NEKHRAH στο Rock Overdose:” Οι στίχοι μας περιστρέφονται έντονα γύρω από τη μισανθρωπία, τον κατακλυσμό και την αυτοκαταστροφή”.

 

Το Rock Overdose και ο Κωνσταντίνος Σωτηρέλης είχαν μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τους Κύπριους Nihilistic Death Metallers (όπως αυτοπροσδιορίζονται).

Ας δούμε τι μας είπαν…

 

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose. “Cosmic Apostasy” το ντεμπούτο σας. Έχει κυκλοφορήσει ήδη από το 2017. Πώς νιώθετε για την εν λόγω κυκλοφορία και τι feedback έχει υπάρξει ως τώρα;

 

Nekhrah: Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με τον δίσκο και τις κριτικές που έχει δεχτεί και δέχεται. Είναι ορόσημο για την μπάντα, κάτι για το οποίο δουλέψαμε σκληρά για να πετύχουμε.

 

Είναι, θεωρούμε, μια αρχή και ταυτόχρονα ένα τέλος. Δηλαδή συμβολίζει το κλείσιμο της εφηβικής μας εποχής (έστω και λίγο αργά) και παράλληλα είναι μια αρχή για πρόοδο και γράψιμο νέου και διαφορετικού υλικού.

 

Γενικώς τα σχόλια μέχρι στιγμής ήταν ως επί το πλείστoν θετικά και ο κόσμος που γουστάρει, μας στηρίζει συνεχώς και αυτό σε συνδυασμό με τις βλέψεις μας για την μπάντα μας ωθεί στο να συνεχίσουμε την πορεία μας.

 

 

 

 

Rock Overdose: Στιχουργικά με τι θέματα ασχολείστε;

 

Nekhrah:Το θάνατο, το ανθρώπινο κόμπλεξ ύπαρξης και κυριαρχίας και την ανεξήγητη θέληση της μη-ύπαρξης. Οι στίχοι περιστρέφονται έντονα γύρω από τη μισανθρωπία, τον κατακλυσμό και την αυτοκαταστροφή.

 

Ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι επιπτώσεις του τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας ανά του παγκοσμίου και η περιθωριοποίηση της ψυχικής παιδείας έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Οι ασυμβίβαστες για εμάς εικόνες οι οποίες προβάλλονται ως παραδείγματα προς το πλήθος, ο τρόπος ζωής που ¨πρέπει¨ να ακολουθούμε και τα είδωλα που προσκυνάμε αποτελούν για εμάς τροφή για τη δημιουργία μας.

 

Μέσα από τους στίχους και τη μουσική μας επιδιώκουμε να σκαλίσουμε την επιφάνεια και να προβάλουμε την προσωπική μας εσωτερική επανάσταση, προβάλλοντας εσωτερικούς προβληματισμούς και οργή που ο καθένας ίσως νιώθει χωρίς να επιχειρεί να το εκφράσει.

 

 

Rock Overdose: Μου αρέσει πολύ που έχετε μια φιλοσοφία και την ακολουθείτε. Αισθάνομαι ότι τόσο μουσικά αλλά και στους στίχους, στο εξώφυλλο και στην παραγωγή ακόμη, όλα έγιναν με βάση την Νιχιλιστική φιλοσοφία. Ισχύει; Πείτε μας λίγα λόγια για αυτήν την φιλοσοφία και τον λόγο που επιλέξατε να την ακολουθήσετε.

 

Nekhrah: Έχετε παρατηρήσει σωστά και χαιρόμαστε που έχουμε επιτύχει την προβολή της φιλοσοφίας μας. Το σύμβολο του Ουροβόρου,  το οποίο διαχρονικά απεικονίζεται ως Όφις (φίδι) ή δράκο να δαγκώνει την ουρά του, είναι σύμβολο της εξέλιξης και της κυκλικής φύσης της ύπαρξης. Με το σκελετωμένο ερπετό και το φόντο κατακλυσμού ουσιαστικά προβάλουμε γραμμικότητα ύπαρξης και την αναγκαιότητα του τέλους.

 

Αυτό είναι και το σκεπτικό πίσω από το σύμβολο του ανθρώπινου Ουροβόρου που βρίσκεται πάνω στον φυσικό δίσκο του album μας.

 

Το ανθρώπινο ερπετό που μάταια επιδιώκει την αιωνιότητα.

