ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΜΑΡΕΤΣΟΣ (Ιδιοκτήτης Eightball) στο Rock Overdose:”Ότι και να είναι, στο τέλος καταλήγει Metal!”

 

Ο Βαγγέλης Καμαρέτσος, ένας εκ των τριών ιδιοκτητών του Eightball Club Live Stage στη Θεσσαλονίκη, μιλάει  για όλους και για όλα στο στο Rock Overdose και τον Ζήση Πετκανά! 

Χωρίς πολλά λόγια απολαύστε τον "Βαγγέλα" στη συνέντευξη που ακολουθεί!

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Βαγγέλη.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Καλησπέρα Ζήση.

 

 

Rock Overdose: Ας πάμε κατευθείαν στις ερωτήσεις. Πότε ξεκίνησε το 8ball να λειτουργεί και ποια ήταν τα πρώτα events που διοργανώσατε;

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Κλείσαμε δεκαετία φέτος. Ξεκινήσαμε την 1η Ιανουαρίου του 2006. Ξεκινήσαμε σαν ‘ότι να’ναι’ μαγαζί και παραμένουμε (γέλια).
Σε ότι αφορά στα πρώτα event τώρα. Τι κάναμε…οι 63high παίζανε, Tardive Dyskinesia, οι Free Fall… στον επάνω όροφο, και στον κάτω όροφο τον μεγάλο είχαν παίξει οι…πως τους λέγανε…οι Dead Congregation είχαν παίξει σίγουρα τέλος πάντων. Ε Death Metal ήταν πάντως η πρώτη συναυλία, και μετά το χάος (γέλια).

 

 

Rock Overdose: Και φτάσαμε στο σήμερα…

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Και φτάσαμε στο σήμερα να κάνουμε την ίδια μέρα στον ένα όροφο Μπίγαλη και Πωλίνα, και να βγαίνουν άνθρωποι φωτογραφίες όπως βλέπω στο facebook, και να δούμε τι θα επακολουθήσει.

 

 

Rock Overdose: Είδαμε ένα απίστευτο ‘πάντρεμα’, τον τραγουδιστή των Dark Funeral με τον Κώστα Μπίγαλη.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Έτσι. Γενικά τα ‘παντρεύουμε’ περίεργα. Γενικά είμαστε Metal, αλλά από εκεί και πέρα κάνουμε και άλλα πάρα πολλά πράγματα.

baggelis-8ball-%ce%b5%ce%be%cf%89baggelis-8ball-5

 

Rock Overdose: Αλλά ότι και να κάνεις, πάντα το φέρνεις προς το Metal. Δηλαδή ο Μπίγαλης και η Πωλίνα να κάνουν Horns Up, δεν νομίζω να το έκαναν σε άλλο μαγαζί αυτό.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Έτσι είναι. Όπως τα λες. Ότι και να είναι, στο τέλος καταλήγει Metal (γέλια).

 

 

Rock Overdose: Εδώ βάλατε τον Μπίγαλη να τραγουδήσει το ‘Running Free’ των Iron Maiden.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Έτσι ακριβώς. Μάλιστα φαίνομαι και εγώ εκεί. Κάνω ποδήλατο. Εγώ είμαι ο ποδηλάτης. Καμαρώστε με !!! (γέλια)

 

Rock Overdose: Το πιο σημαντικό event που έχεις διοργανώσει ποιο ήταν; Θυμάσαι;

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Είναι πολλά, και δεν το λέω τώρα αυτό γιατί καβαλήσαμε τίποτα καλάμια και τέτοια…. Είναι πάρα πολλές οι συναυλίες. Είναι κάποιες που έχουν μείνει γιατί έτσι είναι, όπως το live των Rotting Christ το πρώτο, Sodom, Μπίγαλης όσο κα να σου φαίνεται περίεργο…είναι πάρα πολλά τα live.
Κάθε μέρα βγαίνουν καινούργια πράγματα… μας εκπλήσσει το μαγαζί ακόμα, γι’αυτό και μας αρέσει. Έχει πάρα πολλά. Συγκεκριμένα Παρασκευή και Σάββατο γίνεται πανικός.

