ADMONISHER interview @ Rockoverdose.gr

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ζήση Πετκανά, ο κιθαρίστας των Admonisher, Δημήτρης "Heretic" Μάνος...

-Δημήτρη, σε καλως ορίζω στο site Rockoverdose.gr
Σύστησε μας τη μπάντα των Admonisher.
Από πότε υπάρχετε ως συγκρότημα, από ποιά μέλη αποτελείστε, από που είστε και αν έχετε κυκλοφορήσει κάτι επίσημο

*Καλωσορίζω και εγώ εσένα Ζήση και εύχομαι στο site Rockoverdose.gr να έχει ευρεία αποδοχή και να υπάρχει για πολλά χρόνια στο προσκήνιο της rock σκηνής.
Το συγκρότημα υπάρχει από το 2000 με διαφορετική τότε σύνθεση, με την οποια κυκλοφορήσαμε το 2004 το CD ‘Face the axe’ σε demo μορφή. Αποτελούνταν από 9 κομμάτια.
Η τωρινή σύνθεση της μπάντας είναι η εξής..Φωνητικά η Mariana Jeckova, ο Heretic, εγώ δηλαδή, στις κιθάρες, και ο Παναγιώτης στα drums, ενώ στις ηχογραφήσεις έπαιξε μπάσο ο Βαγγέλης Γιαλαμάς από τα fragile studio. Είμαστε από διαφορετικά μέρη, εγώ μένω στην Καρδίτσα, ενώ ο Παναγιώτης στην Αθήνα και η Mariana έχει καταγωγή από Βουλγαρία.
Τον Αύγουστο κυκλοφορήσαμε το πρώτο επίσημο CD μας One Love με την εταιρεία Coolwave, που έχει έδρα την Καρδίτσα.

-Πώς θα χαρακτήριζες το είδος της μουσικής σας, και ποιές είναι οι βασικές σας επιρροές?

*Δε θα έλεγα ότι παίζουμε σε κάποιο συγκεκριμένο αυστηρά στυλ, αλλά σε γενικές γραμμές παίζουμε μελωδικό metal με αναφορές στα ‘80s αλλά με σύγχρονη οπτική, ενορχήστρωση και προσπαθούμε να έχουμε όσο γίνεται το προσωπικό μας ύφος.

-Γιατί επιλέξατε να έχετε γυναικεία φωνητικα?

*Όταν άκουσα τη φωνή της Mariana, κατάλαβα αμέσως ότι ήταν αυτό που κολλούσε με τη μουσική της μπάντας, η φωνή της διαφοροποιείται από το κλασικό στυλ οπερετικών φωνητικών που επικρατεί σήμερα (Nightwish πχ) ή το pop στοιχείο (Lacuna Coil), αλλά είναι φωνή στο υφος της Lita Ford ή Bonnie Tyler, δηλαδή φωνητικά με τσαμπουκά και το απαραιίτητο metal στοιχείο, το οποιο ταιριάζει και στις 80s αναφορές του γκρουπ.

-Μπορούμε να σας δούμε κάπου live? έχετε κλείσει κάτι για το προσεχές μέλλον?

*Δυστυχώς στην χρονική αυτή συγκυρία δε μπορούμε να παίξουμε live γιατί επαγγελματικά ολοι μας έχουμε πολλές υποχρεώσεις , ενώ ζούμε και σε διαφορετικά μέρη, ελπίζουμε όμως από την επόμενη χρονιά να δώσουμε κάποια μεμονωμένα live αν βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος.

-Πώς μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας, και από που μπορεί να προμηθευτεί τη δουλειά σας?

*Μπορεί να μπει οποιος ενδιαφέρεται για μας στο site www.admonisher.gr και από εκεί να μεταφερθεί στο myspace μας, στο facebook, στο reverbnation. Ενναλακτικά μπορεί να στείλει μήνυμα στο [email protected]
To CD μας διανέμεται από το Rock City και το Sirens Records στην Αθήνα, ενώ μπορεί να μας βρει κάποιος και στο Δισκορυχείο που έχει υποκαταστήματα στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και στη Λάρισα. Επίσης, από το www.admonisher.gr μπορεί να αγοράσει με Paypal όποιος ενδιαφέρεται, η να στείλει μήνυμα στο [email protected] για αποστολή με αντικαταβολή.

-Πόσο δύσκολο είναι για μία μπάντα του είδους, να προωθηθεί στη χώρα μας και που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτο?

