Ανταπόκριση: ARCHIVE, Sugar For The Pill @ Floyd, Αθήνα (14/06/2024)


Οι Archive live στην Ελλάδα λοιπόν με πρώτη στάση την Αθήνα στις 14 Ιουνίου και 2η στάση την Θεσσαλονίκη την επόμενη μέρα. Στο αντίπαλο δέος, την ίδια μέρα η κατάμεστη πλατεία Νερού με τους Μegadeth headliners, αλλά και άλλα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα βλ. τελικό μπάσκετ, που ίσως τράβηξαν το ενδιαφέρον των περισσότερων, αλλά  η όμορφη σχέση των Βρετανών τους με το κοινό της Ελλάδας αποζημιώθηκε πλήρως για όσους επέλεξαν να τους τιμήσουν.

Αρχικά η μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργούν θα ολοκληρωνόταν με ένα βράδυ στο ανοιχτό θέατρο του Λυκαβηττού...όμως λίγες μέρες πριν, τα σχέδια άλλαξαν και αντ' αυτού απολαύσαμε την μπύρα μας στο δροσερό Floyd με την πειραματική και εσωστρεφής μουσική τους να μας ταξιδεύει.

 


Οι πόρτες άνοιξαν περίπου 20:00, όπως περιμέναμε, και λίγο μετά βγήκαν στην σκηνή οι δικοί μας Sugar For The Pill που θα άνοιγαν τους Archive και την επόμενη μέρα στην Θεσσαλονίκη.

Μια μπάντα που μετράει από το 2020, ένα άλμπουμ ολοκληρωμένο ("Wanderlust" - 2022) κ ένα ακόμη που θα έρθει. Η μουσική τους πειραματική, ταξιδιάρικη... νιώθεις λίγο όταν τους ακούς ότι βρίσκονται σε λάθος χώρα. Το ελληνικό κοινό δεν είναι τόσο εξοικειωμένο με αυτό  το είδος μουσικής, οι συνθήκες όμως έχουν ωριμάσει ώστε να ακούσουμε και κάτι διαφορετικό.

Κάθε τους τραγούδι θεωρώ είναι ένα νοητικό ταξίδι που μαζί με τα υπέροχα φωνητικά της Vana Rose απογειώνεται, όπως έχουν αναφέρει ότι αυτό επιδιώκει.. (σε μένα πάντως έπιασε). Είναι μια μπάντα με μέλλον όμορφο καθώς φαίνεται...

Συναυλιακά ίσως ο ήχος να μη τους βοήθησε τόσο εκείνη τη μέρα όμως αυτό είναι αναμενόμενο κάποιες φορές σε ζωντανές εμφανίσεις κ αποδεκτό. Όλοι τους πάνω στη σκηνή φαίνονταν να έχουν ωραία ενέργεια μεταφέροντας μας ταξιδιάρικες νότες.
Με τα τραγούδια τους να κινούνται σε dream pop, indie, alternative rock μονοπάτια ήταν ένα όμορφο και ταιριαστό άνοιγμα για αυτό που θα ακολουθούσε μετά, με το κοινό να τους αποχαιρετά με θερμό χειροκρότημα.

 

 

Setlist :
Shiver

Quicksand

More than a lover

Stardust

Falling back to you

Gold

When the sun hits

Moan of the thunder

 

Vana Rose: φωνητικά, Ηλίας Κωστακόπουλος & Σπύρος Μητροκώστας: κιθάρες, Στέφανος Μανoύσης: μπάσο και πλήκτρα, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος: drums.

 

 


Επόμενοι στη σκηνή...χωρίς πολλές συστάσεις ... οι Archive! Με μουσική πορεία από το 1996, πλούσια δισκογραφία και ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα καθώς οι εμφανίσεις τους στη χώρα μας είναι πολλές με τους ίδιους να δηλώνουν παρουσία ακόμη και στο Ηρώδειο 5 χρόνια πριν.

Η επταμελής μπάντα ανέβηκε στη σκηνή για να μας κρατήσει συντροφιά για 2 ώρες... Έτσι απλά να μας μεταφέρουν στη δική τους πραγματικότητα... στην δική τους μυστηριώδη σκοτεινή ατμόσφαιρα..

 



 

Ανέβασαν ταχύτητες...έριξαν ταχύτητες...μελαγχολήσαμε μαζί τους, μπήκαμε στο ρυθμό τους... κουνηθήκαμε... με τη Lisa Mottram να μπαίνει κάποια στιγμή αθόρυβα στη σκηνή για να γίνει ένα με την υπόλοιπη μουσική ομάδα και να δέσει όμορφα.. παραδίδοντας μας μια ατμοσφαιρική μαγεία.

 

Το κλείσιμο ήρθε με το κοινό να χειροκροτεί δυνατά και να ξεσπά με τα κλασικά χιτακια που όλοι περιμέναμε για το κλείσιμο...

Μας αποχαιρέτησαν με αγάπη με το "Again" που εγώ το ερμηνεύω πως ξανά θα τα πούμε... Ήταν ένα υπέροχο μουσικό βραδινό ταξίδι γεμάτο ψυχή που οι Archive και οι Sugar for the pill μας χάρισαν απλόχερα μέσα απ 'την καρδιά τους και τους ευχαριστούμε! Εις το επανιδείν!

 

 

Setlist:
Mr. Daisy
Sane
The False Foundation
Vice
Lights
Conflict
Daytime Coma
Surrounded by Ghosts
The Skies Collapsing Onto Us
Take My Head
The Crown
Fear There & Everywhere
Enemy
The Empty Bottle
Gold

Encore:
Fuck U
Bullets
Again

 

 

Για το RockOverdose,

Κείμενο/Φωτογραφίες: Μαρία Μέλλιου - MyMlivestories Photography

 


Comments