 

 

Rock Overdose: Το σημαντικό είναι η ανταπόκριση του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Ο κόσμος δείχνει ότι μας αγαπάει και αυτό μας δίνει κουράγιο. Έχουμε παντρέψει κόσμο, έχουμε χωρίσει κόσμο, έχουμε κάνει διάφορα εκεί μέσα.

 

 

Rock Overdose: Δέκα χρόνια λειτουργίας είναι αρκετά. Μακάρι να συνεχίσει για άλλα πενήντα τουλάχιστον.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Έτσι. Όσο αντέχει η πλάτη.

 

 

Rock Overdose: Είναι και οι εποχές δύσκολες….

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Ακριβώς ! Μια που μου πετάς το μπαλάκι και εγώ το παίρνω, όταν ξεκινήσαμε τα live είχε 9% ΦΠΑ, δεν θυμάμαι τι φόρο εισοδήματος είχε τότε, και 5% φόρος θεάματος που κανείς δεν ξέρει τι πληρώνουμε σε αυτό και που πηγαίνουν αυτά τα λεφτά από τα συναυλιακά εισιτήρια- εάν θέλεις ψάξε και εσύ να μας πεις που πηγαίνουν- αλλά τέλος πάντων ήταν 9% ο ΦΠΑ, τώρα έχει πάει 24% ο ΦΠΑ, έχει πάει 29% ο φόρος εισοδήματος, και για αυτό σε ότι αφορά στα live από το εξωτερικό εάν δούμε φέτος δέκα μπάντες (σε όλα τα μαγαζιά, δεν μιλάω μόνο για το 8ball) , θα είναι ευτύχημα.

baggelis-8ball-1baggelis-8ball-6

 

Rock Overdose: Γι’αυτό και δεν βλέπουμε στην Ελλάδα τις τεράστιες μπάντες του παρελθόντος.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Γι’αυτό και πάμε να δούμε συναυλίες στη γειτονική Βουλγαρία, και πάει λέγοντας…

 

Rock Overdose: Δυστυχώς. Βέβαια η γειτονική Σόφια είναι σε θέμα απόστασης πιο κοντά απ’ότι η Αθήνα.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Και πιο κοντά, και πιο φθηνά. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να δούμε τους φίλους μας που είναι στην Αθήνα.

 

 

Rock Overdose: Δηλαδή ‘χάνει’ η Ελλάδα ακόμη και σε αυτό το θέμα.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Δεν ‘χάνει’ απλά… ειδικά σε ένα προηγούμενο…τι ήταν…Rockwave , Sonisphere, έχασε χιλιάδες κόσμο, δεν μιλάμε για λεφτά, γιατί προτιμήσαμε να πάμε (κάποιοι πήγαμε και στα δύο), αλλά οι πιο πολλοί πήγαν στη Σόφια από το να πάνε κάτω (Μαλακάσα).

 

 

Rock Overdose: Πρέπει να ήταν το Rockwave.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Το Rockwave ήταν το ’11, που πήγαμε ορδές Ελλήνων στους Navajo σε εισαγωγικά έτσι; (γέλια), από το να κατέβουμε στην Αθήνα, γιατί δεν ‘βγαίνεις’ ρε φίλε, τα λεφτά δεν ‘βγαίνουν’.
Φυσικά δεν φταίνε οι εταιρίες, και εμείς εταιρία έχουμε έτσι; Ε δεν γίνεται. Όταν σου ζητάει το κράτος τόσα από μια συναυλία, πρέπει να ακριβύνεις το εισιτήριο δεν γίνεται αλλιώς.
Οι εταιρίες από μόνες τους δεν ‘την παλεύουν’, αν δεν έχουν και το μπαρ δεν γίνεται δουλειά, και πάει λέγοντας.

