Aφιέρωμα στο Up the hammers Festival XIV (Mέρος 2ο).

Ελπίζοντας ότι όλα έχουν πάει πρίμα την Παρασκευή, μεταφερόμαστε μια μέρα μετά και αναλύοντας την κάθε μπάντα που θα εμφανιστεί το Σάββατο:

SANHEDRIN: Heavy metal μπάντα από τη Νέα Υόρκη. Ο ήχος των Sanhedrin θα φανεί οικείος σε πολλούς. Ενώ το songwriting τους είναι σαφώς ριζωμένο στα κλασικά ηχοτοπία, η ροπή τους στο rock και το metal τους κάνει να ακούγονται φρέσκοι και ειλικρινείς. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ήχος των Sanhedrin είναι ένας συνδυασμός της ανθεκτικότητας και της ομορφιάς που αποπνέει το Brooklyn. Σαν δείγμα του τυπικού heavy metal τους τσεκάρετε το “The Poisoner” που κυκλοφόρησε 22 Φεβρουαρίου.

GATEKEEPER: Καναδοί από το Edmonton και με έντονη ροπή προς έναν ήχο επικό και doom. Aν και σχετικά πρόσφατοι, μιας και υπάρχουν από το 2010, έχουν ήδη δυο full-length, ένα αρχικό ΕΡ το 2013 (“Prophecy And Judgement”) και το “The Vigilance Sessions” του 2016, δύο split και μια live κασσέτα 7 κομματιών (“Live Over Calgarae”).

OLD SEASON: Ιρλανδοί heavy metalers, με το “Volume One” του 2005 να έχει και μια δόση από doom metal. Το προπέρσινο “Beyond the Black” διαδέχθηκε το “Archaic Creation” πίσω στο 2009, το οποίο και εξέδωσε η μπάντα μόνη της.

SOLSTICE: Βρετανικό συγκρότημα που παίζει επικών διαστάσεων doom/ heavy metal, με πλούσια δισκογραφία από LPs, singles, EPs, demos και συλλογές που ξεκινάει από το 1991. Ο κιθαρίστας τους, Rich Walker, είναι και ο ιδρυτής της δισκογραφικής The Miskatonic Foundation. Το “White Horse Hill” αποτελεί ωραιότατο δείγμα του ήχου που εκπροσωπούν.

BROCAS HELM: Θρύλοι του underground από το San Francisco της California, ιδρυμένοι το 1982. Ο James Schumacher αποτελεί μορφή του είδους και ηγέτη, ήδη από το “Into Battle” του 1984 και το “Black Death” του 1988. Πολύ καλό δείγμα heavy metal αποτελεί και το “Defender Of The Crown” με τα “Cry Of The Banshee”, “Drink And Drive”, “Skullfucker” και το ομώνυμο να είναι αιώνια. Φυσικά όμως είναι ιδιαίτερα αγαπητοί λόγω και του “Black Death In Athens”, ενός live δίσκου ηχογραφημένου στο AN στις 25 Νοεμβρίου 2001.

HITTMAN: Οι απίστευτα υποτιμημένοι power metalers Hittman από τη Νέα Υόρκη, αν και υπάρχουν από το 1985, έχουν μόλις δύο πλήρεις δίσκους στο ενεργητικό τους (“Hitt Man” και “Vivas Machina”, αμφότερα του 1988), ένα 12" promo (το “Will You Be There” του 1988), ένα CD single του 1993 (“Words / Say A Prayer For Me”) και μια κασσέτα από το 1986 (“Metal Sport”).

LIEGE LORD: Οι headliners της δεύτερης μέρας είναι οι θρυλικοί Αμερικάνοι speed/ power metalers από το Stamford, Connecticut. Ιδρύθηκαν το 1982, διέλυσαν αλλά επανενώθηκαν ξανά το 2013. Μέχρι σήμερα, έχουν προλάβει να ηχογραφήσουν τρεις δίσκους, τα “Freedom's Rise” (1985), “Burn To My Touch” (1987) και “Master Control” (1988).

Όσον αφορά το πρώτο, παρά την αδύναμη παραγωγή του, όλα τα στοιχεία που λατρεύει κάποιος στο λεγόμενο US power metal (riff, τεχνικό παίξιμο, δυναμικές, ταχύτητα και φωνητικά) βρίσκονται εδώ, έστω και σε ακατέργαστη μορφή. Το δεύτερο αποτελεί δείγμα αυθεντικού speed/ heavy metal της εποχής, ενώ το τρίτο είναι ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα για το πως πρέπει να παίζεται το σωστό αμερικάνικο metal, με εξαιρετική παραγωγή και τον μεγάλο Joe Comeau στο μικρόφωνο.

Το φετινό Up the hammers προβλέπεται καυτό.

Up The Hammers 2019 - Timetable

Comments