4) Ocean's Scream (new song)
5) Path of Heaven
6) Marching for the Moon
7) Even Warriors Fall
8 ) Infernal Maze
9) Graveyard of Dreams
10) No Anchor strong enough (new song)
11) Gutter Ballet (Savatage cover)
12) Sky's Embrace

 

 

 

Και κατα τις 11:20 περίπου στη σκηνή ανέβηκαν οι Σαλλονικείς PSYANIDE (μπάντα που είχαμε δεί προ διετίας και στη Καστοριά, όταν ανοίξανε τη λαϊβάρα των Rotting Christ). Groove Melodic Death Metal το είδος που παίζουνε και ο Διονύσης (ο τραγουδιστής) άκρως επικοινωνιακός δεν έχανε την ευκαιρία να ξεσηκώνει τον κόσμο και να "οργώνει" την σκηνή. Οι Psyanide ήρθαν στη Κοζάνη, έσπειραν και έφυγαν! Πολύ δυνατή μπάντα, με ωρέες ιδέες, καλό στήσιμο και δεμένη. 11 κομμάτια παρουσίασαν, εκ των οποίων μια διασκευή στο "Flying Whales" των Gojira (περιττό να πούμε για τον χαμό που ακολούθησε)! Με λίγα λόγια ήταν η ευχάριστη έκπληξη του Φεστιβάλ μιας και (λογικό είναι) οι Κοζανίτες δε τους πολύ ξέρανε, όμως σίγουρα μετά από αυτή τους την εμφάνιση κερδίσανε πολλούς φίλους - οπαδούς!

 

 

PSYANIDE setlist:

1) Premonition
2) Come undone
3) From Flesh to Gold
4) Theheroinside
5) Schizo
6) Step by step
7) Flying Whales (Gojira cover)
8 ) Apology
9) Cause of Life
10) When honor is gone
11) Underdogs

 

Αμέσως μετά ακολούθησε ένα άτυπο after metal party στο Chorus.

 

Σε αυτό το σημείο να συγχαρώ τα παιδιά που διοργάνωσαν και φέτος ακόμη ένα ΑΨΟΓΟ φεστιβάλ, στη καρδιά της Κοζάνης, με μεράκι και πολύ όρεξη πάνω από όλα. Μακαρι το Φεστιβάλ αυτό να καιερωθεί και να γιγαντωθεί! Ο κόσμος στήριξε, οι μπάντες αρεσανε, ο ήχος καλός, οπότε δε νομίζω να έφυγε κανείς παραπονεμένος.

Φυσικά τα παιδιά της διοργάνωσης κανονίσανε και για την άμεση αποκατάσταση του χώρου μαζεύοντας και το παραμικρό σκουπιδάκι, μη θέλωντας να αφήσουν καμμία αρνητική εικόνα και φυσικά να μην υπάρξει απολύτως καμμία γκρίνια και παράπονο από την τοπική κοινωνία...

Αντε και του χρόνου, ραντεβού ΟΛΟΙ στο 5ο Kozani Four Festival!

 

Comments