KING DIAMOND- “Songs for The Dead Live”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Ιανουαρίου 2019

 

 

 

 

 

O King Diamond επέστρεψε και μάλιστα δείχνει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά έχει και μεγάλη όρεξη για να δημιουργήσει καινούργιες ιστορίες. Μετά από την περιπέτεια υγείας που είχε και που τον ανάγκασε να μείνει εκτός για λίγο καιρό, αποφάσισε να κάνει μια φουλ περιοδεία που θα παιζόταν όλο το “Abigail”, έτσι για να ζεσταθούν οι μηχανές και να ξεκινήσει την δημιουργία καινούργιου υλικού (ο ίδιος δήλωσε ότι η καινούργια ιστορία που έχει στο μυαλό του θα ολοκληρωθεί σε τρία μέρη).

 

Σε μία αρκετά μεγάλη περιοδεία (που κράτησε κοντά 3 χρόνια) και φυσικά δεν πέρασε από τα μέρη μας γιατί άλλωστε δεν υπάρχει κοινό που ακολουθεί πιστά τον King Diamond στην Ελλάδα και έτσι για τους εκάστοτε promoter το συγκεκριμένο live θα ήταν αποτυχία…(ΝΟΤ!). Ο King Diamond (επιτρέψτε μου να λέω “o” και όχι “οι” δεν μπορώ να τους δω σαν συγκρότημα) και η παρέα του έστησαν ένα φοβερό show που περισσότερο σε θεατρικό θύμιζε παρά σε συναυλία. Έχοντας επιβλητικά σκηνικά ηθοποιούς έδωσαν στον κόσμο που παραβρέθηκε εκεί μια παράσταση που κακά τα ψέματα δεν μπορούν να κάνουν πολλοί.

 

Η ευκαιρία λοιπόν δεν έπρεπε να πάει χαμένη και έτσι για πρώτη φορά για όλα αυτά τα χρόνια που ο King Diamond υπάρχει και στοιχειώνει τις ζωές μας (μετράω και τα χρόνια των Mercyful Fate), αποφάσισε να μας δώσει το πρώτο του DVD/Blu Ray. Μια απόφαση που θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί χρόνια πριν αλλά και την δεδομένη χρονική στιγμή έχει και την σημασία της. Με το “Songs for The Dead Live” ο King Diamond δίνει την ευκαιρία σε όσους δεν μπόρεσαν να δουν το συγκεκριμένο tour να μπορέσουν να το απολαύσουν αλλά και σε όλους όσους αγωνιούσαμε για την κατάστασή του και αν μπορεί να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο του, το “Songs for The Dead Live” έρχεται να μας βάλει την καρδιά μας στην θέση της.

 

 

 

 

Πρόκειται για μια χορταστική κυκλοφορία που περιέχει δυο shows. Το πρώτο show είναι γυρισμένο στο Fillmore στην Philadelphia που σαν αρχικώς στόχος ήταν να γυριστεί μόνο αυτό αλλά επειδή τελικά το club δεν χωρούσε όλα τα σκηνικά, αποφασιστικέ να γυριστεί και το show που έδωσαν στο Graspop που εκεί θα μπορούσαν να στηθούν έτσι όπως πρέπει όλα τα σκηνικά. Μάλιστα εκείνη την βραδιά στο Graspop είχε και πανσέληνο όποτε καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα. Δεν υπάρχει λόγος να μπω σε διαδικασία να σας πω ποιο show είναι καλύτερο γιατί και τα δύο σκοτώνουν. Έτσι απλά ο King Diamond ακούγεται καλύτερος από ποτέ και οι υπόλοιποι μουσικοί του είναι τόσο παιχταράδες που σε κάνουν να αναρωτιέσαι πως το κάνουν αυτό. Φυσικά δεν μιλάμε για τίποτα τυχαίους, όταν ο βασικός σου συνεργάτης είναι ο Andy LaRocque και ο έτερος κιθαρίστας είναι ο Mike Wead δεν μπορείς να περιμένεις κάτι λιγότερο.

 

 

Με ένα setlist βγαλμένο από όνειρο (ή μήπως εφιάλτη;;;) και με απόδοση (και στις δύο εμφανίσεις) που δείχνει ότι ο King Diamond παίζει ακόμα μεγάλη μπάλα(άλλωστε έχει υπάρξει και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής). Το “Songs for The Dead Live” είναι το ορεκτικό για να μας ανοίξει την όρεξη για τα επόμενα σπουδαία πράγματα που θα έρθουν. Με μεγάλη αγωνία περιμένοντας τον καινούργιο δίσκο, που ελπίζω ότι θα βγει μέσα στο 2019 και με πολύ χαρά που ο King Diamond επέστρεψε για να μας διηγηθεί καινούργιες ιστορίες. Σας λέω ότι ακόμα και αν δεν είστε από τους πιστούς ακόλουθους του βασιλιά το “Songs for The Dead Live” επιβάλετε να το ζήσετε…

 

 


Βαθμολογία: 95/100

 

 

Για το Rockoverdose.gr

Κωνσταντίνος Μπενάς

Comments