 

 

 

Rock Overdose: Πιστεύετε ότι το death metal και η Νιχιλιστική φιλοσοφία πηγαίνουν πακέτο;

 

Nekhrah: Δεν συμφωνούμε κατ’ ανάγκη. Το death metal διαχρονικά αφορούσε θεματικά κυρίως το gore, τη βία, το θάνατο και γενικότερα οτιδήποτε ακραίο μπορεί να συλλάβει ο νους. Βέβαια η θεματολογία εξελίσσεται συνεχώς έτσι και εμείς συμβάλουμε με τους δικούς μας εσωτερικούς προβληματισμούς. Κατά κάποιο τρόπο διατηρούμε κάποια από αυτά τα στοιχεία προσθέτοντας την δική μας πινελιά.

 

Αυτή η φιλοσοφία ισούται με την ισοπέδωση των δεδομένων, κάτι που πάει ενάντια στο ίδιο το ένστικτο του ανθρώπου ως ευφυές ον. Δηλαδή το να απαρνείται ένας την ίδια του την ύπαρξη και την πραγματικότητα του. Είναι το να λες "καλύτερα να μην υπήρχα ποτέ ως οντότητα και ύλη".

 

Άρα θα μπορούσε εύκολα να συνδυαστεί με τη θεματολογία του death metal. Με το πάντρεμα των δύο, προβάλλεται το συναίσθημα ότι ο θάνατος ξεκινά εσωτερικά πριν απλωθεί εξωτερικά.

 

 

 

 

Rock Overdose: Να φανταστώ είστε μεγάλοι φαν του old school death metal; Ποιες είναι οι μεγαλύτερές σας επιρροές;

 

Nekhrah: Έχουμε πληθώρα ακουσμάτων μεταξύ μας, από old school σε πιο μοντέρνα,  και πιστεύουμε αυτό προβάλλεται και από τη μουσική μας.

 

Bloodbath, Dead Congregation, At the Gates, Insect Warfare, Bolt Thrower, Lamb of God, Entombed, Asphyx, Wormrot, Obituary, Hail of Bullets, Deathtoll80k, Cannibal Corpse, Vital Remains, Pentagram, Halshug, Craft, Vomitory.

 

 

Rock Overdose: Αν και το ντεμπούτο κυκλοφόρησε το 2017, είστε ενεργοί από το 2011. Γιατί υπήρξε αυτή η καθυστέρηση;

 

Nekhrah: Λόγο διαφόρων υποχρεώσεων ζωής που είχε το κάθε μέλος ξεχωριστά. Όμως ως έχουμε αναφέρει, ο δίσκος ήταν το τέλος αυτής της πρωταρχικής φάσης και τώρα πλέον προωθούμε αυτό που κάνουμε με κατεύθυνση και πάθος.

 

 

Rock Overdose: Νέο υλικό υπάρχει; Σκέφτεστε κάποια νέα κυκλοφορία;

 

Nekhrah: Ναι, υπάρχουν κάποια καινούργια κομμάτια έτοιμα και πολλές νέες ιδέες τις οποίες προσπαθούμε να τελειοποιήσουμε στα δικά μας αυτιά.

 

Πολύ πιθανόν να έχουμε νέα κυκλοφορία στο αρκετά σύντομο μέλλον.

 

 

Rock Overdose: Σχετικά με τις live εμφανίσεις, υπάρχει κάτι προγραμματισμένο;

 

Nekhrah: Είχαμε Live με τους Destruction 22 Φλεβάρη στη Βουκουρέστι, Ρουμανία, καθώς επίσης και στις 19 Απριλίου θα έχουμε ένα ακόμη στη Λευκωσία με τους Vomitile και Crash n Burn.

 

Υπάρχουν και διάφορες άλλες προτάσεις με μεγάλα ονόματα εξωτερικού τις οποίες μελετούμε και δυστυχώς προς το παρόν δεν μπορούμε να μοιραστούμε γιατί δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

 

 

Rock Overdose: Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη, ο τελευταίος λόγος ανήκει σε σας.

 

Nekhrah: Εμείς ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και τον κάθε αναγνώστη ο οποίος θα τη διαβάσει. Ευχόμαστε να έχουμε την τιμή να βρεθούμε στην Ελλάδα σύντομα.

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

Comments