 

 

Rock Overdose: Παρόλα αυτά είμαστε ακόμα ζωντανοί και το παλεύουμε.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Αυτό.

 

Rock Overdose: Τουλάχιστον να κρατηθεί το εισιτήριο σε νορμάλ επίπεδα.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Κοίταξε να δεις. Κάνουμε τους Sodom τώρα που έρχονται. Σε κάποια άλλη εποχή θα έβαζες το εισιτήριο 25, 28 ευρώ για πλάκα…γειά σας. Τώρα δεν μπορεί να πάει 28 ευρώ το εισιτήριο. Θα ξεκινήσουμε από τα 17 ευρώ και θα δούμε που θα πάει. Άντε 20 ευρώ. Παραπάνω… θα θέλει μεγάλη σκέψη για να πάει. Ναι… αλλά τα έξοδα έχουν τετραπλασιαστεί. Κάθε συναυλία είναι ένα ρίσκο. Τουλάχιστον οι Sodom είναι αγαπητοί στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

 

 

Rock Overdose: Για πες μας λίγα λόγια για τα βράδια Παρασκευής και Σαββάτου στο club.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Κοίταξε να δεις πως ξεκινάει μια Παρασκευή απόγευμα σε εμάς. Χαιρετάς τη φαμίλια 5 το απόγευμα, πας στο 8ball, είναι εκεί το συγκρότημα, τους υποδέχεσαι κάνεις ράνεις, έρχεται η ώρα 8, ανοίγεις τις πόρτες, αρχίζει το live, τρέχεις, τρέχω και πάει λέγοντας (γέλια), ετοιμάζουμε τον πάνω χώρο που παίζουν οι Soletaken-πολύ καλοί, παιχταράδες όλοι τους- μάλλον αυτό θα είναι μόνιμο, τουλάχιστον έτσι δείχνει, μετά αλλάζει το concept στις 12 η ώρα, τελειώνει το live, κάνεις αλλαγή του χώρου, εκεί που είναι ‘μαυρίλα’-παίζουν πχ οι Batushka με τα θυμιάματα- ρίξε αρώματα γιατί μπαίνει η disco, ρίξε φώτα, στον επάνω όροφο μπαίνει Σήφης-Νίκος Nephelim (εξαρτάται ποιος παίζει) εκεί το μαυρίζουμε.

 

Rock Overdose: Σταθερή όμως αξία στο metal.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Έτσι. Ο Σήφης είναι σταθερή αξία. Σταθερότατη. Και…πάει η ώρα 9 το πρωί.

sifis-wizard

 

Rock Overdose: Ο Σήφης παίζει μόνο με cd από όσο ξέρω.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Έτσι ακριβώς. Παίζει μόνο με cd. Πολλοί djs δεν ξέρουν καν τι σημαίνει να παίζεις με cd. Δεν μιλάμε για δίσκους, αλλά ούτε το cd δεν ξέρουν τι είναι. Να τα λέμε και αυτά. Δεν είναι κακό.
Το θέμα είναι αυτό. Τελειώνεις 9 το πρωί πας σπίτι κοιμάστε κα ξανακάνεις το ίδιο το Σάββατο. Και τη Κυριακή έρχεται ο Ζήσης και σε ρωτάει. «Πότε θα κάνουμε αυτή τη συνέντευξη βρε αδερφέ;» (γέλια).Και τα Erasmus είναι πολύ καλά events. Έξι με εφτά συναυλίες την εβδομάδα καλά είναι.

 

Rock Overdose: Ο Σάββας ο Κωφίδης θα ξαναπαίξει στο 8ball;

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Εννοείται ότι θα ξαναπαίξει σε κάποια φάση. Να τον βρούμε τώρα, να οργανωθεί και αυτός…

 

 

Rock Overdose: Έχει να παίξει χρόνια ο Σάββας.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Έχει να παίξει τρία χρόνια στο μαγαζί. Τώρα θα έρθει και ο φίλος του ο Βερβέρας και θα παίξουν μαζί.

