Ανταπόκριση: Parov Stelar, El Siciliano @ Floyd, Αθήνα (15/12/2023)


 

Ο πατέρας της electro swing ξεσήκωσε το κοινό του Floyd.

 

Καλεσμένοι στο pre-Xmas party του Floyd τη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, την πρώτη από τις δύο μέρες που ο Parov Stelar εμφανίστηκε στην Αθήνα μαζί με τους μουσικούς που τον πλαισιώνουν, περάσαμε ένα υπέροχο βράδυ με πολύ χορό και θετικά vibes, που τόσο πολύ τα έχουμε ανάγκη!

 

 

Η αρχή έγινε 21.30 με τον El Siciliano που ανέλαβε να "ζεστάνει" το κοινό για το πάρτι που θα ακολουθούσε. Με έμφαση στην ηλεκτρονική μουσική το σετ του El Siciliano περιελάμβανε μεταξύ άλλων remix από διαχρονικά ακούσματα όπως Anyma και Faithless, ενώ τη λιτή σκηνική παρουσία του "έλουζε" ο έντονος μπλε και ενίοτε κόκκινος φωτισμός. Προς το τέλος του set έπαιξε ένα ωραίο remix από το Zorba Dance που προκάλεσε ενθουσιασμό και κάπως έτσι φτάσαμε χορεύοντας και έτοιμοι στην εμφάνιση του πρωταγωνιστή της βραδιάς, Parov Stelar!

 

 

Στις 22.30 εμφανίστηκαν στο stage ο Parov Stelar μαζί με την μπάντα του αποτελούμενη από την Cleo Panther (φωνητικά), τον Marc Osterer (τρομπέτα), τον Max the Sax (σαξόφωνο), τον Willie Larsson Jr. (τύμπανα) και τον Michael Wittner (μπάσο). Υπέροχα πνευστά και τρομπέτες σε ρυθμούς της electro swing ξεσήκωσαν το ήδη ζεσταμένο κοινό που είχε έρθει να ξεδώσει!

 

 

H εισαγωγή έγινε με το Lights off με το κοινό να αποθεώνει και να χορεύει ανέμελο. Ακούσαμε και χορέψαμε με πολλά θρυλικά κομμάτια, όπως τα "Cuba Libre", "Cat Groove", ενώ το σκηνικό ήτανε πλούσιο με φωτισμό που εναλλασσόταν στους ρυθμούς της ηλεκτρονικής μουσικής και ο προτζέκτορας συνδύαζε αρμονικά τα πνευστά με τον ηλεκτρονικό ήχο.

Μας αποχαιρέτησαν με το "The Sun" σε μια ακουστική version,  με το κοινό να τραγουδάει και να χειροκροτά με θέρμη σε αυτό το υπέροχο κομμάτι. To party στο Floyd τέλειωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και γυρίσαμε σπίτια μας γεμάτοι, έπειτα από μία γαμάτη βραδιά!

Την επόμενη μέρα το party συνεχίστηκε ... σίγουρα όσοι πήγαν πέρασαν υπέροχα όπως κι εμείς! Πάντα τέτοια!

 

Setlist:

Lights Off

Booty Swing

Catgroove

Cuba Libre

Berlin Shuffle

Django's Revenge

Venom

Voodoo Sonic

The Invisible Girl

Chambermaid Mash Up Swing

Gringo

The Burning Spider

Grandpa's Groove

Pink Dragon

Gringo's Revenge

The Mojo Radio Gang

All Night

Hit Me Like a Drum

Mambo Rap

Toy Boy

The Sun

 

 

 

Για το RockOverdose,

 

Μιχάλης Παναγιώτου 

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καταστρόφος (https://www.instagram.com/alexandros_kat/)

 

Comments