*Θα έλεγα αρκετά σκληρά λόγια για την κατάσταση στην Ελλάδα, δυστυχώς καποιες δισκογραφικές εδώ νομίζουν ότι αντιγράφοντας κάποια δελτία τύπου της Nuclear Blast γίνανε μεγάλοι και σπουδαίοι. Σίγουρα οι Έλληνες ακούνε κατά 90% ελληνικά τραγούδια και το υπόλοιπο ποσοστό ξένες επώνυμες μπάντες. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης βέβαια φέρει και ο κόσμος που δε στηρίζει τα ελληνικά γρουπ, παρά μόνο στα λόγια και όχι στις πωλήσεις. Γενικά θα έλεγα ότι οι Έλληνες απαξιώνουν άδικα την ελληνική σκηνή γιατί πλεον υπάρχουν συγκροτήματα πάρα πολύ αξιόλογα και η διαφορά με τις ξένες μπάντες σε πολλές περιπτώσεις είναι αμελητέα. Ο ανταγωνισμός και οι ζήλιες που υπάρχουν στο χώρο δεν αφήνουν τις αξιόλογες προσπάθειες να γίνουν πιο δημοφιλείς.

-Θες να μας πείς αν υπάρχει μια συγκεκριμένη θεματολογία στους στίχους σας, και ποιός είναι ο κύριως συνθέτης-στιχουργός?

*Οι στίχοι αναφέρονται στη μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου και ενθαρρύνουν την προσπάθεια για εσωτερική αναζήτηση, για ανατροπή των εσωτερικών δεσμών που μας κρατάνε φυλακισμένους στον εαυτό μας, και ειδικά ο τίτλος του CD αναφέρεται στην έννοια της αγάπης που ουσιαστικά υπάρχει στην απόλυτη μορφή της μόνο στους στίχους των τραγουδιών, ενώ στην πραγματική ζωή συμβαίνουν τελείως διαφορετικά πράγματα (όπως αλληγορικά δείχνει και το εξώφυλλο). Τη μουσική και τους στίχους επιμελούμαι προσωπικά, αλλά έχουν συμβάλλει όλα τα μέλη και ειδικά ο Βαγγέλης Γιαλαμάς στον τομέα κυρίως της ενορχήστρωσης.

-Έχεις ξεχωρίσει και άλλες νέες μπάντες σρο χώρο και ποές είναι οι αγαπημένες σου, σε Ελλάδα, αλλά και διεθνώς?

*Με εντυπωσίασε ο νεος δίσκος των Elysion, πολύ μελωδικά τραγούδια και δυναμικά ταυτόχρονα. Μου άρεσουν τα projects του guest κιθαρίστα στο CD μας, Jason Mercury, που έπαιζε στους Outloud, επίσης πολύ καλή μπάντα. Γενικά ακούω παλιότερες μπάντες και όχι τόσο νεα γκρουπ, μου αρέσουν πολύ και τα ‘80s, αλλά τα γκρουπ που με έχουν σημαδέψει ως σήμερα είναι συγκροτήματα οπως οι Helloween, oi Megadeth, oi Testament και οι Savatage…

-Ποιά η γνώμη σου για το διαδύκτιο?
Πιστεύεις ότι βοηθάει τα συγκροτήματα?

*Απόλυτα. Είναι το νούμερο 1 όπλο των γκρουπ σήμερα. Χρειάζεται βέβαια αρκετός χρόνος, αλλά για μένα είναι το καλύτερο μέσο για να προωθήσει ένα γκρουπ τη δουλεία του.

-Κλείνοντας, ήθελες κάτι να προσθέσεις για τους Admonisher, και για τους αναγνώστες του site μας?

*Το site είναι μια πολύ αξιόλογη δουλεία, με πολύ καλή παρουσίαση και διαρκώς εξελίξιμο, πιστεύω πως οι αναγνώστες θα βρουν πολύ καλό υλικό και να έχουν τη σελίδα σου σαν ένα καθημερινό μέσο για να ενημερώνονται για το χώρο. Εύχομαι φίλε Ζήση τα καλύτερα.
Για το συγκρότημα μας, παροτρύνω τους αναγνώστες να αγοράσουν τη δουλειά μας γιατί πιστεύω ότι θα αποζημιωθούν από τη μουσική μας και από το artwork. Παλιότερα που η μουσική δεν ήταν fast food όπως σήμερα, η αγορά δίσκου ήταν μια ιεροτελεστία, πρόσεχες όλο το πακέτο, από τους στίχους, artwork, μουσική, ενώ τώρα η μουσική έχει μετατραπεί σε ένα mp3. Δε κατηγορώ φυσικά την τεχνολογία άλλα πιστεύω πως καλύτερα κάποιος να πάρει όλο το πακέτο παρά να γλυτώσει ελάχιστα χρήματα και να έχει κάτι που δεν είναι ολοκληρωμένο.

-Να είσαι καλα, καλή συνέχεια!

*Ευχαριστώ πολύ , εύχομαι και σε σένα ότι καλύτερο!

Comments