 

 

Rock Overdose: Τώρα metal μαγαζιά δεν έχει τόσα πολλά η Θεσσαλονίκη όπως παλιά…

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Τώρα τι να σου πω. Πόσα ‘μεταλάδικα’ έχει η Θεσσαλονίκη….δεν υπάρχουν πια καθαρά ‘μεταλάδικα’. Εμείς παίζουμε και disco και τέτοια. Αλλά όταν ένα ‘μεταλάδικο’ θεωρείται ότι είναι metal και καπάκι παίζει disco…δεν είναι metal. Τέλος, απλά πράγματα.

baggelis-8ball-2

 

Rock Overdose: Εσύ πως και αποφάσισες να παίξεις disco στο μαγαζι;

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Εμείς με disco ξεκινήσαμε. Κοίτα…το 8ball χωράει 1000 άτομα. Δεν μπορείς να απαιτείς κάθε Σαββατοκύριακο να έρχονται 1000 άτομα μεταλάδες στο μαγαζί στα live σου. Πρέπει να ελίσσεσαι. Όταν έχεις ένα μπαράκι που χωράει 70-80 άτομα, μπορείς να τους κρατήσεις με rock. Δεν είπα ότι απαγορεύεται να παίζεις και disco προς Θεού, αλλά η εύκολη ‘καραμέλα’ ότι κάνω disco party, δεν λέει….για εμένα. Τώρα το πιο rock metal μαγαζί για εμένα μαγαζί είναι το Dizzy. Για άλλα μαγαζιά δεν μπορώ να μιλήσω. Αλλάζουν τόσο πολύ συνέχεια, και δεν βγάζεις άκρη. Το πιο σταθερό είναι το Dizzy. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι λίγο rap είναι λίγο έτσι, είναι λίγο disco, είναι λίγο misko, ο καθένας κάνει ότι θέλει και μαγκιά του.

 

 

Rock Overdose: Πες μας εάν θέλεις τη γνώμη σου για την Ελληνική rock metal σκηνή.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Για την Ελληνική σκηνή; Μαμάει και δέρνει. Δεν έχουμε πλέον να ζηλέψουμε τίποτα από τους ‘έξω’.

 

 

Rock Overdose: Ο κόσμος το στηρίζει όλο αυτό;

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Ναι ο κόσμος το στηρίζει. Καμιά σχέση με παλιά. Δηλαδή τα live με Ελληνικές μπάντες έχουν περισσότερο κόσμο απ’ότι με ξένες. Γύρισε ο κόσμος. Βλέπει. Υπάρχει αμεσότητα. Υπάρχει το πιο φθηνό εισιτήριο γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε αεροπορικά εισιτήρια και διάφορα άλλα μαμησιάτικα που έχουμε να πληρώσουμε με τους ξένους, τα παιδιά (οι μπάντες) ξέρουν τι γίνεται στην Ελλάδα, το λαμβάνει ο κόσμος… η Ελληνική σκηνή πάει SuperWow, με ‘άπειρες’ μπάντες. Δεν είναι μια και δύο, είναι πάρα πολλές οι μπάντες που βγαίνουν στο εξωτερικό και κάνουν συναυλίες. Κάποτε είχαμε μια μεγάλη μπάντα και λέγαμε «Wow αυτοί πήγαν εκεί και έπαιξαν». Τώρα είναι πολλές.

 

Rock Overdose: Κάποιο live στο μαγαζί τώρα σύντομα;

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Nightstalker, Rotting Christ που θα κάνουμε εμείς στο Principal club, από εκεί και πέρα έχει πάρα πολλά live, ειλικρινά σου μιλάω, και εγώ δεν ξέρω τι έχω κάθε εβδομάδα. Εξαιρέση είναι το live των Sodom για το οποίο μιλάμε εδώ και ένα μήνα και είναι στις τρεις Φεβρουαρίου.

 

 

Rock Overdose: Support Ελληνικές μπάντες θα βάλεις στους Sodom ή δεν θα βάλεις καθόλου;

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Θα μπούνε δυο. Και για κάποιο άλλο live με Ελληνική μπάντα συζητάμε. Θα το μάθεις από βδομάδα. Τα μαθαίνεις πρώτος εσύ έτσι κι αλλιώς (γέλια).

baggelis-8ball-4

 

Rock Overdose: Για Rotting Christ καμιά περισσότερη πληροφορία; Έχεις να μας πεις κάποια ημερομηνία;

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Όχι μην ανεβάζεις ακόμη τίποτα. Πάρε τον Σάκη (Τόλη), δεν ξέρω που βρίσκεται (γέλια).

 

 

Rock Overdose: Εγώ ξέρω που βρίσκεται. Είναι στην Αμερική. Μου είπε ότι σε 10-15 μέρες θα γυρίσει στην Ελλάδα. Ο Σάκης είναι ψυχάρα, δεν παίζεται.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Ο Σάκης είναι ο αρχηγός της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής. Γενικά παίζουν πολλά παιδιά σε αυτή τη φάση, γι’αυτό και πάει πολύ καλά η σκηνή, μιας που σέβεται ο ένας τον άλλον.

 

party-8ball

 

Rock Overdose: Έχουμε και το party του Rock Overdose στο μαγαζί.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Εδώ θα γίνει πανικός ! Εάν δεν φύγεις σουρωμένος στα τέσσερα, δεν κάναμε τίποτα. Εάν δεν έχεις hangover μέχρι το 2017….(γέλια).

 

 

Rock Overdose: 14 Οκτωβρίου το party (https://www.facebook.com/events/584922555045582/)

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Ναι ! 14 Οκτωβρίου. Θα το supportάρουν οι Soletaken, διασκευές παίζουν τα παιδιά για να ζεσταθεί ο κόσμος. Για να καταλάβεις Ζήση σου έχω support μπάντα για dj. Αυτό πρώτη φορά γίνεται. Αντί η μπάντα να έχει dj για να την ανοίξει, ο dj έχει μπάντα για να τον ανοίξει (Σημείωση: Dj θα είναι ο φυσικά ο ίδιος ο Ζήσης Πετκανάς).

 

 

Rock Overdose: Αυτά είναι…τι άλλο θέλω; Εγώ θα είμαι ο headliner (γέλια).

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Θα πάει super το party του Rock Overdose.

 

 

Rock Overdose: Έχεις να πεις κάτι άλλο Βαγγέλη στον κόσμο που θα μας διαβάσει;

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Υγεία να έχουμε πάνω απ’όλα.

 

 

Rock Overdose: Και κάτι τελευταίο. Τι είναι Metal για εσένα;

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: «Το Metal είναι τρόπος ζωής φίλε» όπως λένε όλοι οι Έλληνες που πάνε μετά στα μπουζούκια (γέλια).

 

 

Rock Overdose: Πάντα άκουγες Metal;

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Metal με έμαθε ο αδερφός μου να ακούω. Μια ζωή Metal ακούω, μια ζωή η μάνα μου μαύρα ρούχα πλένει. Τη βολεύει κιόλας γιατί είναι όλα μαύρα. Maiden, Running Wild, Cannibal Corpse όλα μαζί μέσα στο πλυντήριο. Γουστάρει και Running Wild. Μακάρι να ήμασταν Γερμανία να είχαμε πιο πολύ Metal, αλλά και εδώ καλά είναι.

 

 

Rock Overdose: Βαγγέλη σε ευχαριστώ πολύ για αυτή εδώ τη συνέντευξη.

 

Βαγγέλης Καμαρέτσος: Εγώ σε ευχαριστώ Ζήση. Σε λίγες μέρες θα τα ξαναπούμε στο party του Rock Overdose.

 

Για το Rock Overdose,

Συνέντευξη Ζήσης Πετκανάς

Απομαγνητοφώνηση Παύλος Γιαννακόπουλος

vaggos-zisis baggelis-8ball-7

Comments